Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ο πρωταθλητής των 586€

Ο πρωταθλητής των 586€Ο 25χρονος πρωταθλητής Λευτέρης Πετρούνιας λαμβάνει τον βασικό μισθό κι αυτόν όποτε έχει χρήματα η Ομοσπονδία Γυμναστικής. Το τελευταίο πεντάμηνο δεν έχει δει το «χρώμα του χρήματος», ενώ στη γαλλική πόλη, όπως και οι Ελληνες συναθλητές του, πήγε με δανεικά χρήματα. Κι αν δεν είχε στο πλευρό του τη χορηγό εταιρεία, το «Stoiximan.gr», που καλύπτει όλες τις αγωνιστικές ανάγκες του μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, πιθανότατα να μην είχε ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Να μην είχε εκτελέσει άψογα το πρόγραμμά του υπό τους ήχους του «Ζορμπά».

Πριν από τέσσερα χρόνια, ο 25χρονος πρωταθλητής Ευρώπης, στο Βερολίνο, σε αντίστοιχη διοργάνωση, στους κρίκους, αγώνισμα στο οποίο ο Δημοσθένης Ταμπάκος είχε αναδειχθεί χρυσός ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα, είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο και τα εγκώμια των ειδικών: «Βρε Θανάση, πότε προλάβατε εκεί στην Ελλάδα και βρήκατε τον διάδοχο του Ταμπάκου; Ποιος είναι αυτός ο Πετρούνιας;» ήταν η ερώτηση που δέχθηκε από παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης, το βράδυ της 9ης Απριλίου 2011.
Ο νεαρός πρωταθλητής με ειδίκευση στους κρίκους, που έχει γράψει, με δερματοστιξία, στην πλάτη του σε σχήμα σταυρού το still rings, απλώς συστήθηκε εκείνη την ημέρα.
«Μόλις προσγειώθηκα στο έδαφος κατάλαβα ότι είχα κερδίσει το χρυσό μετάλλιο. Τέτοια ήταν η σιγουριά μου, ήξερα ότι ήμουνα αλάνθαστος», δήλωσε για τη νέα του επιτυχία ο Λευτέρης Πετρούνιας.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, η διεθνής Ομοσπονδία του αθλήματος χάρισε το όνομά του (!) σε μια μοναδική άσκηση, τον «ανάποδο σταυρό», που εμφάνισε και εκτέλεσε για πρώτη φορά πέρυσι ο ίδιος.
«Το χρυσό μετάλλιο σε μια τέτοια διοργάνωση, όταν στη χώρα μας υπάρχουν τόσες δυσκολίες σε αθλητικό επίπεδο αλλά και γενικότερα, αποκτά ξεχωριστή αξία», λέει ο 25χρονος φοιτητής ΑΣΟΕΕ.
Ταλέντο από το Νηπιαγωγείο
Η δασκάλα του στο Νηπιαγωγείο Π. Φαλήρου διέκρινε το ταλέντο του 4χρονου Λευτέρη κι έπεισε τους -εκτελωνιστές στο επάγγελμα- γονείς του να τον γράψουν σε σωματείο γυμναστικής. Στα 15 του, όμως, έφυγε από το γυμναστήριο. Κουράστηκε από την αυστηρή πειθαρχία. Ηθελε να ζήσει τις χαρές της ηλικίας του, να διαβάσει, να διασκεδάσει, να κάνει παρκούρ και κάθε τρέλα. Στα 18 του, ωστόσο, επέστρεψε για να διαπρέψει.
ΤAΣΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Πηγή : ethnos.gr