Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : Κι αφού βρισκόμαστε ψυχικά και πνευματικά μέσα στην επικράτεια των κόμιξ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10 Ιανουαρίου ΑΛΛΟΤΕ στα 1929

πρωτοεμφανίζεται ένας χάρτινος ήρωας που θα μας μεταφέρει με τις απίθανες περιπέτειές του, αστυνομικού συνήθως μυστηρίου, σε πολλές γωνιές του πλανήτη, στην Σοβιετία και την Αφρική, στο Μεξικό και το Θιβέτ, την Αίγυπτο και το Σύδνεϋ, αλλά και στο φεγγάρι.


Ο νεαρός ρεπόρτερ Τεντέν (Tintin) γεννιέται από το πενάκι του Βέλγου κομίστα Ζωρζ Ρεμί (1907-1983) γνωστού με το όνομα Ερζέ, μιας αμφιλεγόμενης προσωπικότητας που κατηγορήθηκε για μισογυνισμό, ρατσισμό και αντικομμουνισμό (την εποχή που η κριτική στον σταλινισμό ονομαζόταν αυτομάτως αντικομμουνισμός) αλλά θαυμάστηκε για την καθαρή πινελιά του (ligne claire) από τον Γουόρχολ και τον Λιχτενστάιν και αγαπήθηκε από πολλούς αναγνώστες σε όλο τον πλανήτη που έχουν ανεβάσει τις πωλήσεις των ιστοριών του σε 200 εκατομμύρια αντίτυπα.

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου με τον υφυπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Εμπορίου της Κένυας



Την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, επισκέφθηκε την Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Εμπορίου της Κένυας, Dr. Eng. Karanja Kibicho, επικεφαλής διπλωματικής αντιπροσωπείας. Στη συνάντηση στην οποία παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος και ο Εκτελεστικός Γραμματέας, Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και διερεύνησαν τις προοπτικές συνεργασίας τους. 

Πηγή : Περιφέρεια Αττικής 

Ο Τσιριγώτης Κώστας Νικολόπουλος, Υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Πιερία

Nik Kosta
Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ ο Κώστας Νικολόπουλος. Ο Κώστας έχει ζήσει και εργαστεί αρκετά χρόνια στα Κύθηρα έχοντας αποκτήσει μόνιμους δεσμούς με το Νησί. Σήμερα είναι Πρόεδρος στην Δημοτική Κοινότητα Καστανιάς όπου έχει αναπτύξει πλούσια αυτοδιοικητική δράση.


Πηγή : http://kolindrinamaslatia.blogspot.com



Γιάννης Κασιμάτης (Βουρόγιαννης) : Ενας Τσιριγώτης υποψήφιος Βουλευτής με το Ποτάμι στην Α Πειραιά. Από το Λονδίνο στα προβλήματα της Ελλάδας, της Α Περιφέρειας Πειραιά και του Τσιρίγου. Καλή Επιτυχία Γιάννη !!!


Yannis KassimatisΑγαπητοί φίλοι
Με την αιφνιδιαστική διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών η χώρα μας οδηγείται σε νέες εκλογές σ’ ένα κλίμα μεγάλης πόλωσης, αγανάκτησης και έντονης ανησυχίας για το μέλλον.
Επειδή κι εγώ θεωρώ ότι αυτή η εκλογική μάχη θα είναι μία από τις πιο κρίσιμες στη μεταπολεμική Ελλάδα, δέχτηκα την πρόσκληση από το Ποτάμι να είμαι υποψήφιος στις εκλογές αυτές στην Α’ εκλογική Περιφέρεια Πειραιά.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Κύθηρα (Καλοκαιρινές/Καρβουνάδες). Τα τελευταία 25 χρόνια ζω με την οικογένειά μου στο Λονδίνο, όπου δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στο χώρο των χρηματιστηριακών επενδύσεων.

Μόνο έξι στα δέκα σπίτια έχουν μόνωση

Μόνο έξι στα δέκα σπίτια έχουν μόνωση
Δομικό είναι το πρόβλημα θέρμανσης των κατοικιών που αντιμετωπίζει η χώρα, καθώς μόνο έξι στα δέκα από τα σπίτια που κατοικούνται έχουν κάποιου είδους μόνωση. Και δεν μιλάμε για ολοκληρωμένη πλήρη μόνωση, αλλά για κάποια παρέμβαση (είτε διπλά τζάμια είτε μόνωση τοίχων και σε λιγότερες περιπτώσεις σε συνδυασμό). Το αποτέλεσμα είναι η σπατάλη καυσίμων, με υψηλό περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος, για να ζεσταθούν οικίες και κτίρια που μοιάζουν με ενεργειακά βαρέλια χωρίς πάτο, καθώς έχουν πολύ μεγάλες απώλειες θερμότητας.

Σαν Σήμερα : Τεντέν

 Χάρτινος ήρωας που «γεννήθηκε» στις 10 Ιανουαρίου 1929 από το πενάκι του βέλγου κομίστα Ζορζ Ρεμί (1907-1983), γνωστότερου ως Ερζέ. Οι πρώτες ιστορίες του δημοσιεύτηκαν στο νεανικό ένθετο της εφημερίδας των Βρυξελλών 20ος Αιώνας.
Ο Τεντέν (Tintin) είναι ο ξανθομάλλης νεαρός με το χαρακτηριστικό τσουλούφι, που δουλεύει ως ρεπόρτερ και μπλέκεται σε απίθανες περιπέτειες μυστηρίου σε κάθε γωνιά του πλανήτη, μαζί με τον πιστό του σκύλο Μιλού, ένα λευκότριχο φοξ τεριέ.

Με κλήρωση η συγκρότηση των εκλογικών συνεργείων από υπαλλήλους της Περιφέρειας


Η Περιφερειακή Αρχή κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της και θέτει τα θεμέλια ενός νέου υποδείγματος διοίκησης, μακριά από τις πρακτικές αδιαφάνειας, ευνοιοκρατίας και καλλιέργειας πελατειακών σχέσεων του παρελθόντος. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να μην συνεχίσει την πρακτική της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας που όριζε χωρίς καμιά διαδικασία τους μετέχοντες στα εκλογικά συνεργεία υπαλλήλους της Περιφέρειας.

Κατσαφάδος Κώστας : Παραβρέθηκε σε εκδήλωση των δικηγόρων του Πειραιά

Εμφάνιση IMG_2026.JPGΣε εκδήλωση των δικηγόρων του Πειραιά παραβρέθηκε ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος μετά από πρόσκληση φίλων του, σε γνωστή καφετέρια στο κέντρο της πόλης.
Οι δικηγόροι από όλες τις παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς, οι οποίοι προσήλθαν στην εκδήλωση αψηφώντας τις ακραίες καιρικές συνθήκες, επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον κ. Κατσαφάδο, αναγνωρίζοντας ότι ήταν ο πρώτος βουλευτής που έκανε επερώτηση για την απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να μεταφερθούν τα Δικαστήρια στο κτήριο του «Κεράνη» επί της Λεωφόρου Θηβών.

Πρόγνωση καιρού : Σάββατο 10-01-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών




Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, σε Α΄ & Β΄ Πειραιά.

cid:image001.jpg@01CFCD04.483C2C20

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, ανακοινώνει τους υποψήφιους βουλευτές, για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, που εγκρίθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, για την Α΄ εκλογική Περιφέρεια Πειραιά & Νήσων και για την Β΄ εκλογική Περιφέρεια Πειραιά. Τα τελικά ψηφοδέλτια, έχουν ως εξής:

Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων σε Α΄ και Β΄ Πειραιά

Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων σε Α΄ και Β΄ Πειραιά
«Πυρετός» επικρατεί στα κομματικά επιτελεία για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων στις επικείμενες εκλογές, καθώς ο χρόνος που απομένει είναι λίγος και η ευθύνη των επιλογών, τουλάχιστον όσον αφορά στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, είναι πολύ μεγάλη… Το PORTNEWS σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σάς παρουσιάζει τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων των κομμάτων, στην Α και Β Πειραιά.

Οι υπηρεσίες Πολιτικής προστασίας στο πλευρό των πολιτών κατά την κακοκαιρία



Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, ήσαν από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική στις 29 Δεκεμβρίου, σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις τους οι πολίτες. Παρά την υποστελέχωση των υπηρεσιών, τις ελλείψεις μέσων και τις αντικειμενικές δυσκολίες, οι οδικές αρτηρίες και οι παράπλευροι της εθνικής οδού δρόμοι διατηρήθηκαν ανοικτοί και οι πολίτες δεν κινδύνεψαν κατά τις μετακινήσεις τους χάρη στις ενέργειες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και της άριστης συνεργασίας της με τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής.

Όλες οι 52.818 θέσεις εργασίας που ζητηθούν από τον ΟΑΕΔ – Πότε θα υποβληθούν οι αιτήσεις – Ποιοι φορείς θα στελεχωθούν με «πεντάμηνα»

Έτοιμη είναι από τον ΟΑΕΔ η προκήρυξη για την πρόσληψη 52.818 θέσεων εργασίας με πεντάμηνες συμβάσεις στο πλαίσιο της Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς και η κατανομή τους. Οι θέσεις αναμένεται να καλύψουν ανάγκες σε φορείς του δημοσίου όπως σχολεία, ΟΤΑ και Ασφαλιστικά Ταμεία.


Αυτόγυρο: Ο πρόγονος του ελικοπτέρου

 Το αυτόγυρο είναι κάτι μεταξύ αεροπλάνου και ελικοπτέρου. Εφευρέθηκε από τον ισπανό αεροναυπηγό και πιλότο Χουάν ντε λα Θιέρβα, ο οποίος -μετά την πτώση ενός τρικινητήριου αεροπλάνου που είχε κατασκευάσει τέσσερα χρόνια νωρίτερα, λόγω απώλειας στήριξης- αποζητούσε ένα πιο ασφαλές πτητικό μέσο, που να πραγματοποιεί κάθετες απογειώσεις και προσγειώσεις σε χαμηλές ταχύτητες.

Ανακοίνωση του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών

Από τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών ανακοινώνεται ότι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου 2015, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 στην αίθουσα του Ιερού Ναού της Μυρτιδιωτίσσης στον Άλιμο. Θα προηγηθεί θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κκ. Σεραφείμ.
Η εκδήλωση αυτή συνδιοργανώνεται με τα άλλα κυθηραϊκά σωματεία Πειραιώς-Αθηνών.

    
Για τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Καρύδης

Εξαίρεση από την αναστολή προσλήψεων

Με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών Μ. Θεοχαρίδη ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης, ζητά την Έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα επιτραπεί να υπάρξει εξαίρεση από την αναστολή προσλήψεων σε συγκεκριμένες ειδικότητες προσωπικού των Ο.Τ.Α. προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και στη λειτουργία των Δήμων της Ελλάδας.

Μιχάλης Πρωτοψάλτης ,Επέτειος χθές, του μεγάλου σεισμού της 8ης Ιανουαρίου του 2006


Επέτειος χθές, του μεγάλου σεισμού της 8ης Ιανουαρίου του 2006, που ταρακούνησε το νησί μας, προξενώντας μεγάλες καταστροφές.Τα Μητάτα είχαν πληγεί περισσότερο και είχαν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές.Από τότε κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, επισκέπτεται το χωριό, με σεμνή τελετή, Δοξολογία και κόψιμο Αγιοβασιλόπητας, ευχαριστεί την Παναγία Μυρτιδιώτισσα, που προστάτευσε το νησί μας και παρά τις μεγάλες καταστροφές, δεν υπήρξεανθρώπινη απώλεια ούτε καν τραυματισμός κανενός.

Πρόγνωση καιρού : Παρασκευή 9-1-2015





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών



Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Κώστας Κατσαφάδος : Δήλωση για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλική εφημερίδα CharlieHebdo

Εμφάνιση kostas_new.jpgΜε αφορμή την  τρομοκρατική επίθεση ενόπλων Ισλαμιστών στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας «CharlieHebdo» στην καρδιά του Παρισιού, με τουλάχιστον 12 νεκρούς και επτά τραυματίες, ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος δήλωσε:

«Η τρομοκρατική επίθεση στη γαλλική εφημερίδα CharlieHebdo προκαλεί αποτροπιασμό, οργή και θλίψη. Εκφράζω με συντριβή καρδιάς την συμπόνια μου και την αλληλεγγύη στα θύματα και στις οικογένειες τους.
Η πατρίδα μας έχει στο πρόσφατο παρελθόν υποστεί τις συνέπειες τυφλών τρομοκρατικών χτυπημάτων. Οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε ασυμβίβαστα ενάντια σε εκείνους που υπονομεύουν την Δημοκρατία και την Ελευθερία και είμαι βέβαιος ότι η Δημοκρατία στο τέλος θα νικήσει και αποδώσει δικαιοσύνη.»


Πηγή : Γραφείο Κώστα Κατσαφάδου 

Η Περιφέρεια Αττικής στη συζήτηση ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το μέλλον του Ελληνικού


Συζητήθηκε σήμερα ενώπιον της Μείζονος Επταμελούς Σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου η αίτηση αναθεώρησης, που κατέθεσε η Περιφέρεια Αττικής κατά της υπ’ αριθμ. 3800/2014 απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία είχε ανοίξει το δρόμο για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του Ελληνικού στη μοναδική πλειοδότρια εταιρία.

Μηχανικοί Κυθήρων : Έκθεση Γνωµοδότησης για τη Μελέτη του νέου Βρεφονηπιακού Σταθµού στα Σταθιάνικα Κυθήρων

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΠΡΟ 120 ΕΤΩΝ

Πριν 120 χρόνια ακριβώς (στις 7 Ιανουαρίου 1895) δημοσιεύεται από τον Παν.Ι.Σουρή (Τσιτσίλιο), «εκ του χωρίου Γερακάρη του Δήμου Ποταμίων», ένα πολιτικό φυλλάδιο 44 σελίδων με τίτλο «Κύθηρα: τα Μαρτύρια των χωρικών και η Τυραννία των αρχόντων». Το περιεχόμενό του λειτουργεί ως λόγος υποστηρικτικός για τον ανθυποψήφιο του Στάη, αντι-Τρικουπικό πολιτευτή, Γεώργιο Κορωναίο. Είναι ιδιαιτέρως σπάνιο σήμερα και έφτασε στα χέρια μας από ευτυχή σύμπτωση με την ευγενική παραχώρηση του ζεύγους Σμαρδένκα-Φυρού.

Ανοικτή Επιστολή της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου, προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και την Τράπεζα της Ελλάδας σχετικά με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων


Κύριοι,
Χωρίς καμία αιτιολογία, με μόνη λογική εκείνη της εξυπηρέτησης εκλογικών σκοπιμοτήτων, προχωρήσατε σε μία αυθαίρετη απόφαση. Αποκλείσατε την Περιφέρεια Αττικής από τα χρήματα που δικαιούται και για τα οποία είχαν ακολουθηθεί όλες οι δέουσες διαδικασίες. Αναιτίως απορρίψατε εγκεκριμένες από εσάς τους ίδιους πιστώσεις ύψους 9.000.013,70 ευρώ – χρήματα που προορίζονταν για έργα υποδομών σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών. Έργα αντιπλημμυρικά, έργα κατασκευής κι έργα συντηρήσεων οδών.

Οι χελώνες των Γκαλαπάγκος - ΦΩΤΟ

Οι χελώνες των Γκαλαπάγκος - ΦΩΤΟ
Η γιγάντια χελώνα είναι ίσως το πιο γνωστό ζώο των νήσων Γκαλαπάγκος, καθώς έχει δώσει και το όνομά της στο αρχιπέλαγος κα στα νησιά Galapago, που στα ισπανικά σημαίνει χελώνα.
Οι γιγάντιες χελώνες Γκαλαπάγκος είναι το μεγαλύτερο εν ζωή είδος χελώνας και φτάνει τα 400 κιλά σε βάρος και 1,8 μέτρα σε μήκος. Κινούνται πολύ αργά με ταχύτητα μόλις 0,21 χλμ/ώρα και είναι φυτοφάγες.

Μαρία Ρεπούση : Το σκεπτικό με βάση το οποίο δε θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
 

Προσπάθησα αυτά τα 2,5 χρόνια που με την ψήφο σας είμαι βουλευτής να είμαι κοντά στους πολίτες και να ανταποκριθώ στο έργο που μου εμπιστευτήκατε. Λειτούργησα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τον ορθό λόγο, οι παρεμβάσεις μου στηρίζονταν πάντα σε επιχειρήματα και ήθελα οι δημόσιες εμφανίσεις μου να συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας του πολιτικού διαλόγου που χρειάζεται ο τόπος. 

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής

Τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας της Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα επισκέφθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου. Η Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις αποτελεσματικές προσπάθειες όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική.

Μηχανικοί Κυθήρων : ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟ∆ΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΙΣ ΚΑΡΒΟΥΝΑ∆ΕΣ ΚΥΘΗΡΩΝ



Ως επιστηµονική συλλογικότητα εδώ και χρόνια έχουµε δηλώσει τη διάθεσή µας να συνδράµουµε αφιλοκερδώς το ∆ήµο Κυθήρων σε συµβουλευτικό επίπεδο ώστε, ελλείψει άρτιας
Τεχνικής Υπηρεσίας, οι δηµοτικοί σύµβουλοι να διαθέτουν τουλάχιστον µια γνωµοδότηση προτού
αναλάβουν µε την ψήφο τους την ευθύνη για τεχνικά θέµατα. Ευθύνη που δεν είναι απλά “πολιτική
ευθύνη” καθώς έχει οδηγήσει όλα τα µέλη προηγούµενων ∆.Συµβουλίων σε νοµικές περιπέτειες.

Πρόγνωση καιρού : Πέμπτη 8-1-2015





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Παναγιώτης Χατζηπέρος : Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη στο Δήμο Τροιζήνας – Μεθάνων και στις πλημμυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Πόρου



Την πλήρη εγκατάλειψη και την λεηλασία του εξοπλισμού της μοναδικής λιμνοθάλασσας του Βαλαριού και τις εγκαταστάσεις του Υδροβιότοπου διαπίστωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χατζηπέρος στη διάρκεια επίσκεψης του στον Γαλατά, τα χωριά της Τροιζηνίας και τα Μέθανα. Οι κάτοικοι της περιοχής του πρότειναν την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων για την δημιουργία περιβαλλοντικού σχολείου.

Δήμος Κυθήρων : Στις 10:00 πμ η μεταφορά των μαθητών των σχολείων λόγω παγετού



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ
 ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                                                        Κύθηρα, 07-01-2015
                                                                                                        Αριθμ. Πρωτ: 36
ΑΠΟΦΑΣΗ
α/α 07/2015
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ


Δήμος Κυθήρων : Ο εορτασμός τον Θεοφανίων


Με την προσήκουσα λαμπρότητα εόρτασαν τα Κύθηρα τη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανίων, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ο κ. Δήμαρχος με τους Αντιδημάρχους, μέλη του Δ.Σ. και εκπροσώπους Αρχών του τόπου παρακολούθησαν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανίων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής

 Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και ΒαπτιστήςΟ τελευταίος και μεγαλύτερος από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης. Ονομάζεται «Πρόδρομος», γιατί με το κήρυγμα και με το έργο του εσήμανε τον ερχομό του Ιησού Χριστού και «Βαπτιστής», διότι βάπτιζε τους ανθρώπους στον Ιορδάνη ποταμό και εβάπτισε και τον Ιησού Χριστό. Το βάπτισμα του Προδρόμου ήταν μία συμβολική πράξη καθαρμού εκείνων, που πήγαιναν σ’ αυτόν να εξομολογηθούν, ήταν όμως και ο τύπος του βαπτίσματος του Ιησού Χριστού, γι’ αυτό και ο Ιωάννης έλεγε: «Εγώ μεν εβάπτισα υμάς εν ύδατι, αυτός βαπτίσει υμάς  εν Πνεύματι Αγίω» (Μάρκου α΄ 8).

Κυρώσεις στους απείθαρχους δήμους και αιρετούς – Πιο ασφυκτικό το νέο πλαίσιο για τους ΟΤΑ (ΦΕΚ)

Αυστηρότερες κυρώσεις θεσπίστηκαν για τους «κόκκινους» δήμους που εντάσσονται σε πρόγραμμα εξυγίανσης, έπειτα από την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που προστέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την «Ίδρυση παρατηρητηρίου άνοιας», το οποίο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Σύμφωνα πλέον με το νόμο «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των αιρετών οργάνων των ΟΤΑ με τις υποχρεώσεις που περιγράφονται, τα υπαίτια αιρετά όργανα και οι υπάλληλοι υπέχουν αστική και πειθαρχική ευθύνη για σοβαρή παράβαση καθήκοντος».

Εκλογές 2015, Προθεσμίες

Στις 14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ανακήρυξη των συνδυασμών των κομμάτων από το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τον πίνακα με τις κυριότερες προθεσμίες που αφορούν τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.
Ειδικότερα, οι κυριότερες προθεσμίες για τις εκλογές είναι:

Η El Pais για την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου

Πορτρέτο της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, κάνει σήμερα (6/1/15) η ισπανική εφημερίδα El Pais, με άρθρο της ειδικής απεσταλμένης της, Maria Antonia Sanchez-Vallejo. Βασικά σημεία:
 ·           Η πλειοψηφία αυτού του εκλογικού σώματος (50,8%) στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου ψήφισε τη Ρένα Δούρου, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα στο οποίο ανήκει και το οποίο έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. «Δεν μας ψήφισαν γιατί τους τάξαμε τον ουρανό με τα άστρα, αλλά γιατί τους είπαμε την αλήθεια», τονίζει.

Δήμος Κυθήρων : Δημιουργία νέου σύγχρονου τουριστικού υλικού για την προβολή των Κυθήρων


Ο Δήμος Κυθήρων, υλοποιώντας σχετική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, θα προβεί σε δημιουργία, εκτύπωση και προμήθεια νέου σύγχρονου τουριστικού υλικού για τις ανάγκες της διαφημιστικής προβολής και προώθησης του Δήμου και του νησιού στα επόμενα έτη. Το υλικό θα είναι γενικό και θεματικό και στόχο θα έχει να καλύψει τόσο τη ζήτηση σε γενικές τουριστικές πληροφορίες, όσο και το κοινό που ενδιαφέρεται για ειδικές μορφές τουρισμού στις οποίες πρέπει να επενδύσουμε πολύ. Το νέο υλικό θα διανέμεται στις εκθέσεις τουρισμού που συμμετέχει ο Δήμος, ενώ θα βρίσκεται διαρκώς αναρτημένο σε ηλεκτρονική μορφή και στην ιστοσελίδα www.kythira.gr.

Πρόγνωση καιρού : Τετάρτη 7-1-2015





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών





Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ειρηνη Βενερη-Τραβασαρου : Τα Παγωμένα Κύθηρα (6/1/2015)

Ο παγετός στα Κύθηρα,  6/1/ 2015, με το φακό της Ειρήνης Βενέρη.











Δελτίο Τύπου, Δραστηριότητες Κώστα Κατσαφάδου

Εμφάνιση IMG_2094.JPGΣε πλήρη κατάνυξη ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος παρακολούθησε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τα Θεοφάνεια στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδος, στον Πειραιά, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
Ο κ. Κατσαφάδος, στη συνέχεια, παρακολούθησε την επίσημη τελετή του Καθαγιασμού των υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, στην αποβάθρα μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Μιχάλης Πρωτοψάλτης : Ο Αγιασμός των υδάτων στο μοναστήρι της Αγίας Μόνης


Άγια Θεοφάνεια σήμερα, μιά ηλιόλουστη μέρα, για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, σε διάφορα σημεία του νησιού μας.Η παράδοση περιλαμβάνει για σήμερα, εκτός του αγιασμού των υδάτων, γιορτή στο μοναστήρι της Αγίας Μόνης.Ο Παπαγιώργης συνεχίζει επάξια την παράδοση, των προκατόχων του, Παπαευθύμιου και Παπαμόρμορη.Οι εποχές άλλαξαν, και δεν γίνεται αυτό που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Δήλωση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου

Εμφάνιση theofaneia_pireas_2.JPGΜετά τα πέρας της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων στον Πειραιά, ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων  της ΝΔ Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Χρόνια πολλά σε όλους για τη μεγάλη γιορτή των Θεοφανίων. Σε λίγες μέρες οδηγούμαστε σε μια εκλογική αναμέτρηση ιστορικής
σημασίας για τον τόπο. 


Manolis Daponte : Tο Πρώτο κρουαζιερόπλοιο


Αυτό είναι το Πρώτο κρουαζιερόπλοιο της νέας εποχής (περίοδος δεύτερο μισό δεκαετίας 1970 και μετά) που έπιανε στο Καψάλη και κάποιες φορές το πρυμνοδέτησαν στο ακρομόλιο. Κάποιος καταστηματάρχης τότε στη Χώρα (δεν είχε ακόμη ανοίξει κανένα μαγαζί με τουριστικά και αυτός είχε ελάχιστα), δήλωνε ότι αν αυτό το βαπόρι ερχόταν δυο φορές το μήνα εγώ θα άνοιγα μόνο αυτές τις δυο φορές. Αργότερα που τα καράβια αυξήθηκαν αυξήθηκαν και τα μαγαζιά τόσο που δεν χωρούσαν άλλα. Όπως ξέρουμε σήμερα τα μισά είναι κλειστά και τα υπόλοιπα φυτοζωούν προσπαθώντας να επιζήσουν με 45 μέρες περίοδο εργασίας. Αυτά προς δόξα των κρατούντων.
Πηγή : Manolis Daponte (facebook), Δημοσίευση Απρίλης 2014

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για την κακοκαιρία

Η Περιφέρεια Αττικής έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών κατά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Συγκεκριμένα ήδη, χθες, 5 Ιανουαρίου, από το πρωί, ξεκίνησε ο αποχιονισμός και η ρίψη αλατιού στα ορεινά τμήματα της Αττικής, σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και τους παραδρόμους της Εθνικής Οδού. Ο στόχος είναι η ασφάλεια των πολιτών και η διατήρηση ανοικτού του οδικού δικτύου της αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Τα Θεοφάνεια

 Μεγάλη εορτή του Χριστιανισμού, σε ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο (ή Βαπτιστή). Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Ιανουαρίου και είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου, που ξεκινά με τα Χριστούγεννα. Λέγεται, επίσης, Επιφάνεια και Φώτα.
Το όνομα της εορτής προκύπτει από τη φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας, που σύμφωνα με τις Γραφές συνέβη κατά τη Βάπτιση του Ιησού. Στις Δυτικές Εκκλησίες, τα Θεοφάνια είναι περισσότερο συνδεδεμένα με την προσέλευση και την προσκύνηση των Τριών Μάγων στη Φάτνη της Γέννησης του Ιησού.

Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων : ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ (ὑπ' ἀριθ. 125/2015)

agia_theofania_3

Πρός

Τόν Ἱερόν Κλῆρον καί τόν Χριστώνυμον Λαόν
τῆς καθ' ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων

      «Ὡς ἄνθρωπος ἐν ποταμῷ, ἦλθες  Χριστέ Βασιλεῦ∙

καί δουλικόν Βάπτισμα λαβεῖν, σπεύδεις ἀγαθέ,
ὑπό τῶν τοῦ Προδρόμου χειρῶν,
διά τάς ἁμαρτίας ἡμῶν Φιλάνθρωπε»
(Ἰδιόμελον Μεγ. Ἁγιασμοῦ)
Ἀγαπητοί μου Ἀδελφοί καί Συλλειτουργοί,
Ἀδελφοί μου Χριστιανοί, Τέκνα μου ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά∙
Εὐλογημένα Θεοφάνεια!

ΛΑΝΕ(ΒΙΤΖΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ) , ποιά δρομολόγια δε θα πραγματοποιηθούν


Πρόγνωση καιρού : Τρίτη 6-1-2015





Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών






Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Πρόγραμμα τελετών Αγιασμού των Υδάτων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. ΣεραφείμΠρόγραμμα τελετών Αγιασμού των Υδάτων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ έχει ως εξής:
α) Καψάλι 11:30,
β) Αυλέμωνας 13:00,
γ) Διακόφτι 15:00,
δ) Αγία Πελαγία 16:00.
The program for the Blessing of the Water ceremonies by the Bishop of Kythera and Antikythera,Seraphim is as follows:
a) Kapsali 11:30
b) Avlemonas 13:00
c) Diakofti 15:00
d) Agia Pelagia 16:00.

Αυτός είναι ο Κώδικας Δεοντολογίας για τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Αυτός είναι ο Κώδικας Δεοντολογίας για τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑΟι υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματα των υποψήφιων βουλευτών  του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφονται στον κώδικα δεοντολογίας που δόθηκε στη δημοσιότητα,  με σκοπό την πιο αποτελεσματική λειτουργία του κόμματος.

«Αυτοί οι πάγιοι κανόνες είναι οι εξής:

Κώστας Κατσαφάδος : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Επίσκεψη στο νέο Φάληρο και συνάντηση με το Σύλλογο των απανταχού Καρπαθίων

Εμφάνιση κατσαφάδος-κάλαντα.jpgΘερμή υποδοχή επεφύλαξαν στο Βουλευτή της ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστα Κατσαφάδο, οι κάτοικοι του Νέου Φαλήρου.

Ο κ. Κατσαφάδος περιόδευσε στην αγορά του Νέου Φαλήρου όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής και ανέπτυξαν καίρια θέματα που τους απασχολούν, ενώ του εξέθεσαν και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά.


Δήμος Κυθήρων : Η πρόσφατη θαλασσοταραχή προξένησε σοβαρά προβλήματα, στην προβλήτα της Πλατειάς Άμμου


Η πρόσφατη θαλασσοταραχή προξένησε σοβαρά προβλήματα, μεταξύ άλλων, και στην προβλήτα της Πλατειάς Άμμου, όπου έχει καταρρεύσει μέρος αυτής και έχει βυθιστεί στη θάλασσα, καθιστώντας το συγκεκριμένο σημείο του λιμενοβραχίονα επικίνδυνο για όσους διαθέτουν σκάφη.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ




1. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΤΟΝΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ (05-01-2015) ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ), ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ (06-01-2015), ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (07-01-2015) ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.

Άρθρο της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου στην εφημερίδα «ΕΠΟΧΗ»


Άρθρο της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου με τίτλο «Αλλαγή ρότας…» και με θέμα την ακύρωση των 4 διαγωνισμών για εργοστάσια επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων με ΣΔΙΤ από τον ΕΔΣΝΑ, φιλοξένησε η εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΠΟΧΗ» στις 4 Ιανουαρίου 2014.