Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Παρέμβαση του Δήμαρχου Κυθήρων στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Παρέμβαση στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ που διεξάγεται στη Χαλκιδική έκανε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης, όπου ανέπτυξε τα βασικά ζητήματα των μικρών νησιωτικών δήμων, αποσπώντας εξαιρετικά θετικές κριτικές από τους συναδέλφους του και τους παριστάμενους συνέδρους και παρατηρητές.




ΚΕΔΕ: Κανένα περιθώριο λήψης νέων μέτρων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση


Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, με τη ψήφιση, κατά πλειοψηφία, της απόφασης από τους συνέδρους.


Ελένη Χάρου: Εκδήλωση για τον Αττίκ



Μην ξεχάσομε απόψε όσοι μπορούμε να πάμε στον Παρνασσό να τιμήσουμε τη μνήμη του μεγάλου μας Αττίκ του ρομαντικού και ευαίσθητου τροβαδούρου που τόσο καυχιόταν για την Κυθηρία μητέρα του, του Γιάννη Πρινα απο τα Μητάτα που όλη η Ελλαδα τραγούδησε τη Ριρικα του και τους Απάχηδες των Αθηνών και του Νίκου Φατσέα απο τα Φατσάδικα που οι στίχοι του αγαπήθηκαν, μελοποιήθηκαν από τους μεγαλύτερους συνθέτες και τραγουδήθηκαν από αξέχαστους ερμηνευτές.

Πηγή: facebook Eleni Harou

Μονάδες αφαλάτωσης στα νησιά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Σύμφωνα με τους ερευνητές, σε ορισμένες περιπτώσεις το κόστος ηλεκτροπαραγωγής (μέσω χρήσης παλιών και ρυπογόνων ντιζελογεννητριών) προσεγγίζει το 0,5 ευρώ ανά kWhe, ενώ η αποζημίωση των παραγωγών αιολικής ενέργειας στα νησιά είναι μικρότερη του 0,1 ευρώ ανά kWhe.Τι θα λέγατε εάν μέσω του ήλιου και του αέρα, που έχουμε σε περίσσεια στα ελληνικά νησιά, μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε δύο από τα μεγαλύτερα ζητούμενα για πολλά απ’ αυτά; Ενέργεια και νερό και μάλιστα σε συνδυασμό φιλοδοξεί να παρέχει η τεχνολογική πρόταση που διαμόρφωσαν ερευνητές του Εργαστηρίου Hπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας του Περιβάλλοντος του ΑΕΙ Πειραιά (πρώην ΤΕΙ). Οι ερευνητές έχουν ήδη θέσει σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας μια ολοκληρωμένη πιλοτική μονάδα αφαλάτωσης σε συνεργασία με φωτοβολταϊκά και αιολικά συστήματα, με σκοπό να προσομοιώσει πλήρως τόσο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή όσο και σε πειραματικό επίπεδο τη λειτουργία αντίστοιχων μονάδων στα νησιά του Αιγαίου και να πάρουν απαντήσεις για τη διαστασιολόγηση και το κόστος.

Τι αλλάζει σε εκείνους που σας τηλεφωνούν από τις τράπεζες για τις απλήρωτες δόσεις


Κώδικα δεοντολογίας που θα αποτρέπει τα φαινόμενα εκφοβισμών και απειλών από τις εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών μελετά το υπουργείο Οικονομίας, όπως προκύπτει από έγγραφο που υπογράφει ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης και διαβιβάστηκε στη Βουλή.



Δρομολόγια έκτακτης αλλαγής με το ΠΡΕΒΕΛΗΣ





ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Ε/Γ – Ο/Γ ΠΡΕΒΕΛΗΣ
09.05.2015-18.05.2015



ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ : (27360) 37055 / ΚΙΝΗΤΟ : 6933 087777

Πηγή: LANE SEA LINES


Εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής το έργο της αποκατάστασης και κατασκευής των έργων διαχείρισης στους ΧΥΤΑ Κυθήρων και Αντικυθήρων

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Αττικής κας. Ρένας Δούρου που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια και ύστερα από μια μακρά διαδικασία και συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής το μεγάλο έργο της αποκατάστασης και κατασκευής των έργων διαχείρισης στους ΧΥΤΑ Κυθήρων και Αντικυθήρων, συνολικού προϋπολογισμού 7.650.350€ με το Φ.Π.Α.



Αίμα στην Αθήνα για το Κυπριακό

Στις 9 Μαΐου 1956 χιλιάδες λαού συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ομονοίας για να καταδικάσουν τα σκληρά μέτρα του άγγλου κυβερνήτη Χάρντινγκ στην Κύπρο. Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος βρισκόταν εξόριστος στις Σεϊχέλες, η ΕΟΚΑ είχε ξεκινήσει τον απελευθερωτικό αγώνα στη Μεγαλόνησο και την επομένη ήταν προγραμματισμένη από τις κατοχικές αρχές η εκτέλεση των αγωνιστών Μιχαλάκη Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου. Την Ελλάδα κυβερνούσε ο νεοεκλεγμένος πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Πρόγνωση καιρού: Σάββατο 09-05-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών






Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Ποια αυτοκίνητα δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας (λίστα)

Το www.caranddriver.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τα αυτοκίνητα που μπορεί κανείς να βρει στην ελληνική αγορά, τα οποία απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας. Θυμίζουμε ότι για να μην επιβαρυνθεί ο ιδιοκτήτης με τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει, πέραν κάποιων ιδιαίτερων περιπτώσεων, το εκάστοτε ΙΧ να έχει ταξινομηθεί από την 1η Νοεμβρίου του 2010 και έπειτα και οι εκπομπές ρύπων να είναι το πολύ μέχρι 100 γρ/χλμ. Η λίστα είναι έτσι διαμορφωμένη ώστε τα μοντέλα να χωρίζονται ανάλογα με τον κινητήρα και τα καύσιμα που χρησιμοποιούν για να κινούνται.


Η Περιφέρεια Αττικής μετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας «Παιδί και Οδική Ασφάλεια»

logo_GR_Katheto_CORP
Η Περιφέρεια Αττικής, από 4 έως και 10 Μαΐου 2015, εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας για τα Παιδιά, μετά από πρόταση του Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εκπαιδευτών Οδηγών Αττικής, διοργανώνει σειρά από δράσεις/ εκδηλώσεις, κεντρικό μήνυμα των οποίων είναι «Να σώσουμε τις Ζωές των Παιδιών».

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ 6/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΑΣ – ΚΑΡΒΟΥΝΑΔΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Εμφάνιση (1).JPGΣτο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το σχολικό έτος 2014-2015, οι Β΄ και Γ΄ τάξεις του εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου Χώρας – Καρβουνάδων Κυθήρων συμμετείχαν σε πολλές και ποικίλες δράσεις σχετικές με την Ελιά και το ελαιόλαδο.
Ιδιαίτερη σημασία είχε η απονομή τιμητικής διάκρισης (Έπαινος) για τη συμμετοχή των μαθητών στην Έκθεση Φωτογραφίας που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κυθήρων και η Πολιτιστική Εταιρεία Κυθήρων με θέμα «Ελιά, το ευλογημένο δένδρο» σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαΐου 2015, στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου κατά την διάρκεια των επίσημων εγκαινίων της έκθεσης από τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη και τον Πρόεδρο της Πολιτιστικής Εταιρείας (και επιμελητή της έκθεσης) κ. Γιάννη Σταθάτο.

Ο ματωμένος Μάης του ’36

Την περίοδο 1931-1936 το απεργιακό κίνημα στη χώρα μας εμφανίζει ιδιαίτερη έξαρση, εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης, που ακολούθησε το Κραχ του 1929 και τη στάση πληρωμών της Ελλάδας το 1932. Οι απεργιακοί αγώνες έχουν πρωτόγνωρη μαζικότητα και συχνά καταλήγουν σε αιματηρές συγκρούσεις με την αστυνομία, με νεκρούς και τραυματίες.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : Ο ΚΑΒΑΦΗΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ (1925)

Μία αξιοσημείωτη πρωτοπορία που σχετίζεται με το Γυμνάσιό μας και ιδιαίτερα με την διδασκαλία της Φιλολογίας είναι και η εξής: Το 1925 και ενώ μαίνεται ο ποιητικός πόλεμος μεταξύ της παλαμικής Αθήνας και της καβαφικής Αλεξάνδρειας ο έγκριτος φιλόλογος και γυμνασιάρχης Σπύρος Στάθης αποφασίζει να εντάξει στην διδακτέα ύλη τον Καβάφη. Πρέπει να αναλογιστούμε ότι εκείνη την εποχή το έργο του αλεξανδρινού δεν ήταν ολοκληρωμένο, δεν ήταν εκδομένο, δεν ήταν αναγνωρισμένο και ασφαλώς δεν ήταν πρόσφορο για την επίσημη εκπαιδευτική διαδικασία. Παρ’ όλ’ αυτά ο Κυθήριος καθηγητής τολμά! Ζητάει από τον Καβάφη να του αποστείλει ποιήματά του για να τα διδάξει στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. Και ο σοφός αλεξανδρινός τού απαντά.


Πηγή : Kythera Library (facebook)

Πρόγνωση καιρού: Παρασκευή 08-05-2015


                              




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση Δήμου Κυθήρων

Ο κεντρικός δρόμος από το Άνω Λιβάδι και συγκεκριμένα από το S/M Βάρδα έως τα Τσικαλαρία, έναντι S/M Αφοί Λουράντου, θα παραμείνει κλειστός το Σάββατο και την Κυριακή 10 Μαΐου λόγω εκτελέσεως έργων ασφαλτόστρωσης της οδού. 

Εκ του Δήμου




Πηγή: Δήμος Κυθήρων

Η Περιφέρεια Αττικής μετέχει στην Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Διεθνούς Διαφάνειας για τα «Σύμφωνα Ακεραιότητας» κατά της διαφθοράς στις δημόσιες συμβάσεις


Το παρών έδωσε η Περιφέρεια Αττικής, στο συνέδριο που διοργάνωσε η Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International), στις Βρυξέλλες, με θέμα: «Σύμφωνα ακεραιότητας - Mηχανισμοί Eλέγχου για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης της ΕΕ» (Integrity Pacts - Civil Control Mechanisms for Safeguarding EU Funds) στο πλαίσιο της υλοποίησης της ομώνυμης πιλοτικής πρωτοβουλίας της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Γιωργος Γαβρίλης Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά
Στην τελική φάση έχει μπει, για το τρέχον σχολικό έτος, το πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης , που υλοποιεί το Τμήμα Δημ. Υγιεινής και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας& Κοιν. Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.









Βιβλιοθήκη Κυθήρων : Ένοπλον Γυμνάσιον


«Ήταν Κυριακή πρωί, τέλη του Σεπτέμβρη. Μια παρεούλα μικρότεροι μαθητές βγαίναμε ως την Πορτέλα, για να υποδεχθούμε τους μεγάλους [μεγαλύτερους σε ηλικία μαθητές] που γύριζαν από το κυνήγι. Τα μπαμ και τα μπουμ δίνανε και παίρνανε στους γύρω λόφους από τα ξημερώματα.

– Μωρέ χαλασμός σήμερα. Πολύ ορτύκι.
– Ναι, ναι, μα πάρα πολύ φαίνεται.
– Σωστός πόλεμος˙ δεν ακούς τι γίνεται; Ώρες είναι να μας σκαγιώσουνε.
– Μα δεν βλέπεις; Ο ουρανός βρέχει σκάγια.
– Λελέψανε οι χωραΐτες, φωνάζει ο Σπυρούλης.






Τα μικρά έντομα με τα μεγάλα προβλήματα!

Με στόχο την έγκαιρη και ολοκληρωμένη καταπολέμηση των κουνουπιών ενόψει της νέας θερινής περιόδου, υπενθυμίζουμε τα μέτρα τα οποία πρέπει από όλους τους δημότες να εφαρμοστούν:



5 πληροφορίες που δεν πρέπει να αναρτούμε στο Facebook


Οι Γερμανικές Αρχές ασφαλείας προτρέπουν τους πολίτες τους να μην δημοσιοποιούν τα πέντε πιο κάτω στοιχεία / πληροφορίες :







Η ιστορία της SONY

Η SONY είναι Ιαπωνική πολυεθνική εταιρεία, που δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της παραγωγής ηλεκτρονικών ειδών (καταναλωτικών και επαγγελματικών) και της ψυχαγωγίας. Κατέχει την 89η θέση στη λίστα του περιοδικού Fortune με τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου από άποψη τζίρου (79,2 δισ. δολάρια το 2012).





Πρόγνωση καιρού: Πέμπτη 07-05-2015

                              
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών








Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Το ταξίδι του πελαργού από τον Εβρο στο Σουδάν

ΟΤΑΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ  Ενας από τους δέκα πελαργούς που δακτυλίωσαν οι υπεύθυνοι του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Εβρου τον Ιούλιο του 2013. Σήμερα η Σίλβια είναι ο μοναδικός πελαργός αΛίγο έξω από το Χαρτούμ εντοπίστηκε να περιπλανιέται ο νεαρός πελαργός, ένας από τους δέκα που δακτυλιώθηκαν στις Φέρες του Εβρου τον Ιούλιο του 2013. Τους τελευταίους μήνες μάλιστα η Σίλβια έκανε ένα μακρύ ταξίδι από το νότιο Σουδάν έως την Αιθιοπία, πέρασε από την Κένυα, όπου έμεινε για περίπου έναν μήνα, και ξαφνικά ο πομπός σίγησε.
Από τις 8 Φεβρουαρίου έπαψε να στέλνει σήμα και οι υπεύθυνοι του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Εβρου φοβήθηκαν τα χειρότερα. Οτι δηλαδή ο πελαργός δεν τα κατάφερε.

1.300 θέσεις για μονίμους με πέντε προκηρύξεις ΑΣΕΠ

1.300 θέσεις για μονίμους με πέντε προκηρύξεις ΑΣΕΠΠρο των πυλών» του Εθνικού Τυπογραφείου βρίσκονται πέντε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που αφορούν την πρόσληψη συνολικά 1.300 μόνιμων υπαλλήλων.
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η τρίτη και τελευταία προκήρυξη της ΔΕΗ που αφορά 450 μόνιμους υπαλλήλους, απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Παναγιώτης Χατζηπέρος : Μέθανα, Πόρο και Τροιζηνία επισκέφθηκε το “τριήμερο της Πρωτομαγιάς” ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων

Εμφάνιση 20150430_200755.jpgΜέθανα, Πόρο και Τροιζηνία επισκέφθηκε το “τριήμερο της Πρωτομαγιάς” ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων  κ.Παναγιώτης Χατζηπέρος.
Πιο συγκεκριμένα:
-Την Πέμπτη 30 Απριλίου, συνοδευόμενος από τον ειδικό σύμβουλό του κ. Σταύρο Πλατή και μηχανικούς της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Νήσων, μετέβη στην οδό Επιδαύρου – Καλλονής, ενόψει των έργων προστασίας που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να επισημανθούν τα πιο επικίνδυνα σημεία κατάπτωσης βράχων.

Φιλαρμονική Ποταμού - Potamos Philharmonic : "ταξίδι στην Τοσκάνη"


Η παράσταση "ταξίδι στην Τοσκάνη" του εργαστηρίου μεριονέτας της Φιλαρμονικής, αφιερωμένης στην μνήμη του Μιχάλη Στράλεκ, ήταν εξαιρετικά επιτυχής, με πλήθος κόσμου, μικρών και μεγάλων, να έχει κατακλύσει την αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ποταμού. Δυστυχώς, λόγω τεχνικού λάθους, δεν τραβήξαμε φωτογραφίες ή βίντεο από αυτή την παράσταση. Οπότε, αν κάποιος φίλος ή φίλη έχει κάποιες, αν έχει την καλοσύνη, ας μας τις στείλει στην ηλεκτρονική διεύθυνση kateluzo@hotmail.com ή ας τις ποστάρει εδώ όπως αυτές τις φωτο της Μαριέτας Φυρού και της Ανθής Σαμίου.

Πηγή :  Φιλαρμονική Ποταμού - Potamos Philharmonic

Η ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού - Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ


Μπολόνια, 2002Με το ευρωπαϊκό μπάσκετ και πάλι ενωμένο, μετά τη διαμάχη FIBA και ULEB το 2001, η διοργάνωση του φάιναλ-φορ της ενιαίας Ευρωλίγκας ανατέθηκε στην Μπολόνια, μία από τις μητροπόλεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Ο Παναθηναϊκός με 17 νίκες και 3 ήττες έφθασε για έκτη φορά σε φάιναλ-φορ, αφού στο δρόμο για την Μπολόνια απέκλεισε μεταξύ άλλων την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 05-05-2015





Γεν
ική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών


Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Eκδρομή της Γ΄Γυμνασίου Κυθήρων στην Κρήτη.



Την λεβεντόγεννα Κρήτη,στα πλαίσια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης,επισκέφθηκαν οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου Κυθήρων με την συνοδεία της κ.Σταυρούλας Φατσέα,Γυμνασιάρχη Κυθήρων και καθηγητών τους,την Τετάρτη 22 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 26 Απριλίου όπου και επέστρεψαν και στο νησί μας.

Πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Πρότυπης Αναπτυξιακής Εταιρίας Κυθήρων


Πηγή : Δήμος Κυθήρων 

5ος Δρόμος Σεμπρεβίβας στο Ποταμό Κυθήρων. (Φωτο)

Τα μυστικά για τη ρύθμιση των οφειλών



Τα μυστικά για τη ρύθμιση των οφειλών
Πάνω από 120.000 είναι οι οφειλέτες που ρύθμισαν μέχρι τώρα οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ και έχουν καταβάλει περίπου 90 εκατ. ευρώ.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση είναι η 2α Ιουνίου 2015.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


Σας γνωρίζουμε ότι ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών έχει προσκαλέσει την Κυθηραϊκη χορωδία «Κεύθος» στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» (πλατεία Καρύτση) στις 9 Μαΐου 2015, ημέρα Σάββατο και ώρα 20.00 για να παρουσιάσει τραγούδια κυθηρίων συνθετών και στιχουργών.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΛΟΙΠΟΝ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ [2]

Στη Βιβλιοθήκη έχει εκπονηθεί πλήθος εργασιών και διατριβών τα τελευταία δύο χρόνια (ιδέ ανάρτηση 30/3). Τον προηγούμενο μήνα, ωστόσο, ζήσαμε την εμπειρία μιας ομαδικής μαθητικής εργασίας της Β΄ τάξης του Γυμνασίου μας, υπό την εποπτεία των καθηγητών Γιώργου Λουράντου (Πιέρρου), Μαρίας Γιαμαλάκη και Έρης (Ελευθερίας) Τζαβάρα.

Σαν Σήμερα η πρώτη αεροπορική τραγωδία : Η τραγωδία της Σουπέργκα

Η πρώτη αεροπορική τραγωδία με θύμα ποδοσφαιρική ομάδα. Συνέβη στις 4 Μαΐου του 1949, όταν το αεροπλάνο που μετέφερε τη μεγάλη Τορίνο, προσέκρουσε στον λόφο Σουπέργκα του Τορίνου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους όλοι οι επιβαίνοντες ποδοσφαιριστές της.
Η Τορίνο κυριαρχούσε στο ιταλικό ποδόσφαιρο τη δεκαετία του '40 και ήταν μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σήμερα, όπου τη βιομηχανική πόλη του ιταλικού βορρά εκπροσωπεί η μεγάλη της αντίπαλος, η Γιουβέντους.

Πρόγνωση καιρού: Δευτέρα 04-05-2015





Γεν
ική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

5ος δρόμος Σεμπρεβίβας 3 Μαΐου 2015


Ενσωματωμένη εικόνα 1Μια ηλιόλουστη ημέρα και μια πλατεία γεμάτη κόσμο που χειροκροτούσε μικρούς και μεγάλους δρομείς, ήταν αρκετά για να προσφέρουν ένα υπέροχο αγώνα τρεξίματος στον Ποταμό σήμερα το πρωί. Οι δύο αγώνες δρόμου 3 χλμ. και 6 χλμ. που διοργανώθηκαν από τον Ναυτικό Όμιλο Κυθήρων έφεραν χαμόγελα αλλά και αρκετή κούραση στους 120 δρομείς που συμμετείχαν.


Η εθελοντική ιατρική ομάδα της Σύμπλευσης στα Αντικύθηρα

Η πολυμελής εθελοντική ιατρική ομάδα της Σύμπλευσης επισκέφθηκε το Σάββατο 2 Μαΐου τα Αντικύθηρα και παρείχε δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους του νησιού με ιατρούς 12 ειδικοτήτων.






Θανάσης Βέγγος 1927 – 2011

Θανάσης Βέγγος
Ένας από τους πιο δημοφιλείς κωμικούς του ελληνικού κινηματογράφου. Ταυτίστηκε με την εικόνα του αεικίνητου ανθρώπου («τρέχω σαν τον Βέγγο»), ενώ η ατάκα του «καλέ μου άνθρωπε!» τον χαρακτήρισε προσωπικά, καθώς ξεχώρισε για το ήθος και τη σεμνότητά του.





Περιφέρεια Αττικής : 15η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε Παπάγου-Χολαργός).




Έρχονται μειώσεις στα διόδια – Ποιες οι προαναγγελίες Σπίρτζη


Τη μείωση της τιμής των διοδίων, με την επέκταση του χρόνου παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων, προαναγγέλλει το Σάββατο σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.




Βιβλιάριο Υγείας Ανασφάλιστου: Όροι και προϋποθέσεις

Σε διαβούλευση έθεσε χθες το υπουργείο Εργασίας, την Υπουργική Απόφαση με την οποία θεσπίζεται νέο σύστημα χορήγησης Βιβλιαρίου Υγείας Ανασφάλιστου (ΒΥΑ).
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα ΚΕΠ και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας των Δήμων, αναλαμβάνουν την ευθύνη να επιβεβαιώσουν την οικονομική κατάσταση του υποψήφιου, έτσι ώστε να κάνουν δεκτή ή να απορρίψουν την αίτηση του. Η χρονική διάρκεια ισχύος του βιβλιαρίου είναι ένα έτος καιδίνεται δικαίωμα ανανέωσης με την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Ιερά Μητρόπολις Κυθήρων & Αντικυθήρων : Γραπτόν Θείον Κήρυγμα Κυριακή του Παραλύτου (3-5-2015)

kyriaki_paralytou_4
Στή σημερινή εὐαγγελική περικοπή, χριστιανοί μου, καί πίσω ἀπό τή θεραπεία τοῦ γιά 38 ἔτη παραλυτικοῦ κρύβεται ἡ εἰκόνα τῆς κοινωνίας τότε καί σήμερα. Τῆς κοινωνίας πού ἔχει ἀπομακρυνθεῖ ἀπό τό Θεό μέ συνέπεια ὁ ἄνθρωπος νά ἔχει ἀπομακρυνθεῖ ἀπό  συνάνθρωπό του.









Πρόγνωση καιρού: Κυριακή 03-05-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών