Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Νέα πραγματικότητα για δανειολήπτες: Σε επενδυτικά funds τα στεγαστικά

Αντιμέτωποι με μια εντελώς νέα πραγματικότητα θα βρεθούν από την Πρωτοχρονιά του 2015 εκατοντάδες χιλιάδες χρεωμένοι Έλληνες δανειολήπτες με απλήρωτα στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια, καθώς πλέον η μία μετά την άλλη οι μεγάλες εμπορικές τράπεζες σπεύδουν να αναθέσουν σε ξένες επενδυτικές εταιρείες, γνωστές σαν «γύπες» ή «αρπακτικά» τη διαχείριση των χαρτοφυλακίων τους με «κόκκινα» δάνεια.


Μαρία Ρεπούση: Ευχές






Μαρία Ρεπούση 
Βουλευτής Α’ Πειραιά ΔΗΜΑΡ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ-ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΙΟΝΙΖΕΙ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού-Σε ποιες περιοχές χιονίζειΡαγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις.
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες Παρασκευή 26/12/2014 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Σάββατο 27-12-2014 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Την Κυριακή (28-12-2014) αναμένεται νέα επιδείνωση από τα δυτικά.

Οδηγός φορολογικής επιβίωσης από το Υπ. Οικονομικών σε 105 ερωτήματα (Εγκύκλιος)


Στο να βοηθήσει τους πολίτες –ακόμη και τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών- να ανταποκριθούν σωστά και γρήγορα στις διοικητικές διαδικασίες που προβλέπουν οι νόμοι, αποσκοπεί ο νέος οδηγός φορολογικής επιβίωσης που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.
Το εγχειρίδιο, περιλαμβάνει απαντήσεις σε περισσότερα από 105 ερωτήματα τα οποία καλύπτουν τις ακόλουθες ενότητες:

Δείτε πόσα ένσημα έχετε με ένα ΚΛΙΚ από τη Δευτέρα 29/12.

Δείτε πόσα ένσημα έχετε Πρόσβαση στο ασφαλιστικό του βιογραφικό θα μπορεί να έχει κάθε εργαζόμενος- ασφαλισμένος, από την προσεχή Δευτέρα 29/12 με ένα «κλικ» από τον υπολογιστή του. Με την εφαρμογή του προγράμματος «Άτλας» θα μπορεί κάθε ασφαλισμένος να μάθει διαδικτυακά πόσα ένσημα έχει, πότε μπορεί να πάρει σύνταξη, ακόμα και το ύψος της σύνταξης, ακόμα και αν έχει διαδοχική ασφάλιση σε πολλά Ταμεία. 

Η Μαρία, η Κατερίνα και άλλα 10 κορίτσια άπορα, ορφανά ή κακοποιημένα, έχουν βρει ένα σπιτικό στη Στέγη Θηλέων Π.Φαλήρου “Άγιος Αλέξανδρος”

Η Μαρία, η Κατερίνα και άλλα 10 κορίτσια άπορα, ορφανά ή κακοποιημένα, έχουν βρει ένα σπιτικό στη Στέγη Θηλέων Π.Φαλήρου “Άγιος Αλέξανδρος”. Κυρίως, έχουν βρει μία νέα οικογένεια, μία δεύτερη ευκαιρία να ξεκινήσουν τη ζωή τους ξανά και τα εφόδια ώστε όταν μεγαλώσουν να σταθούν μόνες στα πόδια τους. VIDEO

Πρόγνωση καιρού: Σάββατο 27-12-2014





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών





Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Ελάτε μαζί μας/Γίνε Νονός της UNICEF

Το πρόγραμμα Νονός της UNICEF εξασφαλίζει τη ζωή, την ασφάλεια και το χαμόγελο σε εκατομμύρια παιδιά
Μόλις 0,67 ευρώ την ημέρα, δηλαδή 20 ευρώ το μήνα, εξασφαλίζουν τη ζωή, την ασφάλεια και το χαμόγελο σε εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο.



Περιφέρεια Αττικής : Εντατικοί έλεγχοι των αγορών από την Περιφέρεια Αττικής

Σε εντατικοποίηση των υγειονομικών και αγορανομικών ελέγχων προβαίνει η Περιφέρεια Αττικής κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου προκειμένου να παταχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και να διασφαλιστούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφάλεια των τροφίμων και των άλλων προϊόντων.
Ειδικότερα, από τη Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, έχουν διενεργηθεί συνολικά σε όλη την Περιφέρεια Αττικής 588 έλεγχοι  από τα κλιμάκια υγειονομικού ελέγχου για τη διασφάλιση των κατάλληλων υγειονομικών συνθηκών. 

To ωράριο των καταστημάτων τις εορταστικές ημέρες

To ωράριο των καταστημάτων τις εορταστικές ημέρεςΤο Σάββατο ανοίγουν ξανά τα καταστήματα και θα λειτουργήσουν από τις 10:00 μέχρι τις 17:00. Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11:00 έως τις 20:00. 
Τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου και την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως τις 21:00, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από τις 09:00 μέχρι τις 18:00. 

"Καμπάνα" σε όσους κατέθεσαν πινακίδες - θα πληρώσουν όλο το ποσό των τελών κυκλοφορίας για να τις ξαναπάρουν


Όλο το ποσό των τελών κυκλοφορίας πρέπει να καταβάλλουν οι οδηγοί για να πάρουν πίσω τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους.

Συγκεκριμένα, όποιος καταθέσει τις πινακίδες του ΙΧ ή της μοτοσικλέτας του θα πρέπει να γνωρίζει πως για να μπορέσει να τις πάρει πίσω από την Εφορία θα πρέπει να πληρώσει το συνολικό ποσό των τελών κυκλοφορίας.
Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κυθήρων εύχεται σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά.

ΥΠΕΚΑ : Νέα σύσταση για αποφυγή της χρήσης τζακιών

Σε νέα σύσταση για την αποφυγή της χρήσης τζακιώνθερμαστών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος, επισημαίνοντας πως και σήμερα, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη συσσώρευση αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Γ. Κασιμάτης: “Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα”


Είναι κατανοητό ότι κάποιοι έχουν αμφιβολίες…. Είναι κατανοητό ότι κάποιοι ευελπιστούν και ελπίζουν… Είναι κατανοητό πως είναι φρικτή η αλήθεια που γνωρίζουμε -αν και μας την κρύβουν- και δεν θέλουμε να την πιστέψουμε, να την αποδεχθούμε. Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα, με πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και με εναλλαγές στην θέση του κατ’ επίφασην πρωθυπουργού. Το πολιτικό σύστημα γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει, όπως γνωρίζει πάρα πολύ καλά σε τι έχει συναινέσει, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά και την κατάληξη των όσων μέχρι σήμερα ζούμε. 

Εύη Αποστολάκη : Ο πολιτισμός και οι πολίτες επιστρέφουν στο Πεδίο του Άρεως

Από το Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου ως την Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου, η Περιφέρεια Αττικής, με συνδιοργανωτή την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και την συμμετοχή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.






Πρόγνωση καιρού: Παρασκευή 26-12-2014





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών






Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Τι αλλαγές έρχονται για τη συντήρηση και ασφάλεια των ανελκυστήρων

Ανασυγκροτήθηκε, με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, η Ομάδα Εργασίας που είχε συσταθεί στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας από τον Μάϊο του 2014, με αντικείμενο την επανεξέταση και την απλούστευση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση και ασφάλεια των ανελκυστήρων.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, που δημοσιεύεται στη «Διαύγεια», εντός εξαμήνου η ομάδα εργασίας θα ασχοληθεί με θέματα που αφορούν:

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κυθήρων : Καλά Χριστούγεννα σε όλους και με το καλό ο καινούργιος χρόνος.

O Αι Βασίλης επισκέφτηκε και εφέτος τα παιδιά των εργαζομένων του νοσοκομείου μας στην καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Συλλόγου. 
Καλά Χριστούγεννα σε όλους και με το καλό ο καινούργιος χρόνος.

Πηγή : Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κυθήρων (facebook)


Οι Ευχές του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών για το νέο έτος

Οι Ευχές του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών για το νέο έτος !!!

















Παναγιώτης Χατζηπέρος : Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος


Μιχάλης Πρωτοψάλτης : Μια εκδήλωση που έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό το 1994 συνεχίζεται με επιτυχία μέχρι σήμερα.!


Μια εκδήλωση που έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό το 1994 συνεχίζεται με επιτυχία μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για την αναπαράσταση της γέννησης του Θεανθρώπου, που γίνεται κάθε χρόνο παραμονή Χριστουγέννων στη Σπηλιώτισσα στα Μητάτα.Το 1994 το Διοικητικό Συμβούλιο του τοπικού Συλλόγου "Μυρτιά" για να ενισχύσει κάποιον συμπατριώτη μας ο οποίος είχε ανάγκη, οργάνωσε την εκδήλωση στον ίδιο χώρο.

Παναγιώτης Μαρσέλος : Ο Άγιος Ιερώνυμος στη σπηλια της Βηθλεέμ

Παναγιώτης Μαρσέλος
Νύχτα Χριστουγέννων. Ἕνας ἅγιος καὶ σοφὸς ἀσκητὴς προσεύχεται ἀπὸ ὥρα γονατιστὸς μέσα στὸ ἅγιο Σπήλαιο, στὴ Βηθλεέμ. Στὸ σπήλαιο ποὺ πρὶν ἀπὸ περίπου 400 χρόνια εἶχε φιλοξενήσει τὸν νεογέννητο Χριστό μας. Ὁ ἀσκητὴς δὲν εἶναι ἄλλος ἀπὸ τὸν μεγάλο Πατέρα τῆς Ἐκκλησίας μας, τὸν ἅγιο Ἱερώνυμο, ποὺ κατέγραψε καὶ τὰ ὅσα συνέβησαν ἐκεῖ.
Ἐκείνη τὴ νύχτα ὁ Ὅσιος εἶχε ἀφήσει τὸ ἀσκητήριο του, ποὺ ἦταν κοντὰ στὸ ἅγιο Σπήλαιο, καὶ εἶχε ἀποφασίσει νὰ τὴν περάσει ξάγρυπνος καὶ προσευχόμενος μπροστὰ στὴν ἁγία Φάτνη.

Ας μη ξεχνάμε.....





Η Παρθένος σήμερον τον Υπερούσιον τίκτει...

Το Κοντάκιον της εορτής των Χριστουγέννων.

Ποίημα του Ρωμανού του Μελωδού.

Ψάλλει η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία.

ΚΟΝΤΑΚΙΟΝ

Πρόγνωση καιρού : Πέμπτη 25/12/2014




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών





Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Έφτιαξαν στην Κρήτη ενοικιαζόμενα σπίτια χωρίς ρεύμα και οι τουρίστες κάνουν ουρά!


http://www.topontiki.gr/photos/570x0/kriti81408702090.png
Με επίκεντρο την απλότητα και το σεβασμό στο περιβάλλον οι ιδιοκτήτες ενός συγκροτήματος ενοικιαζόμενων κατοικιών στην Νοτιοανατολική Κρήτη αναστήλωσαν έναν ερειπωμένο οικισμό μετατρέποντας τον σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς













Χριστούγεννα στα χαρακώματα

Βρετανοί και Γερμανοί στρατιώτες στη νεκρή ζώνη24 Δεκεμβρίου 1914, στην περιοχή Πλούχστιρτ της Φλάνδρας. Εποχή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι επιχειρήσεις στο Δυτικό Μέτωπο έχουν βαλτώσει. Η προέλαση των Γερμανών έχει ανακοπεί από τις δυνάμεις της Αντάντ. Οι δύο στρατοί επιδίδονται σ' έναν απάνθρωπο πόλεμο φθοράς μέσα στα χαρακώματα.
Η βραδιά ήταν κρύα και υγρή την παραμονή των Χριστουγέννων. Γύρω στα μεσάνυχτα, βρετανοί στρατιώτες άκουσαν από τις γραμμές των Γερμανών μια χορωδία να ψάλει την Άγια Νύχτα και είδαν κεράκια να τρεμοσβήνουν σ' ένα υποτυπώδες χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Κύθηρα-Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες : Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος



Τα Κάλαντα

<em>Κάλαντα</em>, Νικηφόρος Λύτρας, 1872Ευχετήρια και εγκωμιαστικά άσματα, που ψάλλουν τα παιδιά (ενίοτε και οι μεγάλοι) κατά τις παραμονές μεγάλων εορτών, όπως τα Χριστούγεννα (24 Δεκεμβρίου), η Πρωτοχρονιά (31 Δεκεμβρίου) και τα Θεοφάνεια (5 Ιανουαρίου). Κάλαντα άδονται ακόμα στις εορτές του Λαζάρου και των Βαΐων, τα λεγόμενα Βαΐτικα. Αντίθετα, τα κάλαντα της Μεγάλης Παρασκευής έχουν κατανυκτικό χαρακτήρα.

Δούρου Ρένα : Τα κάλαντα στην Περιφερειάρχη Αττικής


Τα κάλαντα είπαν χθες το μεσημέρι στην Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου τα παιδιά του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες, ΚΕΕΠΕΑ «Ορίζοντες». Η Περιφερειάρχης εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή της στο έργο και τη λειτουργία του Κέντρου, υπογραμμίζοντας ότι τα κάλαντα αυτά είναι «κάλαντα ζωής και αισιοδοξίας».

Νέα Πορεία Όραμα και Έργο : Ανακοίνωση σχετικά με το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 22-12-2014


Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 22-12-2014 στις 4 το απόγευμα, για την πρώτη συνεδρίαση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, υπό την προεδρία του Λάζαρου Βέζου.
Παρόντες ο Δήμαρχος Στράτος Χαρχαλάκης. 
Οι αντιδήμαρχοι, Μαθιός Αγγελιουδάκης και Γιώργος Κομηνός.

Ελληνίδα βουλευτής που παίρνει το λεωφορείο

SOOC/ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣΈχουμε συνηθίσει να βλέπουμε βουλευτές και υπουργούς να κυκλοφορούν με τα υπηρεσιακά ή τα δικά τους οχήματα, αρκετά από τα οποία έχουν σαφείς ενδείξεις πολυτέλειας, ωστόσο, μια Ελληνίδα βουλευτής προτιμά να χρησιμοποιεί το λεωφορείο.

Περιφέρεια Αττικής : Μετράει μέρες η κυβέρνηση και στοχεύει στα κονδύλια της διαχείρισης των απορριμμάτων


Μετράει ημέρες η κυβέρνηση των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου και συστηματικά πλήττει και αποψιλώνει αρμοδιοτήτων την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τελευταίο κρούσμα το χθεσινό με την άρον – άρον ψήφιση, σε νομοσχέδιο του… υπουργείου Υγείας, τροπολογίας που, με πρόσχημα τη συμμόρφωση στις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιθωριοποιεί τους ΟΤΑ αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, αναλαμβάνοντας τα «προσωρινά έργα», απαραίτητα για την παύση των ΧΑΔΑ .

Πρόγνωση καιρού : Τετάρτη 24/12/2014




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών



Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο για τις απαλλοτριώσεις

Σημαντικές αλλαγές που θα βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες γης, φέρνει το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις. Το νομοσχέδιο που ετοίμασε και κατέθεσε στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Ταγαράς, προβλέπει οριζόντια μείωση των εισφορών σε χρήμα για όσα ακίνητα εντάσσονται στο σχέδιο πόλης, αύξηση των δόσεων, καθώς και δυνατότητα μεταβίβασης του ακινήτου, ακόμα και αν δεν έχουν εξοφληθεί στο σύνολο τους οι υποχρεώσεις εισφοράς σε χρήμα.

Οι Πρόεδροι της Ελληνικής Δημοκρατίας

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο ανώτατος άρχοντας στο πολίτευμα της αβασίλευτης δημοκρατίας. Σε αδρές γραμμές, είτε έχει αποφασιστικές αρμοδιότητες και ασκεί την εκτελεστική εξουσία εκλεγόμενος απευθείας από το λαό (προεδρική δημοκρατία), είτε έχει ρυθμιστικές, εκλεγόμενος εμμέσως από τα νομοθετικά σώματα (προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία).

Παναγιώτης Χατζηπέρος : Τοποθέτηση Ναύδετου στην Ύδρα

Τοποθετήθηκε το Ναύδετο στην Ύδρα! Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, όπως είχε προγραμματιστεί, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση συστήματος πλωτού μεταλλικού κυλινδρικού Ναύδετου ανοιχτής θαλάσσης έξω από το λιμάνι της Ύδρας, κοντά στο νησάκι του Αγ. Νικολάου Ύδρας, στο οποίο θα προσδένουν επιβατικά πλοία - κρουαζιερόπλοια (Κ/Ζ), τα οποία σήμερα δεν μπορούν να προσεγγίσουν το νησί της Ύδρας εξαιτίας της αδυναμίας εξυπηρέτησης τους στο λιμάνι του νησιού.

ΚΑΠΑ : Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των νέων από τα Κύθηρα, που εισήχθηκαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ


Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη δημοσίευση (Δείτε εδώ) την Παρασκευή 19-12-2014 και ώρα 8:30 μ.μ πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς-Αθηνών εκδήλωση βράβευσης των  νέων από τα Κύθηρα, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, που εισήχθηκαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ στις φετινές  πανελλήνιες Εξετάσεις.

Περιφέρεια Αττικής : Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ΠΕΠ Αττικής


Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (με αριθμό απόφασης C (2014)10170) το  νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.
Το νέο ΠΕΠ Αττικής περιλαμβάνει συνολική δημόσια δαπάνη 1,139 δις ευρώ, η οποία κατανέμεται σε 13 Άξονες Προτεραιότητας και σε 2 Διαρθρωτικά Ταμεία. Η έγκριση του Προγράμματος εξασφαλίζει για την Περιφέρεια Αττικής 285 εκατομμύρια ευρώ για την καταπολέμηση της φτώχειας, 267 εκατομμύρια ευρώ για δράσεις βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και 230 εκατομμύρια  για την πρόληψη και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στράτος Χαρχαλάκης : Ευχές Δήμαρχου Κυθήρων για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος



    Πηγή : Δήμος Κυθήρων

Δήμος Κυθήρων : Δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έγιναν τη Δευτέρα 22-12-2014


Δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας 22/12/2014, οι τελευταίες για το τρέχον έτος. Η πρώτη συνεδρίαση αφορούσε σε τρέχοντα θέματα του Δήμου και η δεύτερη στην ψήφιση του Προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης για το έτος 2015

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής με το Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας


Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου και του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργου Γαβρίλη με το Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας και νομού Αττικής, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18/12 στα γραφεία της Περιφέρειας, με θέμα τα προβλήματα που δημιουργεί στην ταχυδρομική εξυπηρέτηση των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, η μεγάλη έλλειψη ταχυδρόμων και η πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης του ΕΛΤΑ, να περιορίσει κατά 25% τους υπάρχοντες τομείς διανομής.

Ποιοι δικαιούνται αναστολή πληρωμής του ΕΝΦΙΑ


Διορία μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2015 θα έχουν τα νομικά πρόσωπα προκειμένου να αιτηθούν την αναστολή πληρωμής του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακίνητων (ΕΝΦΙΑ).
Σύμφωνα με εγκύκλιο της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, η χορήγηση αναστολής πληρωμής του ΕΝΦΙΑ σε νομικά πρόσωπα, πραγματοποιείται με απόφαση του αρμόδιου προϊσταμένου της ΔΟΥ, που έχει εκδώσει την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ έτους 2014.

Πρόγνωση καιρού : Τρίτη 23/12/2014




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Με ένα κλικ θα βλέπουμε πόσα ένσημα έχουμε

Πρόσβαση με ένα κλικ σε 147 δισεκατομμύρια ασφαλιστικές ώρες, 20 χρόνια εργασίας και ασφάλισης, θα μπορούν να έχουν, μέχρι το τέλος του χρόνου, οι ασφαλισμένοι σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία.




Kythera Library : ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Άλκη Ζέη, «Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο». Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ποιος δεν ξέρει τον θείο Πλάτωνα και τον Ψεύτη Παππού, την Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα αλλά και τον Κλούβιο που αργότερα έγινε Μπάρμπα Μυτούσης, ήρωες της αγαπημένης Άλκης Ζέη;

Ποιος δεν ξέρει την Ζωρζ Σαρρή, την Διδώ Σωτηρίου και τον Γιώργο Σεβαστίκογλου, το Νίκο Γκάτσο, τον Τίτο Πατρίκιο και το Μάριο Πλωρίτη, πρόσωπα που καθόρισαν τη ζωή της και την σκέψη της;

Όλα άρχισαν μια χειμωνιάτικη νύχτα του Δεκέμβρη το 1925 στην Αθήνα. Λίγο αργότερα, η φυματίωση της μητέρας της την οδήγησε στη Σάμο κοντά στον αγαπημένο της παππού. Εκεί έζησε τα παιδικά της χρόνια που επηρέασαν την κατοπινή της ζωή. Μια ζωή ταραγμένη και γεμάτη με αγώνες, εκτοπισμούς, αυτοεξορίες: Αθήνα – Σάμος – Αθήνα – Χίος –Τασκένδη – Μόσχα – Αθήνα – Παρίσι – Αθήνα – Βρυξέλλες, ηθοποιός και συγγραφέας με σπουδές στη Φιλοσοφία του Θεάτρου αλλά και στο κινηματογραφικό σενάριο.

Περιφέρεια Αττικής : Η «Δύναμη Ζωής» στην ΟΕΔΑ Φυλής


Την Οργανωμένη εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Φυλής επισκέφθηκε σήμερα η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μαζί με τους  Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης «Δύναμης Ζωής». Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος στη Διεύθυνση  Διάθεσης Υπολειμμάτων-Αποβλήτων, μηχανολόγος – μηχανικός, Παναγιώτης Γιαννόπουλος ενημέρωσε για τις λειτουργίες και τις εγκαταστάσεις του χώρου. 

Στάσεις εργασίας σε μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ την Τρίτη

Στάσεις εργασίας σε μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ την ΤρίτηΣτάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τρίτη οι εργαζόμενοι στο μετρό, τον ΗΣΑΠ και το τραμ.
Συγκεκριμένα, οι συρμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ θα μείνουν ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00. Το τραμ δεν θα λειτουργεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7:00, ωστόσο πλήρης αποκατάσταση των δρομολογίων αναμένεται στις 8:00.
Οι εργαζόμενοι ζητούν κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας, μέσω της επιστροφής των απολυμένων και μεταταγμένων συναδέλφων τους.
Πηγή : enikos.gr