Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Κωνσταντίνος Λουράντος : «Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ»

Μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στην ζωή είναι η μουσική. Πιστεύω ότι αποτελεί μια όαση στην έρημο των προβλημάτων που συσσωρεύονται στην ζωή μας και που μπορεί να μας προσφέρει ανάσες χαράς και αισιοδοξίας. Αρκεί να καταλαβαίνουμε την «γλώσσα» της...
Γιατί είναι όπως ακριβώς οι ξένες γλώσσες που μαθαίνουμε στο σχολείο και που αποτελούν το κλειδί συνεννόησης με άλλους λαούς και διαφορετικούς πολιτισμούς.


Μια γλώσσα που δεν έχει αλφάβητο, αλλά νότες, οι οποίες δεν γράφονται σε απλές αλλά σε ειδικές σελίδες που αποτελούνται από το πεντάγραμμο. Και που ταξιδεύουν στις καρδιές όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα από θρησκείες, έθνη, πολιτισμούς και διάφορες ιδιαιτερότητες των λαών...
Παραμονές Χριστουγέννων, η καλύτερη και ομορφότερη περίοδος του έτους, ας απολαύσουμε τις γιορτινές μέρες, αφήνοντας έστω και για λίγο νοοτροπίες και ... κολλήματα του παρελθόντος που δηλητηριάζουν την ζωή μας και μας αποπροσανατολίζουν από την πραγματική της έννοια ... που σίγουρα δεν ταυτίζεται με απολιθώματα του παρελθόντος!
Ας ακολουθήσουμε τις χαρούμενες χριστουγεννιάτικες νότες και ας ταξιδέψουμε μαζί τους σε δρόμους γεμάτους από θησαυρούς συναισθημάτων.... ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ.
Δεν είναι όλα «μαύρα» αν δεν τα βλέπεις «μαύρα». Υπάρχει το ΣΗΜΕΡΑ και οι στιγμές που το αποτελούν δεν παραμένουν αλλά ... φεύγουν αφήνοντας πίσω τους την γλυκιά ή πικρή γεύση, ανάλογα με το πώς τις έζησες... Υπάρχουν στιγμές στην ζωή που μας δίνεται η ευκαιρία να τις απολαύσουμε και να δούμε την ζωή μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα από αυτό της σκληρής καθημερινότητας... κι όμως δεν τις ζούμε προσμένοντας ένα καλύτερο «αύριο»!
Η παρακάτω μικρή ιστορία δεν είναι καλή ... ούτε με αίσιο όπως είθισται τέλος, όμως γι αυτό ακριβώς τον λόγο είναι ΑΛΗΘΙΝΗ ... Γιατί μπορεί να συμβεί στον καθένα μας... όχι φυσικά η ίδια, αλλά με παρόμοιο αποτέλεσμα...
ΙΝΔΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο φίλος μου άνοιξε το συρτάρι από το κομοδίνο της γυναίκας του, και έβγαλε ένα πακέτο τυλιγμένο σε ακριβό ρυζόχαρτο. «Αυτό» είπε «δεν είναι ένα οποιοδήποτε πακέτο, είναι ακριβά εσώρουχα».
Πέταξε το περιτύλιγμα και θαύμασε το ακριβό άγριο μετάξι. «Το αγόρασα την πρώτη φορά που πήγαμε στην Νέα Υόρκη, πρίν 8 ή 9 χρόνια. Δεν το χρησιμοποίησε ποτέ» είπε. «Το κρατούσε για μια ειδική περίπτωση. Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη περίπτωση».
Πλησίασε το κρεβάτι και άφησε τα εσώρουχα μαζί με τα άλλα πράγματα που θα πήγαιναν στον νεκροθάφτη. Η γυναίκα του μόλις είχε πεθάνει. Γυρίζοντας προς εμένα μου είπε :
«Μην κρατάς τίποτα για μία ειδική περίπτωση. Κάθε μέρα που ζείς είναι μία ειδική περίπτωση.»
Η ζωή πρέπει να είναι ένα σύνολο εμπειριών που σε γεμίζουν και όχι μια απλή επιβίωση. Δεν πρέπει να φυλάσσεις τίποτα. Να χρησιμοποιείς τα πάντα κάθε μέρα και να εξαφανίσεις τις φράσεις «μια μέρα ….» και «μια από αυτές τις μέρες».
Γιατί η επόμενη μέρα μπορεί να μην έρθει ποτέ....
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Κωνσταντίνος Λουράντος

Πηγή :Κωνσταντίνος Λουράντος(facebook)