Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Η Γέφυρα του Μάκρωνα και ο μπάρμπα-Μιχάλης, από το Γιάννη Πρωτοψάλτη στο ΤΡΙΠΕΛΑΓΟ

Το πιο γνωστό γεφύρι της Ελλάδας είναι, μάλλον, αυτό της Άρτας που «Σαράντα πέντε μάστοροι κι εξήντα μαθητάδες […] ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν». Η γέφυρα του Γοργοποτάμου έχει περάσει στην ιστορία για το μεγαλύτερο αντιστασιακό χτύπημα κατά των κατακτητών. Τελευταία, θυμηθήκαμε και το γεφύρι στην Πλάκα, στην Ήπειρο κι αυτό, με πλούσια ιστορία και ποικίλους συμβολισμούς. Γνωστή είναι, ακόμα, σε εμάς τους Τσιριγώτες και η ιστορία της γέφυρας στο Κατούνι, λαμπρό κατάλοιπο της Αγγλοκρατίας στα Κύθηρα. Ωστόσο, η ιστορία ενός μικρού, ταπεινού γεφυριού στην θέση Πορταλαμίου, στο λαγκάδι του Μάκρωνα, κοντά στο σημερινό τσιμεντένιο γεφύρι, μπορεί να είναι άγνωστη στους πολλούς αλλά είναι τόσο επίκαιρη και συγχρόνως τόσο διδακτική για τα ήθη μιας εποχής, που κατά την γνώμη μου συμβολίζει τη μεγάλη αγωνία και την τεράστια προσπάθεια των πατεράδων μας για να ορίσουν την πρακτική ζωή τους και τις κοινωνικές τους σχέσεις.

Δήμος Κυθήρων : Ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας στα Κύθηρα

Την Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 θα πραγματοποιηθεί στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα επίσκεψη κλιμακίου στρατιωτικών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων και του αιτήματος του Δήμου και του Νοσοκομείου Κυθήρων για καλύτερη παροχή φροντίδας υγείας στα δύο νησιά. Επικεφαλής του κλιμακίου θα είναι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος.

Νέοι και επιχειρηματικότητα

Νέοι και επιχειρηματικότηταΣε περιόδους ύφεσης και οικονομικής κρίσης, η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης, και ειδικά η επιχειρηματικότητα των νέων, μπορεί να αποτελέσει το κλειδί της διεξόδου τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.
Σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον όπου τα παρεχόμενα κίνητρα ανταγωνίζονται τα αντικίνητρα, ο νέος επιχειρηματίας καλείται να πάρει συνετές και ρεαλιστικές αποφάσεις προκειμένου να επιτύχει.

Δήμος Κυθήρων : Τηλεφωνική επικοινωνία του Δήμαρχου Κυθήρων με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο



Τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκλεγέντα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Εξοχώτατο κ. Προκόπη Παυλόπουλο είχε το πρωί της Τετάρτης 25/2 ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, προκειμένου να τον συγχαρεί και τηλεφωνικά για την επάξια εκλογή του στο Ύπατο Πολιτειακό Αξίωμα. Ο κ. Πρόεδρος επιβεβαίωσε στον κ. Δήμαρχο ότι τα Κύθηρα παραμένουν για τον ίδιο ένας αγαπημένος προορισμός, καθώς ο κ. Παυλόπουλος συνδέεται από ετών με το νησί και με σημαντικές προσωπικότητες του τόπου μας.

Η Περιφέρεια Αττικής στη συνάντηση με εκπροσώπους των Γενικών Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Κομισιόν για τη διαχείριση των απορριμμάτων


Η αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, Αφροδίτη Μπιζά, εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής, κατά τη συνάντηση, στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, των Περιφερειών με τους εκπροσώπους των γενικών Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Κομισιόν, Aurel Ciobanu Dordea και Sabine Bourdy αντιστοίχως, με θέμα τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Κατά την τοποθέτησή της, εκ μέρους της Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΕΔΣΝΑ, Ρένας Δούρου, η Αφρ. Μπιζά περιέγραψε σε γενικές γραμμές την πολιτική που προωθεί η Περιφερειακή Αρχή Αττικής για την αλλαγή του συστήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Έναρξη μαθημάτων Παραδοσιακών Χορών στον ΚΥΘΗΡΑΪΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ στην Χώρα Κυθήρων




Από αυτή την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015, στον ΚΥΘΗΡΑΪΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ στην Χώρα Κυθήρων, ξεκινούν μαθήματα ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ με την δασκάλα χορού κ.ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, για ενήλικες και παιδιά από 10 ετών και άνω. Ώρες μαθημάτων: 18.00 με 19.30. Σας περιμένουμε όλες και όλους,οι εμπειρίες που θα αποκομμίσετε θα σας μείνουν αξέχαστες! (Οι φωτογραφίες είναι από το πρόσφατο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη,της ομάδας χορού του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Πελαγίας, της οποίας ηγείται η κ.Χριστίνα Βασιλοπούλου).

Ακάθιστος Ύμνος (Χαιρετισμοί εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον)

Ένα από τα λαοφιλέστερα ποιήματα της ελληνορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης και φιλολογικό μνημείο άφταστης τελειότητας. Ένας ύμνος προς την Παναγία, που, όταν ψάλλεται στις εκκλησίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προκαλεί ρίγη αληθινής συγκίνησης και πνευματικής ανάτασης στους πιστούς. «Ακάθιστος Ύμνος» ονομάστηκε, επειδή, όταν ψάλλεται, το εκκλησίασμα στέκεται όρθιο, ενώ η εναλλακτική ονομασία του «Χαιρετισμοί», προέρχεται από τη συχνά επαναλαμβανόμενη λέξη Χαίρε.

Πρόγνωση καιρού: Σάββατο 28-02-2015

             





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Περιφέρεια Αττικής : Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα



Σε πλήρη ετοιμότητα έθεσε η Περιφέρεια Αττικής τον μηχανισμό της προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα, σε όλη την Αττική και ιδίως σε δήμους στα χωρικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας της Δυτικής Αττικής  καθώς και στο περιφερειακό οδικό δίκτυο, ύστερα από τις έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν την Αττική τις τελευταίες 48 ώρες.

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ : Ανακοίνωση για το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 25-2-2015



Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο εκτάκτως, την Τετάρτη 25-2-2015 στις 13.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, υπό την προεδρία του Λάζαρου Βέζου.

Παρόντες ο Δήμαρχος Στράτος Χαρχαλάκης. 
Οι αντιδήμαρχοι, Μαθιός Αγγελιουδάκης και Γιώργος Κομηνός.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Παναγιώτης Ζαντιώτης, Μελίνα Μαρουλίδου, Μηνάς Κορώνης, Μαρία Κασιμάτη, από την πλειοψηφία και Μιχάλης Πρωτοψάλτης, Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, Νίκος Μεγαλοκονόμος, Δημήτρης Λουράντος και Μανώλης Χάρος από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ


Συνέχεια του από 24-02-2015 Δελτίο Τύπου και εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η LANE SEA LINES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Ε/Γ-Ο/Γ Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ αναμένεται να καταπλεύσει στον λιμένα Πειραιά (προερχόμενο από Ρόδο) πρωινές ώρες του Σαββάτου 28-02-2015.

Το «μυστικό» ραντεβού Σαμαρά – Καραμανλή

Το «μυστικό» ραντεβού Σαμαρά – ΚαραμανλήΜια πραγματικά εφ΄ όλης της ύλης και απόλυτα ουσιαστική συζήτηση, είχαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, που συναντήθηκαν στο σπίτι του πρώτου στην Κηφισιά.Το ραντεβού που κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας (δεν είναι τυχαίο ότι έγινε την παραμονή της Καθαράς Δευτέρας), κλείστηκε την ημέρα της ψηφοφορίας για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δήμος Κυθήρων : Ανακοίνωση για την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων έλαβε χώρα την Τετάρτη 25/02 στη 1 το μεσημέρι, ύστερα από σχετικό αίτημα του κ. Δημάρχου προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λάζαρο Βέζο. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα συμβάντα των τελευταίων εβδομάδων αναφορικά με την εκτέλεση των δρομολογίων άγονων γραμμών δημόσιας υπηρεσίας που έχει αναλάβει να εκτελεί η εταιρεία ΛΑΝΕ μέχρι τον Αύγουστο του 2016. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, που πάντα παρεμβαίνει με σωφροσύνη αλλά και δυναμισμό σε κάθε τοπικό πρόβλημα, καθώς και εκπρόσωποι φορέων, αρχών και κάτοικοι του νησιού.

Δούρου Ρένα : Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής με τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα


Εμφάνιση συνάντηση με Αθηναγόρα.JPGΣυνάντηση με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα είχε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής. Στη συνάντηση μετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα, Σπύρος Τζόκας.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ ΚΑΙ Η ΦΡΑΟΥΛΑ

Ένας οδοιπόρος καθώς περνούσε από ένα χωράφι, αντίκρυσε μια τίγρη. Το έβαλε στα πόδια, αλλά η τίγρη χύμηξε ξοπίσω του. Φτάνοντας σ’ ένα γκρεμό, πιάστηκε από τη ρίζα μιας άγριας κληματαριάς και ρίχτηκε έξω από το χείλος του. Η τίγρη τον μύριζε από πάνω. Τρέμοντας ο άνθρωπος κοίταξε προς τα κάτω, όπου στο βάθος του γκρεμού, μια άλλη τίγρη τον περίμενε να πέσει για να τον κατασπαράξει. Μόνο η κληματαριά τον συγκρατούσε. Δυο ποντίκια, ένα άσπρο κι ένα μαύρο, άρχισαν σιγά σιγά να ροκανίζουν τη ρίζα της κληματαριάς...

Τότε ο άνθρωπος είδε μια λαμπερή φράουλα κοντά του. Κρατώντας γερά την κληματαριά με το ένα χέρι, έκοψε τη φράουλα με το άλλο. Τι γλυκειά που ήταν!


Πηγή : Kythera Library (Facebook)

Η ιστορία του σιδηρόδρομου Πειραιά - Κηφισιάς


Μηχανή ατμήλατου σιδηροδρόμου στον ΠειραιάΟ Αστικός Σιδηρόδρομος Πειραιά - Κηφισιάς, γνωστός ως «Ηλεκτρικός», μετράει σχεδόν ενάμισι αιώνα ζωής. Ατμοκίνητος αρχικά και ηλεκτροκίνητος αργότερα, ο σιδηρόδρομος συνέδεσε το 1869 την Αθήνα με τον Πειραιά, που μέχρι τότε οι άμαξες και τα παμφορεία ήταν το μόνο μέσο συγκοινωνίας μεταξύ τους.
Η πρώτη ιδέα για τη δημιουργία του τέθηκε από τον Φρειδερίκο Φεράλδη το 1835, ένα χρόνο αφότου η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, αλλά απορρίφθηκε από την τότε κυβέρνηση.

Πρόγνωση καιρού: Παρασκευή 27-02-2015

             





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς - Αθηνών : Πρόσκληση για την παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας του Νικολάου Λουράντου και Δρ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλο με τίτλο Κύθηρα - Σμύρνη


Πηγή : Κυθηραϊκή Αδελφότητα 

Παναγιώτης Χατζηπέρος : Τοποθέτηση ιατρών σε Κύθηρα και Σαλαμίνα

Έφεραν αποτελέσματα οι παρεμβάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου σε σχέση με την τοποθέτηση ιατρών. Δύο αγροτικοί ιατροί πήγαν στα Κύθηρα, ενώ ένας ακτινολόγος, ένας βιοπαθολόγος και ένας αγροτικός ιατρός πήγαν στην Σαλαμίνα. Ακολουθεί ένας χειρουργός, ένας καρδιολόγος και ένας παθολόγος που σύντομα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα βρίσκονται στην Σαλαμίνα.

Δήμος Κυθήρων : Η επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, μεταφέρεται για τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015


Όπως ενημερωθήκαμε από το Γραφείο του Υπουργού Άμυνας νωρίς σήμερα το πρωί, λόγω των έκτακτων κρίσεων για τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και της έκτακτης σύσκεψης του ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό, η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 27/02 επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, μεταφέρεται για τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015. Για το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του Υπουργού θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση. Από το Δήμο

Πηγή : Δήμος Κυθήρων 

Έκτακτο : Συντοπίτισσά μας από τα Μητάτα Κυθήρων νοσηλεύεται με γάγγραινα στο Αττικό Νοσοκομείο




Συντοπίτισσά μας από τα Μητάτα Κυθήρων νοσηλεύεται με γάγγραινα στο Αττικό Νοσοκομείο και είναι άμεση ανάγκη να ταξιδέψει η κόρη της κοντά της και η γυναίκα να χειρουργηθεί.Τα έσοδα της οικογένειας είναι μηδαμινά.Παρακαλείται όποιος ευαισθητοποιημένος Κυθήριος και φιλοκυθήριος να βοηθήσει.Αρ.Λογ.Εθνικής Τράπεζας 380/60476454
Tίνα Ταμβάκη.

Οι πρόωρες συντάξεις που κόβονται

Οι πρόωρες συντάξεις που κόβονταιΜέτρα για τον περιορισμό των πρόωρων συντάξεων -κυρίως στον δημόσιο τομέα και τις τράπεζες- θα τεθούν επί τάπητος. Συνολικά 100.000 άτομα έχουν πιάσει τα έτη ασφάλισης αλλά όχι το όριο ηλικίας.
Από αυτούς οι 80.000 εργάζονται στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα μετά την «επαναφορά» της συζήτησης στις πρόωρες.

Τίνα Ταμβάκη : Συναυλία Ωδείου Αναγέννηση ( Φωτο )


To βράδυ του Σαββάτου 7 Φεβρουαρίου, το Ωδείο "Αναγέννηση" διοργάνωσε συναυλία στο εστιατόριο Πιέρρος στο Λειβάδι Κυθήρων και παρουσίασε την πρόοδο των μαθητών του οι οποίοι έχουν δημιουργήσει τα συγκροτήματα Melody Smiles,Sweet Heaven και Music Steps.

Δούρου Ρένα : Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου και αντιπροσωπείας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας



Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ) είχε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, μετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος ενώ η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ αποτελείτο από τον Πρόεδρο, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τον Γενικό Γραμματέα, Γιάννη Ρεκλείτη και τον υπεύθυνο προγραμμάτων, Σύρο Κοσκοβόλη.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμένος θα επισκεφθεί τα Κύθηρα την Παρασκευή 27/02/2015


Tην Παρασκευή 27/02/2015 το πρωί θα επισκεφθεί τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμένος.
Θα έλθει με ελικόπτερο, θα συνοδεύετε από κλιμάκιο στρατιωτικών ιατρών, μερικοί εκ των οι οποίων θα εξετάσουν στο Νοσοκομείο των Κυθήρων και κάποιοι άλλοι θα μεταβούν στα Αντικύθηρα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στους κατοίκους των Αντικυθήρων.

Ζ (Ζήτα)

Σκηνή από την ταινία ZΠολιτικό θρίλερ του Κώστα Γαβρά, παραγωγής 1969 και διάρκειας 127 λεπτών. Είναι βασισμένο στη ομώνυμη νουβέλα του Βασίλη Βασιλικού, που αναφέρεται στη δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη από παρακρατικούς στην ταραγμένη δεκαετία του '60 για την Ελλάδα. Θεωρείται ένα από τα κορυφαία δείγματα του πολιτικού κινηματογράφου.
Το βιβλίο του Βασιλικού κυκλοφόρησε το 1966 με τίτλο «Ζ: Φανταστικό ντοκιμαντέρ ενός εγκλήματος» (εκδόσεις Λιβάνη).

Πρόγνωση καιρού: Πέμπτη 26-02-2015

             





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών



Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Δούρου Ρένα : Συνάντηση εργασίας της Περιφερειάρχη Αττικής, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Πανούση


Εμφάνιση ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ρ. ΔΟΥΡΟΥ - Γ. ΠΑΝΟΥΣΗ.jpgΠρογραμματισμένη συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα 25.02.2015, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Πανούση, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία συνοδευόταν από τους Αντιπεριφερειάρχες, Ερμίνα Κυπριανίδου και Γιάννη Βασιλείου.
Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα που αφορούν τόσο στην πολιτική προστασία και στην ανάγκη δημιουργίας κέντρου επιχειρήσεων Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το Υπουργείο, όσο και στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας.

Δήμος Κυθήρων : Ανακοίνωση Δήμου Κυθήρων


Καλούνται οι Στρατεύσιμοι Κλάσεως 2018 (γεννημένοι το Έτος 1997) να προσέλθουν ή να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Κυθήρων στο τηλέφωνο 27360 31213, προκειμένου να λάβουν πληροφορίες για την κατάθεση Δελτίου Απογραφής Στρατευσίμου Προθεσμία κατάθεσης Δελτίου Απογραφής στο Στρατολογικό Γραφείο Πειραιά από 02 Ιανουαρίου 2015 έως και 31 Μαρτίου 2015.

Πηγή : Δήμος Κυθήρων 

Ένας τρόπος να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου


Ένας τρόπος να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου
Η γνωσιακή ψυχοθεραπεία είναι μία από τις σημαντικότερες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις, που επικεντρώνεται στην κατανόηση και την επεξεργασία του τρόπου με τον οποίο ο θεραπευόμενος διαμορφώνει τις πεποιθήσεις του και νοηματοδοτεί τις καταστάσεις γύρω του. Διαβάστε αναλυτικά στο boro.gr

Πηγή : enikos.gr

Τίνα Ταμβάκη : Χορός Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κυθήρων ( Φωτο )


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο χορός του Συλλόγου των εργαζόμενων του Νοσοκομείου Κυθήρων το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 στην κατάμεστη αίθουσα του εστιατορίου Πιέρρος στο Λιβάδι. Ο κόσμος γέμισε την αίθουσα όχι μόνο με την παρουσία του αλλά και με την αγάπη του που δείχνει στον Σύλλογο τα τελευταία χρόνια, στηρίζοντάς τον στις ενέργειες και τις δράσεις που πραγματοποιεί.

Η Ποινική Ευθύνη των Υπουργών

Αρχίζει σήμερα (25 Φεβρουαρίου 2015) στο Ειδικό Δικαστήριο (Υπουργοδικείο), που συνεδριάζει στην αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η δίκη του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης του Γεωργίου Α. Παπανδρέου και αρχιτέκτονα του πρώτου μνημονίου, για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

ΕΜΥ : ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ


ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ 

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 
(25-02-2015) ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (27-02-2015)

Πρόγνωση καιρού: Τετάρτη 25-02-2015


Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Παναγιώτης Χατζηπέρος : Περιοδεία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων σε Μέθανα-Τροιζηνία-Πόρο-Ύδρα

Μέθανα, Τροιζηνία, Πόρο και Ύδρα επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Την Παρασκευή επισκέφθηκε το εργοτάξιο του δρόμου Δρυόπης – Γαλατά και στη συνέχεια μετέβη στα Μέθανα όπου επιθεώρησε τα έργα του κλειστού γηπέδου μπάσκετ-βόλεϊ και χάντμπολ. Εκεί διαπίστωσε ότι η πρόοδος των έργων είναι ικανοποιητική πλην όμως απαιτείται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου που δεν περιλαμβάνεται στη μελέτη.

Ελένη Χάρου : ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Στην περιφέρεια του Καστρίσου στα Κύθηρα υπάρχουν πολύ παλιά παρωνύμια, τα οποία ταιριάζουν με το παραδοσιακό νηστήσιμο εδεσματολόγιο της Καθαράς Δευτέρας. Τα παρωνύμια αυτά είναι: Σκόρδος, Καλιτσούνης, Λίμπινας, Λαζανάς, Μακαρούνης, Πλαγιόμανας, Πιπεράδας, Ρεβύθης, Φάβας, Αλατζάς, Ξυδάτος. Εκτός αυτών υπάρχει και το παρωνύμιο Νοταράς-Λαμπρινάκος. Αυτά τα παρωνύμια εκμεταλλεύτηκε ο άγνωστος λαϊκός στιχουργός στους στίχους για ένα τραγούδι της Καθαράς Δευτέρας στα Κύθηρα.

Σαν Σήμερα : Το Πραξικόπημα της Πιτζάμας


Οκτώ από τους καταδικασθέντες αξιωματικούςΩς Πραξικόπημα της Πιτζάμας έμεινε στην ιστορία η συνωμοτική κίνηση ομάδας αξιωματικών για την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή, που αποκαλύφθηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 1975. Ο χαρακτηρισμός αυτός αποδίδεται στον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αβέρωφ-Τοσίτσα, επειδή οι επίδοξοι πραξικοπηματίες συνελήφθησαν κοιμώμενοι στα σπίτια τους. Αρχηγός της συνωμοσίας ήταν ο προφυλακισμένος τότε στον Κορυδαλλό τέως δικτάτορας Δημήτριος Ιωαννίδης.

Αιρετών ΣΤΗΡΙΞΙΣ :Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν επαναπροσλαμβάνονται;

Δεν θα δεχθεί η Γερμανική Κυβέρνηση τις Ελληνικές πρωτοβουλίες για ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» και την επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, που έχει ανακοινώσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, διασαφήνισε από το Βερολίνο, ο εκπρόσωπος του Υπουργικού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ.

Πρόγνωση καιρού: Τρίτη 24-02-2015

              



Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών


Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Δήμος Κυθήρων : Δελτίο Τύπου για την καθυστέρηση στην αναχώρηση του πλοίου ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ στις 20-2-2015

Με αφορμή την αποψινή (20/02) καθυστέρηση στην αναχώρηση του πλοίου ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ από τον Πειραιά προς Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κίσσαμο, συνεπεία επίσχεσης εργασίας – της δεύτερης μέσα σε λίγες μέρες -, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Για ακόμη μία φορά οι συμπατριώτες μας Κυθήριοι και Αντικυθήριοι παρακολουθούν έκπληκτοι τα προβλήματα που διαρκώς ανακύπτουν σχετικά με την πιστή εκτέλεση των δρομολογίων δημόσιας υπηρεσίας που είναι υποχρεωμένη η ΛΑΝΕ να εκτελεί στις άγονες γραμμές των Κυθήρων και Αντικυθήρων, σύμφωνα με την ισχύουσα δεσμευτική σύμβαση (κανονιστικού περιεχομένου) που έχει υπογράψει με το Ελληνικό Δημόσιο.

Ποια μέτρα μένουν εκτός λίστας - Το πρώτο γερμανικό "όχι"

Ποια μέτρα μένουν εκτός λίστας - Το πρώτο γερμανικό όχι«Σχεδόν έτοιμη» παραμένει ακόμη η λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να στείλει το υπουργείο Οικονομικών στους τρείς θεσμούς (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), ώστε να αλλάξει το τρέχον μνημόνιο με βάση την προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης.
Το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, συνεχίζει να διαψεύδει δημοσιεύματα του ξένου τύπου (με τελευταίο ένα τηλεγράφημα του Γαλλικού πρακτορείου) ότι η λίστα έχει ήδη σταλεί στους δανειστές.

Γιώργης Δρυμωνιάτης : Απατήθηκα πάλι λοιπόν ;;;;

Γιώργης Δρυμωνιάτης
Ξέρω, ελάχιστοι θα δώσετε σημασία στο τι θα πω, λίγοι θα μπείτε στο κόπο να το διαβάσετε γιατί είναι μεγάλο κείμενο κι έχετε τόσες καλησπεροκαλημέρες να πείτε, τόσες κολακείες να γράψετε στους ποιητές, τόσα και τόσα έχετε να κάνετε εδώ μέσα...Ξέρω...και δεν έχω απαίτηση από κανένα να κάτσει να ακούσει εμένα...μία ευχή μόνο θα ήθελα να κάνω..ο καθένας μας να ακούσει τη συνείδησή του, αν έχει τέτοιαν ακόμα...και να υψώσει λιγάκι τη φωνή του, αν έχει λίγη ακόμα φωνή...
Αλλά απατήθηκα πάλι λοιπόν;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Νέα Πορεία Όραμα και Έργο : Ανακοίνωση σχετικά με το Δελτίο Τύπου του Δήμου Κυθήρων που αφορούσε την αλλαγή ωραρίων για την εξυπηρέτηση των πολιτών


Η Δημοτική Αρχή με προχθεσινή  ανακοίνωσή της, πρωτόγνωρου αυταρχικού ύφους, καλεί τους Κυθηρίους να τηρούν πιστά τις αποφάσεις της!
Ποιος είχε την ιδέα αυτής της αυταρχικής συμπεριφοράς;
Διαφωνούμε πλήρως με το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή να την αποσύρει.
Για το ωράριο και τον τρόπο εξυπηρέτησης των Δημοτών μας, από τις υπηρεσίες του Δήμου, να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Καθαρά Δευτέρα - Κούλουμα

 Η Καθαρά Δευτέρα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, της νηστείας του Πάσχα. Από τους λαογράφους θεωρείται ο επίλογος των βακχικών εορτών της Αποκριάς, οι οποίες ουσιαστικά αρχίζουν την Τσικνοπέμπτη και τελειώνουν την Καθαρά Δευτέρα.Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδος την Καθαρά Δευτέρα «καθαρίζουν» ό,τι απόμεινε από τα μη νηστίσιμα φαγητά της αποκριάς, Σε άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως π.χ. στην Ήπειρο, οι νοικοκυρές καθαρίζουν τις κατσαρόλες και όλα τα χάλκινα σκεύη από τα λίπη της αποκριάς με ζεστό σταχτόνερο μέχρι ν’ αστράψουν και βάφουν άσπρα τα πεζοδρόμια.

Τίνα Ταμβάκη : Γαϊτανάκι στη Χώρα

Το Γαϊτανάκι στη Χώρα με το φακό της κ. Τίνας Ταμβάκη

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : Κατασκευή χαρταετού όπως παλιά




Ο Γιάννης Πρωτοψάλτης από τα Μητάτα, επονομαζόμενος και Μαντζώρος, γνωστός σε όλους μας απλά ως ο Μελισσοκόμος.....







Πρόγνωση καιρού: Δευτέρα 23-02-2015

                





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών