Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Εξαίρεση από την αναστολή προσλήψεων

Με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών Μ. Θεοχαρίδη ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης, ζητά την Έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα επιτραπεί να υπάρξει εξαίρεση από την αναστολή προσλήψεων σε συγκεκριμένες ειδικότητες προσωπικού των Ο.Τ.Α. προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και στη λειτουργία των Δήμων της Ελλάδας.

Με δεδομένο ότι οι Ο.Τ.Α. έχουν προχωρήσει στον προγραμματισμό τους , τους προηγούμενους μήνες, χωρίς να έχουν λάβει υπόψη τους την πολιτική αστάθεια και την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η προκήρυξη των εκλογών και η αναστολή προσλήψεων για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί σήμερα να προσδιοριστεί, δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών σε κρίσιμους τομείς όπως η καθαριότητα, οι κοινωνικές υπηρεσίες , οι παιδικοί σταθμοί, τα προγράμματα ΕΣΠΑ, κλπ.
Η έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εξαιρεί το προσωπικό αυτών των κρίσιμων τομέων για την καθημερινότητα των πολιτών από το καθεστώς της αναστολής προσλήψεων, θα επιτρέψει στους Ο.Τ.Α. όλης της χώρας να υλοποιήσουν τον προγραμματισμό τους χωρίς να επηρεαστούν από την τρέχουσα πολιτική συγκυρία.

Πηγή : Αιρετών Στήριξις ( Facebook)