Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Μανόλης Στάθης : Και να οι εκλογές !!! Η κοινωνία συνολικά, ο καθένας μας, ας αναλάβει τις ευθύνες του.

ΣΤΑΘΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣΚαι να οι εκλογές !!!
Κόμματα στοιχίζονται στη σειρά να μας πείσουν για τα « προγράμματά τους» που αποβλέπουν στο καλό μας.
Κόμματα που κυβέρνησαν και έχουν δώσει δείγματα γραφής.
Κόμματα που δεν έχουν κυβερνήσει αλλά  που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν και προσπαθούν να δώσουν εγγυήσεις αξιοπιστίας.
Κόμματα νέα που γεννήθηκαν στην παραζάλη της εξουσιομανίας της μεταπολίτευσης, νόθα τέκνα της σχέσης αρχών που λένε ότι πρεσβεύουν και της πρακτικής των αρχηγών τους.

Κόμματα, κόμματα, κόμματα…..

Υποψήφιοι που υπήρξαν 40 χρόνια Βουλευτές, Υπουργοί, Κυβερνητικοί παράγοντες, σήμερα λένε ότι άλλαξαν και έγιναν κάτι άλλο ……

Υποψήφιοι που παρόλο δεν έχουν ένα ένσημο ή δεν έχουν κόψει μισή επιταγή στη ζωής τους (με λίγες εξαιρέσεις που όμως επιβεβαιώνουν τον κανόνα) , θέλουν να εκλεγούν για να συνεχίσουν να νομοθετούν για μας …..

Πέντε χρόνια τώρα το σύστημα των «σωτήρων» δε κατάφερε να συντάξει ένα εναλλακτικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα μας ανασύρει από την κρίση και θα αποτελούσε τον αντίλογο στις απαιτήσεις των δανειστών, αλλά και απαίτηση των υγιών παραγωγικών δυνάμεων της χώρας που προσπαθεί να σταθεί όρθιο.

Πώς να το κάνει όμως?  Μήπως το έμαθε κατά την ανύπαρκτη επαγγελματική του διαδρομή ή στα σαλόνια της διαπλοκής με την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα ?

Αναμφισβήτητα όμως υπάρχει μια κοινωνία σε απόγνωση που αναζητά φώς στην άκρη του τούνελ. 

Ψάχνει την ελπίδα.

Ας την αναζητήσει καταρχήν σε κόμματα που δεν έχουν ασκήσει μέχρι σήμερα εξουσία και σε υποψηφίους που έχουν δουλέψει στη ζωή τους και είναι κάποιοι από μας.

Η κοινωνία συνολικά, ο καθένας μας, ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Πηγή : ΣΤΑΘΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ (facebook)