Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην Πανελλήνια Εβδομάδα Εθελοντισμού - «Let’s do it Greece»

Τρεις διαφορετικές δράσεις στην Αττική διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εβδομάδας Εθελοντισμού










Ανοιχτή εκδήλωση για την Ελληνική στρατηγική για βιώσιμη ανάπτυξη: Η κοινωνική διάσταση

Εκδήλωση του Πράττω, Η Ελληνική στρατηγική για βιώσιμη ανάπτυξη: Η κοινωνική διάσταση, Δευτέρα 27 Απριλίου


Η Πολιτική Κίνηση Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ», συνεχίζοντας την προσπάθειά της να συμβάλει στην αποσαφήνιση των μεγάλων πολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων της χώρας, ιδιαίτερα σήμερα, που τις τύχες της έχει η Κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας, διοργανώνει την Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 και ώρα 19:00 μ.μ. στο POLIS CAFE (Πεσμαζόγλου 5 – Στοά Βιβλίου), ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Η Ελληνική στρατηγική για βιώσιμη ανάπτυξη: Η κοινωνική διάσταση». 

Naomi Klein: Έλληνες, σας εκπαιδεύουν να νοιώθετε ένοχοι


Η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθεί η ευρωζώνη. Και για να γίνει, σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε. Έχουν ήδη διαγνώσει ότι είστε άρρωστοι».







Σαρώνουν οι φοιτητές της Νομικής στους διεθνείς διαγωνισμούς

Νομική Αθηνών vs. Νομική Oξφόρδης, Πομπηία.Σαρώνουν οι φοιτητές των τριών νομικών σχολών της χώρας μας στους διεθνείς διαγωνισμούς. Τα νέα τρόπαια στις προθήκες της μεγάλης συλλογής τους ήλθαν από την Ιταλία και την Κίνα. Μάλιστα, οι φοιτητές επιδεικνύουν δεινότητα σε όλους τους τομείς του δικαίου: στο ρωμαϊκό και το αεροπορικό είναι οι τελευταίες επιτυχίες.

Δωρεάν ατομικές συναντήσεις στην Παγκόσμια Ημέρα Λογοθεραπείας


Κάθε λογής δημιουργικές δραστηριότητες, κληρώσεις, δώρα έκπληξη, έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών και πολλά άλλα θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους, διασφαλίζοντας έτσι ότι στις 10 Μαΐου, θα «Υπάρχει λόγος» να είμαστε όλοι εκεί.Η Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας 2015 πλησιάζει και ο Σύλλογος Επιστημόνων  Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) με χαρά σας προσκαλεί για ακόμα μια χρονιά στον εορτασμό της την Κυριακή, 10 Μαΐου 2015 και ώρα 10:00 έως 19:00 στην Αίγλη Ζαππείου.




14η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).


Η Επανάσταση των Γαρυφάλλων

 Στρατιωτικό κίνημα αριστερών αξιωματικών στην Πορτογαλία, που οδήγησε στην κατάλυση της δικτατορίας και την επαναφορά της Δημοκρατίας, μετά 48 χρόνια. Εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες της 25ης Απριλίου 1974 και ήταν σχεδόν αναίμακτο, με τέσσερις μόνο νεκρούς. Έμεινε στην ιστορία ως «Επανάσταση των Γαρυφάλλων» («Revolucao dos Cravos» στα πορτογαλικά), επειδή πολλοί κυβερνητικοί στρατιώτες είχαν τοποθετήσει στις κάννες των όπλων τους γαρύφαλλα, με την προτροπή των εξεγερμένων κατοίκων.

Πρόγνωση καιρού: Σάββατο 25-04-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών






Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Δήμος Κυθήρων : Ο Δήμος Κυθήρων στην εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα"



Στην εκπομπή "ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ" της ΝΕΡΙΤ φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστρ. Χαρχαλάκης, όπου μαζί με την Αντιπρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής παρουσίασαν τα Κύθηρα και Αντικύθηρα καθώς και τα τοπικά τους προϊόντα. 
Οι παρουσιαστές Πέτρος Κουμπλής και Ρένια Τσιτσιμπίκου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ μετά από αίτημα του κ. Δημάρχου συνεργείο της εκπομπής θα βρεθεί στα Κύθηρα στις αρχές Ιουνίου προκειμένου να πραγματοποιήσει ρεπορτάζ και λήψεις που θα παρουσιάζονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού συμβάλλοντας κατά πολύ στην προβολή και διαφήμιση του τόπου μας.




Πηγή : Δήμος Κυθήρων

Περιφέρεια Αττικής : Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με την ΠΝΠ και τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην ΤτΕ



Ψήφισμα σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) υιοθέτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής κατά τη διάρκεια της σημερινής του Συνεδρίασης.

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος:
Η χώρα μας βρίσκεται στη μέση μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης. Η Κυβέρνηση δίνει τη μάχη, ώστε να βγούμε από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση με την κοινωνία όρθια, χωρίς να πάρει υφεσιακά μέτρα, χωρίς να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών, συντάξεων και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΤΣΑΡΑΒΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΠΙΤΣΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ

Συνομιλώντας με τον κ. Άρη Τσαραβόπουλο για να του ευχηθούμε καλή επιτυχία, μας είπε ανάμεσα στα άλλα: «Μην ξεχνάτε ότι η αρχαιολογία δεν είναι υπόθεση ενός Ιντιάνα Τζόουνς. Για να φτάσουμε εδώ έχουν εργαστεί, εμπνευστεί και αφοσιωθεί στη έρευνα πλήθος επιστημόνων και εργατών. Για την επίγεια ανασκαφή, που έχουμε συγκεντρωτικά στοιχεία, έχουν εργαστεί τα 15 χρόνια, που διαρκεί η ανασκαφή, 440 άτομα! Αυτό που μεταφέρουμε στο φιλάρχαιο ακροατήριο όλου του κόσμου είναι ο επιστημονικός αγώνας και η πνευματική αγωνία αυτής της κοινότητας που μοχθεί και ονειρεύεται το αποκαλυπτόμενο παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον των Αντικυθήρων.»

Πηγή : Kythera Library (facebook)

Κρητικοί βάζουν τέλος στους ιούς και τη γρίπη με νέο φυτικό χάπι

Τρεις πανεπιστημιακοί καθηγητές Ιατρικής στην Κρήτη δουλεύουν νυχθημερόν σε εργαστήρια και βοτανικούς κήπους για το χάπι – επανάσταση.
Αυτό που θα συγκεντρώνει τον πλούτο της κρητικής διατροφής και υπόσχεται να καταπολεμήσει τη γρίπη, κρυολογήματα, αλλά και τον ιό Η1Ν1.

Η γενοκτονία των Αρμενίων

 Η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα, με τη συστηματική εξόντωση ενάμισυ εκατομμυρίου ανθρώπων από τις Οθωμανικές αρχές την τριετία 1915-1918. Υπήρξε ο προάγγελος του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Στα τέλη του 19ου αιώνα, οι Αρμένιοι, ένας πανάρχαιος χριστιανικός λαός της Εγγύς Ανατολής, μοιράζονταν μεταξύ της Ρωσίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στην τσαρική Ρωσία ζούσαν κάτω από ένα σχετικά ανεκτικό καθεστώς (αν και δεν έλειπαν μαζικοί εκρωσισμοί), αλλά στην Οθωμανική Αυτοκρατορία υφίσταντο παντός είδους διωγμούς, όπως και οι άλλοι χριστιανικοί λαοί της αυτοκρατορίας (Έλληνες, Ασσύριοι κλπ).

Τίνα Ταμβάκη : Την Τετάρτη 22 Απριλίου στις 8μ.μ.στην περιοχή του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη συνάντηση νέων των Κυθήρων στα πλαίσια επανασύστασης της ομάδας "Πορφυρίς".


Η ομάδα "Πορφυρίς"ήταν μια ομάδα που ιδρύθηκε το 2001 και ολοκλήρωσε τη δράση της το 2007.Το τελευταίο διάστημα αρκετοί νέοι του νησιού μας προσπαθούν να δραστηριοποιηθεί ξανά η ομάδα αυτή.
,όπως πολιτιστικές,αθλητικές εκδηλώσεις,ημερίδες,φεστιβάλ,εκθέσεις φωτογραφίας,ζωγραφικής,έκδοση εφημερίδας,εκδηλώσεις που αφορούν τον τουρισμό,την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κλπ.

Πρόγνωση καιρού: Παρασκευή 24-04-2015






Γεν
ική πρόγνωση 
καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Δήμος Κυθήρων : Ο Δήμος Κυθήρων στην εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα"

Την Πέμπτη 23/4 μεταξύ 1 και 3 ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης και η Δημοτική Σύμβουλος κα. Μαρία Κασιμάτη θα παρουσιάσουν τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα και τα τοπικά τους προϊόντα στο studio της εκπομπής ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ της ΝΕΡΙΤ και στους Πέτρο Κουμπλή και Ρένια Τσιτσιμπίκου.

Πηγή : Δήμος Κυθήρων 

Ο Δημαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης συμμετείχε στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ στο Λουτράκι


Στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ στο Λουτράκι για τις Περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου συμμετείχε ο Δημαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης. Στο προσυνέδριο συζητήθηκαν θέματα χωροταξικού σχεδιασμού και πολιτικής προστασίας καθώς και το καυτό ζήτημα των διαθέσιμων πόρων των Δήμων. 
Ο κ. Δήμαρχος συζήτησε με πολλούς δημάρχους ενώ είχε ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων επί διμερών ζητημάτων με το Δήμαρχο Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη θέτοντας βάσεις για περαιτέρω συνεργασία.

Πηγή : Δήμος Κυθήρων 

Το ΕΜΣΤ θα ανοίξει αλλά για μία ημέρα


Επιτέλους, στις 18 Μαΐου θα ανοίξουν για πρώτη φορά οι πόρτες του ΕΜΣΤ, ώστε να περιηγηθούμε στο κτίριο.Η τελευταία φορά που επισκεφθήκαμε τους χώρους του ήταν πριν από το 2003, οπότε και έκλεισε για το κοινό, ώστε να αρχίσουν τα έργα για το νέο Μουσείο. Δώδεκα χρόνια μετά, στις 18 Μαΐου του 2015, θα έχουμε την ευκαιρία να διαβούμε ξανά το κατώφλι του Φιξ και να δούμε από κοντά πώς είναι ολόκληρο το κτίριο, από το ισόγειο μέχρι και την ταράτσα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, το ΕΜΣΤ ανοίγει τις πόρτες του στους επισκέπτες που θέλουν να πάρουν μια πρώτη γεύση από το έτοιμο αλλά άδειο κέλυφος. Μάλιστα, υπάρχει η σκέψη η προσέλευση να γίνει με δελτία εισόδου, δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος που θα δείξει ο κόσμος.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : Συνήθως, μια αφίσα εισηγείται γραφιστικά ένα αντι-κείμενο. Και προτρέπει το κοινό να δει το θέμα, να το επισκεφθεί και να μιλήσει για αυτό.

Στην περίπτωσή μας, η ίδια η αφίσα είναι το θέμα!
Χωρίς να μειώσουμε τις προσδοκίες για το περιεχόμενο της πολυαναμενόμενης Έκθεσης για την Ελιά δεν μπορούμε να μην υποκλιθούμε στο εξαιρετικό έργο τέχνης που αποτελεί η ίδια η αφίσα.

Η καλλιτεχνική πορεία του συντοπίτη μας Μιχάλη Πετρόπουλου δεν περνάει απαρατήρητη.
Προτεινόμενος Σύνδεσμος

Πηγή : Kythera Library (facebook)

Άγιος Γεώργιος 275 – 303

Από τους δημοφιλέστερους Αγίους σε όλο τον χριστιανικό κόσμο. Ονομάζεται, επίσης, Μεγαλομάρτυς και Τροπαιοφόρος. Ειδικά στη χώρα μας, δεν υπάρχει περιοχή που να μην έχει εξωκλήσι ή εκκλησία αφιερωμένη στη μνήμη του, ενώ το όνομα Γεώργιος είναι από τα πλέον συνηθισμένα.
Κατά τους συναξαριστές και την Ιερή Παράδοση, ο Γεώργιος γεννήθηκε μεταξύ 275 και 281 στη Νικομήδεια της Βιθυνίας. Ο πατέρας του Γερόντιος καταγόταν από πλούσια οικογένεια της Καππαδοκίας και ήταν στρατιωτικός και Συγκλητικός. Η μητέρα του Πολυχρονία καταγόταν από τη Λύδδα της Παλαιστίνης. Και οι δύο γονείς του Γεωργίου είχαν βαπτιστεί χριστιανοί.

Πρόγνωση καιρού: Πέμπτη 23-04-2015






Γεν
ική πρόγνωση 
καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ : Υποχρεωτική Πιστοποίηση στην ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων


Σύμφωνα με τη νομοθεσία Ν.4036/2012 (Α' 8), από 26 Νοεμβρίου 2015 η αγορά φυτοφαρμάκων για επαγγελματική χρήση θα επιτρέπεται μόνο σε όσους διαθέτουν ειδικό πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Ο πρωταθλητής των 586€

Ο πρωταθλητής των 586€Ο 25χρονος πρωταθλητής Λευτέρης Πετρούνιας λαμβάνει τον βασικό μισθό κι αυτόν όποτε έχει χρήματα η Ομοσπονδία Γυμναστικής. Το τελευταίο πεντάμηνο δεν έχει δει το «χρώμα του χρήματος», ενώ στη γαλλική πόλη, όπως και οι Ελληνες συναθλητές του, πήγε με δανεικά χρήματα. Κι αν δεν είχε στο πλευρό του τη χορηγό εταιρεία, το «Stoiximan.gr», που καλύπτει όλες τις αγωνιστικές ανάγκες του μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, πιθανότατα να μην είχε ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Να μην είχε εκτελέσει άψογα το πρόγραμμά του υπό τους ήχους του «Ζορμπά».

Κυθηραϊκη Αδελφότητα Πειραιώς Αθηνών : Πρόσκληση για την παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας των Νικολάου Λουράντου και Δρ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου με τίτλο Κύθηρα - Σμύρνη


Πηγή : Κυθηραϊκη Αδελφότητα Πειραιώς Αθηνών

Ημέρα της Γης

 Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1970, στις 22 Απριλίου, με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό πλανήτη.
Αμερικανικής εμπνεύσεως, καθιερώθηκε το 1970 στις ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον, ενός πολιτικού με περιβαλλοντικές ανησυχίες. Με τα χρόνια, η Μέρα της Γης ξεφεύγει από το αμερικάνικο πλαίσιο, όπου αποδεικνύεται αρκετά δημοφιλής, και εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/worldays/16#ixzz3Y1CzE72X

Πρόγνωση καιρού: Τετάρτη 22-04-2015





Γεν
ική πρόγνωση 
καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Κίβδηλο νόμισμα «δείχνει» παραχαράκτες στην Αθήνα


Κίβδηλο νόμισμα «δείχνει» παραχαράκτες στην Αθήνα
Οχι το σύγχρονο τουριστικό. Ο διακεκριμένος επιστήμονας, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρόεδρος της Χαλυβουργικής αλλά και αρχαιομέτρης (μάλιστα εκ των πατριαρχών της επιστήμης στην Ελλάδα), ασχολείται με το συνάλλαγμα κατά τον 4ο αιώνα π.Χ. στην αρχαία Αθήνα και ιδίως με τον ποιοτικό έλεγχό του. Γιατί; Επειδή, όπως θα πει μιλώντας σήμερα στις 5.20 μ.μ. σε διεθνές συνέδριο του Νομισματικού Μουσείου, υπήρχαν και τότε παραχαράκτες.

Δήμος Κυθήρων : Επιστολή του Δήμαρχου Κυθήρων κ. Στράτου Χαρχαλάκη προς την ΛΑΝΕ SEA LINES Α.Ε.



Νέα επιστολή προς την ΛΑΝΕ SEA LINES Α.Ε. και συγκεκριμένα προς τον κ. Σαλβαράκη απέστειλε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης. Η συγκεκριμένη επιστολή κοινοποιήθηκε και στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα. 

ΕΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - “ΠΟΡΦΥΡΙΣ” : Η πρώτη συνάντηση της «Πορφυρίς» είναι γεγονός!

Την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 και ώρα 20:00 θα γίνει η πρώτη μας συνάντηση στην Αθήνα. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να έρθετε να μεγαλώσουμε την παρέα μας. Επειδή ο τόπος συνάντησης μας θα αλλάζει, σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα:
Αλεξάνδρα Λουράντου 6976537432
Μαρία – Κωνσταντίνα Λουράντου 6976944590
Κρέων – Αντώνης Ανέστης 6932940419




«Μόλις με είδαν άρχισαν να με αγκαλιάζουν και να κλαίνε»

Εν µέσω της έξαρσης του µεταναστευτικού ζητήµατος, ο φωτογράφος Βασίλης Μαθιουδάκης µάς περιγράφει όσα έζησε µε τους 157 µετανάστες που αποβιβάστηκαν στο νοτιότερο ευρωπαϊκό νησί τη Μεγάλη Εβδοµάδα.
O φωτογράφος Βασίλης Μαθιουδάκης βρισκόταν στη Γαύδο για πασχαλινές διακοπές.

Βιβλιοθήκη Κύθήρων : ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Μανόλης Ι. Δαπόντες «Η ελιά και τα λιοτρίβια στα Κύθηρα (Τσιριγώτες πρωτοπόροι)» Κύθηρα 2008

Από τον Πρόλογο της Ελένης Χάρου – Κορωναίου:
Οι Κυθήριοι συνέδεσαν τη ζωή τους με αυτό το ευλογημένο δέντρο από πολύ παλιά, διότι από εκεί προέρχεται το κυριότερο εισόδημα στον τόπο μας. Έτσι, η έρευνα γύρω από την εξέλιξη της ελαιοκαλλιέργειας και της ελαιοπαραγωγής στα Κύθηρα καθώς επίσης ο εντοπισμός και η καταγραφή των ελαιοπιεστηρίων παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Το Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967

Νικόλαος Μακαρέζος, Στυλιανός Παττακός, Γεώργιος ΠαπαδόπουλοςΣτρατιωτικό κίνημα, που εξερράγη τα ξημερώματα τις 21ης Απριλίου 1967, με επικεφαλής τον ταξίαρχο Στυλιανό Παττακό και τους συνταγματάρχες Γεώργιο Παπαδόπουλο και Νικόλαο Μακαρέζο. Κατέλυσε το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα και επέβαλλε μία στυγνή δικτατορία, που διήρκεσε επτά χρόνια.Η χώρα την εποχή εκείνη βρισκόταν ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο.

Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 21-04-2015




Γεν
ική πρόγνωση 
καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών


Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Επτά μυστικά στην αναγνώριση πλασματικού χρόνου από το ΙΚΑ


Παρακάτω θα δείτε τα βήματα, με τα οποία πολλοί εργαζόμενοι μπορούν να προχωρήσουν σε αναγνώριση πλασματικού χρόνου από το ΙΚΑ. Δείτε ποιες ομάδες επωφελούνται:






Πώς θα κάνετε δωρεάν επιμόρφωση στο εξωτερικό – Erasmus και για όσους δεν είναι φοιτητές


Πλέον, δεν χρειάζεται να είναι κανείς φοιτητής για να συμμετάσχει στο δημοφιλές ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus. Άνεργοι, εργαζόμενοι, αλλά και σύλλογοι ή μία παρέα φίλων θα μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, προκειμένου να επιμορφωθούν ή να αποκτήσουν επαγγελματική πείρα.



Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Δουλεύουμε για την αυγή μίας άλλης Αττικής



Εμφάνιση DSC01665.JPGΣε εκδήλωση του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών Α. Ωνάσης) με τίτλο "Greece strikes back" μετείχε την Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015, η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου. Στην ομιλία της, με τίτλο "The Dawn of another Attica" (που ήταν εμπνευσμένος από το γνωστό ποίημα του Π.Σέλεϊ "Hellas"), η Περιφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων:

Ξέσπασμα Ιερώνυμου κατά Ευρωπαίων ηγετών: Σταματήστε τους δουλέμπορους που υπόσχονται ταξίδια χωρίς επιστροφή


Αναλυτικά η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με αφορμή τη νέα τραγωδία με 700 νεκρούς πρόσφυγες:

«Τριακόσια, τετρακόσια… επτακόσια. Δεν πρόκειται για δισεκατομμύρια που πρέπει να ανευρεθούν. Ούτε αριθμούς που αφορούν εθνικές οικονομίες ή όσα καθημερινά καθορίζουν οι “αγορές”. Μιλάμε για ανθρώπινες ψυχές.

Ιδρύεται Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – Ποιους φορείς θα απορροφήσει

Το σχεδιασμό για την ίδρυση Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, σε πρόσφατη συνεδρίασή του.





Νέα προγράμματα εργασίας για 23.000 ανέργους – Στο διπλάσιο οι αμοιβές – Σε ποιους απευθύνονται


Τον επόμενο μήνα ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για δύο νέα προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης που αφορούν 23.000 ανέργους 18-29 ετών. Τα νέα προγράμματα είναι πιο «φιλικά» για τους ανέργους, καθώς αυξάνεται κατά 45,6% το ποσό που θα λαμβάνουν. Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στα προγράμματα γίνονται πιο αυστηροί οι όροι και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι των Επιθεωρητών Εργασίας ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο υποκατάστασης μόνιμων θέσεων εργασίας με ασκούμενους άνεργους.

Αλέξανδρος Ωνάσης 1948 – 1973

Αλέξανδρος Ωνάσης
Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.










Πρόγνωση καιρού: Δευτέρα 20-04-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών








Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ο Αμερικανός ακαδημαϊκός και στοχαστής, Νόαμ Τσόμσκι, αναλύει τις δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.


Το κείμενο αποτελεί μέρος μιας συλλογής συνεντεύξεων του Ν.Τσόμσκι, όπου ο κορυφαίος διανοητής διαπιστώνει διεισδυτικές παρατηρήσεις για τους θεσμούς που διαμορφώνουν τη σκέψη του κοινού και οι οποίοι βρίσκονται στην υπηρεσία της ισχύος και του κέρδους.




Ελένη Χάρου : ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΜΕ ΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑΤΑ

Σήμερα το πρωί πήγα μια βόλτα για να χαρώ το ανοιξιάτικο Μέσα Βούργο και επιστρέφοντας συνάντησα δύο εκλεκτούς φίλους, βέρους Τσιριγώτες, ποιητές, που έχουν στο ενεργητικό τους 100άδες ωραιότατους λυρικούς και σατιρικούς στίχους, το Γιώργο Κασιμάτη-Δρυμωνιάτη από το Δρυμώνα και το Νίκο Κασιμάτη, το μαθηματικό από την Καρβουνάδα.

Kythera Library : Ο Φεντερίκο από τη Ρώμη κι ο Λώρενς της Αραβίας

Ο Φεντερίκο, με σπουδές στα ανώτερα μαθηματικά (pure mathematics), ξεκίνησε με το ποδήλατό του και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο διασχίζει τις χώρες της Βαλκανικής και της Μέσης Ανατολής












Γιώργος Κασιμάτης - Δρυμωνιάτης : Ανατολή στα Κύθηρα

Ανατολή στα Κύθηρα
Φορτώθηκα πρωί πρωί
τον Ήλιο στην καρδιά μου.
Είναι φορές που οι άνθρωποι
ατέλειωτα μου φέγγουν.
Όταν αγάπη ανόθευτη
μου δίνουν μες στην νύχτα,
όταν ξυπνάω κι αγαπώ
πιότερο από εψές.



Τίνα Ταμβάκη : Η εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στον Μυλοπόταμο.

To Σάββατο 18 Απριλίου 2015 υποδεχθήκαμε στον Μυλοπόταμο,την εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στα πλαίσια της λιτανείας που πραγματοποιείται αυτή την περίοδο σε ολόκληρο το νησί των Κυθήρων.









Η ιστορία της Eurovision


H Άννα Βίσση στη Eurovision, 1980Ο 25ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision διεξήχθη στις 19 Απριλίου 1980 στη Χάγη της Ολλανδίας, με τη συμμετοχή 19 κρατών, καθώς το Ισραήλ αρνήθηκε να τον φιλοξενήσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά.








Κυριακή του Θωμά


Ο Απόστολος Θωμάς απουσίαζε όταν ο Χριστός, μετά την Ανάστασή Του, επισκέφθηκε τους Μαθητές Του στο υπερώον όπου ήταν συνηγμένοι. Όταν πληροφορήθηκε τα σχετικά με την επίσκεψη του Χριστού, ζήτησε να Τον δη και να ψηλαφίση τις πληγές του Σταυρού στα χέρια και την πλευρά Του. 












Πρόγνωση καιρού: Κυριακή 19-04-2015

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών