Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Επιστολή υπέρ Ελλάδας από 300 διανοούμενους «Είμαστε μαζί με την Ελλάδα και την Ευρώπη»

«Είμαστε μαζί με την Ελλάδα και την Ευρώπη», διακηρύσσουν 300 διανοούμενοι από όλες τις χώρες του κόσμου στην επιστολή που συνυπογράφουν και η οποία δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Mediapart, του οποίου ιδρυτής είναι ο πρώην διευθυντής της «Μοντ» Εντι Πλενέλ.





To BHMA : Διεκόπη και πάλι η σύνδεση Πειραιά με Κύθηρα και Αντικύθηρα, Λόγω επίσχεσης εργασίας στο πλοίο «Παναγία της Τήνου»


Διεκόπη και πάλι η σύνδεση Πειραιά με Κύθηρα και Αντικύθηρα
Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά έμειναν για πολλοστή φορά τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. Αιτία αυτή τη φορά η απόφαση για επίσχεση εργασίας 10 μελών του πληρώματος του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Παναγία της Τήνου», το οποίο επρόκειτο να αναχωρήσει στις 10 το βράδυ της Παρασκευής για Κύθηρα - Αντικύθηρα - Κίσσαμο. 
Οι ναυτικοί ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Σοφοκλής Βενιζέλος 1894 – 1964

Σοφοκλής ΒενιζέλοςΔευτερότοκος γιος του Ελευθερίου Βενιζέλου, γεννήθηκε στα Χανιά στις 3 Νοεμβρίου 1894. Μετά την περάτωση των γυμνασιακών του σπουδών, το 1911, εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και εξήλθε με το βαθμό του ανθυπολοχαγού του Πυροβολικού. Παραιτηθείς του στρατεύματος, εξελέγη βουλευτής Χανίων στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου 1920.

Ελένη Χάρου : Μια πρωινή εικόνα στα Κύθηρα

Σήμερα το πρωί στη βρύση των Βιαραδίκων με περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Ο Κωστής, το μοναδικό παιδί του άλλοτε πολυάνθρωπου χωριού, μαθητής του Γυμνασίου, χαιρόταν την ελευθερία του και την ξενοιασιά του μέσα στο καταπράσινο βασίλειό του με τα περιβόλια και τα νερά και τις βασκίνες. 







Συνέντευξη του Θοδωρή Μαυρογιώργη στη Χρύσα Φωτοπούλου - onlytheater


Θοδωρής Μαυρογιώργης
Ο Θοδωρής Μαυρογιώργης με δικά του λόγια.....









Δελτίο Τύπου Lane Sea Lines : Δρομολόγια Παναγία Τήνου 06-02-2015 & 08-02-2015


10926449_598740840256436_4970215513131052175_nΛόγω επίσχεσης εργασίας......











Υπουργείο Εργασίας : Αλλαγές στα εργασιακά

Να επαναφέρει στα επίπεδα που ήταν πριν από το μνημόνιο τις αποζημιώσεις απόλυσης στον ιδιωτικό τομέα φέρεται να σχεδιάζει το Υπουργείο Εργασίας. 










Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς - Αθηνών : Πρόσκληση για την παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας των Νικολάου Λουράντου και Δρ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου με τίτλο Κύθηρα - Σμύρνη

Πρόσκληση για την παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας των κ. Νικολάου Λουράντου (Msc) και Δρ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου  με τίτλο "Κύθηρα - Σμύρνη : Η ακτοπλοϊκή σύνδεση δύο τόπων τον 19ο αιώνα και οι άγνωστες  πτυχές της".

Γηροκομείο Κυθήρων : Πρωτοχρονιάτικη πίτα


Ο Διευθυντής του Γηροκομείου Κυθήρων και το προσωπικό, έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στο χώρο του Γηροκομείου, κάνοντας ένα διάλειμμα από τις εργασίες τους.







Πρόγνωση καιρού : Σάββατο 07 -02-2015



Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Παναγιώτης Χατζηπέρος : «Μορφές του Αντιδικτατορικού Αγώνα» Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων από τα ΕΛΤΑ


Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, μέλος του ΣΦΕΑ και Αξιωματικός του Α/Τ Βέλους, χαιρετίζει την αξιέπαινη πρωτοβουλία των Ελληνικών Ταχυδρομείων να εκδώσουν σειρές γραμματοσήμων για τους ανιδιοτελείς Έλληνες Δημοκράτες πατριώτες του αντιδικτατορικού αγώνα σαν ελάχιστο φόρο τιμής και αναγνώρισης των αγώνων τους για την Δημοκρατία.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΜΗΝΟΥ

Προσφάτως υποδεχθήκαμε μιαν εξαιρετική προσφορά προς την Δημοτική μας Βιβλιοθήκη. Ο Παναγιώτης Κομηνός παραχώρησε για αόριστο χρόνο ένα ηχοσύστημα υψηλής ευκρίνειας αποτελούμενο από μία συσκευή αναπαραγωγής δίσκων ακτίνας (cd player), έναν προενισχυτή, έναν τελικό ενισχυτή και δύο ηχεία χειροποίητης κατασκευής.

Η φορολόγηση των αγροτών

Λογιστικά, με βάση τα έσοδα και τα έξοδά τους, θα φορολογηθούν φέτος οι αγρότες και με συντελεστή 13%. Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου στην οποία επίσης καταγράφονται οι δαπάνες τις οποίες οι αγρότες μπορούν να εκπίπτουν από τα έσοδά τους προκειμένου να προκύψει το φορολογητέο εισόδημά τους. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, για τον προσδιορισμό του εισοδήματος από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα αθροίζονται τα έσοδα από την παραγωγή γεωργικών προϊόντων, πτηνοτροφικών, κτηνοτροφικών, δασοκομικών και αλιευτικών προϊόντων.

Μπομπ Μάρλεϊ 1945 – 1981

Μπομπ ΜάρλεϊΤραγουδοποιός από την Ιαμαϊκή (Jamaica), που διεθνοποίησε τη μουσική ρέγκε και την κουλτούρα των Ρασταφάρι.
Ο Μπομπ Μάρλεϊ (Bob Marley) γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1945 στο χωριό Νάιν Μάιλς ως Ρόμπερτ Νέστα Μάρλεϊ. Ήταν γιος του πενηντάχρονου άγγλου λευκού στρατιωτικού Νόρβαλ Σινκλέρ Μάρλεϊ και της δεκαοκτάχρονης Σιντέλα Μπούκερ, μιας ντόπιας μαύρης.

Κατάρτιση Διαθήκης και διάθεση περιουσίας αποβιώσαντα. (μύθοι και πραγματικότητες)

qΜε τον όρο διαθήκη ουσιαστικά εννοούμε την σύνταξη γραπτής δήλωσης ενός διαθέτη με την οποία ο τελευταίος δηλώνει την πρόθεση του να διαθέσει την περιουσία του, κινητή και/ή ακίνητη (στο εξής θα αναφέρεται γενικότερα ως «η Περιουσία»), μετά την αποβίωση του. Στο ίδιο έγγραφο, ο διαθέτης δηλώνει επίσης, μεταξύ άλλων, πως επιθυμεί να διαθέσει την περιουσία του αλλά και σε ποιά πρόσωπα, φυσικά και/ή νομικά (με τον όρο νομικά πρόσωπα εννοούμε εταιρείες, φιλανθρωπικά ιδρύματα κ.α).

Ο ΑΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ


Ήταν κάποτε ένας αετός, ο οποίος ζούσε μόνος του, σε μια μεγάλη περιοχή. Του άρεσε που ήταν μόνος, και που είχε υπό τον έλεγχο του, όλη αυτήν την μεγάλη έκταση.
Κάθε μέρα έκανε την βόλτα του  εποπτεύοντας όλη την περιοχή, και μετά καθόταν στην πιο ψηλή κορυφή που υπήρχε ,και θαύμαζε, πρώτα- πρώτα τον εαυτό του, για αυτό του το κατόρθωμα, και μετά το μεγαλείο της φύσης. Την ώρα που αγνάντευε έκανε και σκέψεις αυτοκριτικής, και υπερηφάνειας, διότι κανένας άλλος δεν υπήρχε που να μπορούσε να τον συναγωνιστή, και ίσως και να τον ξεπεράσει.

Ελένη Χάρου : Οργανοπαίκτες της μουσικής παράδοσης των Κυθήρων (μέρος 5ο)

Ολοκληρώνοντας το ταπεινό αφιέρωμα σ’ αυτούς που με μεράκι υπηρέτησαν τη μουσική μας παράδοση και διέσωσαν και μας παρέδωσαν τους Κυθηραϊκούς σκοπούς σκορπώντας τόσο κέφι στις μικρές κοινωνίες των Κυθήρων πριν, κατά και μετά τον πόλεμο, θα πρέπει να αναφέρομε τουλάχιστον ονομαστικά μερικούς ακόμα, εφόσον δε διαθέτομε φωτογραφικό υλικό ή άλλα στοιχεία:

Πρόγνωση καιρού : Παρασκευή 06 -02-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Εκατοντάδες διαδηλωτές στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη – ΦΩΤΟ


Εκατοντάδες διαδηλωτές στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη – ΦΩΤΟΟι πολίτες που βρίσκονται στο Σύνταγμα για τη συγκέντρωση υποστήριξης υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης έχουν πλησιάσει στους τσολιάδες, μπροστά από τη Βουλή, ενώ όσο περνάει η ώρα η προσέλευση αυξάνεται.



Βιβλιοθήκη Κυθήρων : ΜΥΛΟΠΕΤΡΕΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


Σε πολλά σημεία των Κυθήρων υπάρχουν εκτεθειμένες και παροπλισμένες μυλόπετρες από τον ελαιόμυλο παλιών ζωοκίνητων ή μηχανοκίνητων ελαιοτριβείων. Τα ζωοκίνητα ελαιοτριβεία που υπήρχαν μέχρι τον 20ό αι. στα Κύθηρα δούλευαν με μία ή με δύο μυλόπετρες, που τις έφτιαχναν από ντόπια πέτρα. Υπήρχε στο Τσιρίγο ειδικό νταμάρι με σκληρή πέτρα, από την οποία έφτιαχναν και τους χερόμυλους.

Αιρετών ΣΤΗΡΙΞΙΣ : Τι συμβαίνει με το εμφιαλωμένο νερό;

Οι ημερομηνίες λήξεις είναι παντού: από άψυχα υλικά όπως τρόφιμα και αναψυκτικά, μέχρι και έμψυχα όπως οι διαπροσωπικές σχέσεις. Επειδή όμως το θέμα είναι το νερό, έχετε αναρωτηθεί πότε αυτό λήγει;
Αν και το νερό δεν χαλάει, εντούτοις το πρόβλημα εστιάζεται στα πλαστικά μπουκάλια:

Το ΤΑΙΠΕΔ φεύγει, το «Ταμείο Κρατικής Περιουσίας» έρχεται – Πώς θα λειτουργεί ο νέος φορέας

Ταμείο Κρατικής Περιουσίας. Έτσι θα ονομάζεται ο νέος φορέας, στον οποίο θα μεταφερθεί η περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ.
Το νέο Ταμείο θα επανεξετάσει τα σχέδια αξιοποίησης των συμμετοχών του δημοσίου σε εταιρίες. Στόχος είναι να διατηρηθεί σε υψηλό ποσοστό η ελληνική συμμετοχή, άνω του 34% ή και του 50% σε περιπτώσεις όπως η Ενέργεια, το νερό ή ο ορυκτός πλούτος.

Γιώργης Δρυμωνιάτης : Ο λαγός και το λιοντάρι (Από τη συλλογή του "ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΒΙΘΙΑ")

Γιώργης Δρυμωνιάτης: "Κι επειδή επιμένω πως το γέλιο βλάπτει σοβαρά την κατάθλιψη κι όλα τα κακά της ψυχής, αντε να σας πω απόψε το παραμυθάκι που σας έταξα ψες, εκεί, στην ανάρτηση για τον Μπλούμ. Ακούστε το λοιπόν, και μεταξύ χαράς και θλίψης, να γελάσετε παρακαλώ!!
Ο λαγός και το λιοντάρι (Μύθος, αλλά δεν του Αισώπου, μα του υποφαινόμενου προσώπου)."

Μια φορά που λέτε, αγαπημένα μου

Περιφέρεια Αττικής : Αποφάσεις της 3ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Πρώτο θέμα που συζητήθηκε κατά την 3η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ήταν η τροποποίηση της αριθμ.455/2014 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που αφορά «Συγκρότηση Επιτροπής Καταλληλότητας – Παραλαβής – Παράδοσης μισθωμένων κτιρίων αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής (άρθρ. 13 του Π.Δ. 242/96)».

Ιωάννης Γαβριήλ Εϋνάρδος 1775 – 1863

Ιωάννης Γαβριήλ ΕϋνάρδοςΓαλλοελβετός τραπεζίτης, θερμός φιλέλληνας και πρωτοπόρος φωτογράφος. Ο Ιωάννης - Γαβριήλ Εϋνάρδος (Jean-Gabriel Eynard στα γαλλικά) γεννήθηκε στη Λυών της Γαλλίας στις 28 Δεκεμβρίου 1775. Η οικογένειά του, ήδη, από 1686 είχε γίνει δεκτή στους αριστοκρατικούς κύκλους της Γενεύης.
Ο Εϋνάρδος δημιούργησε σεβαστή περιουσία από τραπεζικές εργασίες στην Ιταλία. Το 1810 επιστρέφει στη Γενεύη και χτίζει ένα μέγαρο, όπου σήμερα στεγάζεται το Δημαρχείο της πόλης.

Πρόγνωση καιρού : Πέμπτη 05 -02-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ανδρέας Παπαδόπουλος : Στιλιστικά και αντι-δραστικά!!!!

Με αφορμή το στυλ και την…. Ενδυματική  επιλογή των Κ.Τσίπρα, του Κ. Βαρουφάκη, αλλά και σχεδόν στο σύνολο, του ανθρώπινου δυναμικού της νέας κυβέρνησης.
Αλλά και  με την ..καθημερινή αναφορά στην ..στιλιστική εμφάνιση τους, την οποία και αντιμετωπίζουν με ειρωνεία και ίσως και με ..χλευασμό,  παρά πολλά ΜΜΕ εντός και εκτός συνόρων, Έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις που αφορούν την προσωπική μου γνώμη.

Περιφέρεια Αττικής : 4η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής



Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πρόκειται να συνεδριάσει την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

Αλλαγές σε Καλλικράτη & λειτουργία των δήμων δια χειρός… Βούτση – Πότε θα εφαρμοστούν – Η ατζέντα συζήτησης με την ΚΕΔΕ

Την πρώτη  ενημερωτική  και διερευνητικού χαρακτήρα συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, τους αντιπροέδρους Δ. Καφαντάρη και Γ. Καραγιάννη και τους επικεφαλής των παρατάξεων στο ΔΣ της ΚΕΔΕ Α. Κοιμήση, Γ. Ιωακειμίδη και Δ. Μπίρμπα,  με τον υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση , την υφυπουργό Μακεδονίας –Θράκης  Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και τον Κ.  Πουλάκη.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

 Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου. Η εκστρατεία ενημέρωσης κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου δίνει έμφαση στην πρόληψη και στη διαπίστωση ότι το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με τις εξής προϋποθέσεις:
  • Περιβάλλον χωρίς τσιγάρο για τα παιδιά και τους νέους.

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης 1770 – 1843

Θεόδωρος ΚολοκοτρώνηςΗγετική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης, που έδρασε στην Πελοπόννησο και εξ αυτού του λόγου είναι γνωστός και ως «Γέρος του Μωριά».
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης γεννήθηκε «εις τα 1770, Απριλίου 3, την Δευτέρα της Λαμπρής... εις ένα βουνό, εις ένα δέντρο αποκάτω, εις την παλαιάν Μεσσηνίαν, ονομαζόμενον Ραμαβούνι», όπως αναφέρει στα Απομνημονεύματά του.

Ποιο νόμο αντιΕΝΦΙΑ προτείνει η ΠΟΜΙΔΑ

Kατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του από πραγματικά ενιαίο φόρο για κάθε ακίνητο, χωρίς εξαιρέσεις και με χαμηλό συντελεστή, που θα μπορούν να πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι, χωρίς να κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς ή φυλάκιση λόγω αδυναμίας πληρωμής των φόρων, ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ με επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τους αναπληρωτές υπουργούς Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρη Μάρδα, ενώ παράλληλα ζητεί και άμεση συνάντηση μαζί τους για το θέμα της φορολογίας ακινήτων. Οι προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ είναι:

Χαιρετισμός της Περιφερειάρχη Αττικής στην εκδήλωση της Ημέρας Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, με τίτλο «70 χρόνια μετά, Από τη Μαρτυρία στην Παιδεία»




Χαιρετισμό απηύθυνε τη Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου στην εκδήλωση της Ημέρας Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, με τίτλο «70 χρόνια μετά, Από τη Μαρτυρία στην Παιδεία», που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής μαζί με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών.
Βασικά σημεία του χαιρετισμού της Περιφερειάρχη:

Ελένη Χάρου : ΜΥΛΟΠΕΤΡΕΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Σε πολλά σημεία των Κυθήρων υπάρχουν εκτεθειμένες και παροπλισμένες μυλόπετρες από τον ελαιόμυλο παλιών ζωοκίνητων, ή μηχανοκίνητων ελαιοτριβείων. Τα ζωοκίνητα ελαιοτριβεία που υπήρχαν μέχρι τον 20ό αι. στα Κύθηρα δούλευαν με 1 ή με 2 μυλόπετρες, που τις έφτιαχναν από ντόπια πέτρα. Υπήρχε στο Τσιρίγο ειδικό νταμάρι με σκληρή πέτρα, από την οποία έφτιαχναν και τους χερόμυλους. 

Πρόγνωση καιρού : Τετάρτη 04 -02-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΑΘΗΝΩΝ : Πρόσκληση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και τον ετήσιο χορό της

Η Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς-Αθηνών σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της και τον ετήσιο χορό της.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:00μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων ΑΡΙΩΝ που βρίκεται επί της οδού Πειραιώς αρ. 48, Μοσχάτο.

Εργαστήριο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για σεισμό σε επίπεδο Δήμων

Μέτρα και προτάσεις για πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση μετά από πιθανούς σεισμούς, παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ.Χατζηπέρος Παναγιώτης, κατά τον χαιρετισμό του στο 4ο Επιχειρησιακό Εργαστήριο για σεισμό σε επίπεδο Δήμων. Ο κ.Χατζηπέρος επισήμανε την σοβαρότητα του σχεδιασμού του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας πολύ περισσότερο που η Ελλάδα είναι η πιο σεισμογενής χώρα της Ευρώπης και κατά συνέπεια θα πρέπει να είμαστε άριστα προετοιμασμένοι. 



Δέκα ευνοϊκές ρυθμίσεις για σύνταξη στα 55

Παρά τις αλλαγές που έχουν γίνει στο ασφαλιστικό και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, ένας μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων του ΙΚΑ, του Δημοσίου καθώς και των ειδικών ταμείων (ΔΕΚΟ, τραπεζών, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) μπορεί να κλειδώσει ευνοϊκότερες προϋποθέσεις εξόδου από τα 55 και με πλήρη σύνταξη αποφεύγοντας την παγίδα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62 για μειωμένη και στα 67 για πλήρη σύνταξη.


Γυμνάσιο Κυθήρων : Η ενέργεια για ζωή ταξιδεύει

Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Κυθήρων παρουσίαση στα πλαίσια του εκπαιδευτικού – περιβαλλοντικού προγράμματος της Μ.Κ.Ο. Άγονη Γραμμή Γόνιμη "Η ενέργεια για ζωή ταξιδεύει", υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ., με θέμα τη συμβολή της χρήσης του μικροσκοπίου στο σύγχρονο πολιτισμό.

Σαν Σήμερα : Η ίδρυση και οι μεταμορφώσεις του Παναθηναϊκού

 Πολλοί, ιδίως από την πλευρά του Ολυμπιακού, αμφισβητούν την ημερομηνία ίδρυσης του Παναθηναϊκού. Είναι η 3η Φεβρουαρίου 1908, όταν έλαβε σάρκα και οστά ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Αθηνών (ΠΟΑ) ή η 15η Μαρτίου 1924, όταν έπειτα από διαδοχικές μεταμορφώσεις μετονομάστηκε σε Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος (ΠΑΟ);

Συνέντευξη της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου στο Spiegel «Δούρου, η έμπιστη του Τσίπρα: ‘Ένα κούρεμα του χρέους είναι η μόνη μας ευκαιρία’»


 Συνέντευξη της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ με τίτλο «Δούρου, η έμπιστη του Τσίπρα: ‘Ένα κούρεμα του χρέους είναι η μόνη μας ευκαιρία’» Βασικά σημεία:

Υπουργείο Υγείας: Έρχονται αλλαγές σε ΠΕΔΥ και ΕΟΠΥΥ

Ο νέος υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε αλλαγές στο ΠΕΔΥ με θεσμικό επαναπροσδιορισμό αλλά και αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ, για τον οποίο υπάρχει η ανάγκη εξασφάλισης των απαραίτητων πιστώσεων, ενώ παράλληλα αλλαγές προωθούνται και για το χώρο του Φαρμάκου.


Νέο πρόγραμμα για 3.600 ανέργους – Ποιες ηλικίες αφορά

Ένα νέο πρόγραμμα που απευθύνεται σε 3.600 ανέργους νέους προωθεί το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα και με τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις που υπογράφτηκαν.






Δήμος Κυθήρων : Καταγραφή Φορέων Πολιτισμού και Ιδιωτών


Πρόγνωση καιρού : Τρίτη 03 -02-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ελένη Χάρου : Εσπερινός στην Κακή Μέλισσα 01-02-2014

Ένα από τα παράξενα Θεοτοκωνύμια (προσωνυμίες της Παναγίας σύμφωνα με την ιστορία, τη λαογραφία και την εκκλησιαστική παράδοση) στα Κύθηρα είναι η Παναγία η Κακή Μέλισσα.







Γιάννης Κασιμάτης : Ευχαριστήρια Επιστολή

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
 Σας ευχαριστώ όλους σας από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου και στο Ποτάμι.  Χάρη σε σας συγκέντρωσα 977 ψήφους στην Α΄ Πειραιά κάνοντας μόνο 2 εβδομάδες προεκλογική εκστρατεία. Ειδικά στα Κύθηρα το ποσοστό του ποταμιού (10.5%) ήταν ένα απο τα υψηλότερα στην επικράτεια.
Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω και όσους με βοήθησαν εθελοντικά σε αυτή την προσπάθεια, είτε ψήφισαν ποτάμι, είτε όχι. Η εμπειρία που απέκτησα από αυτήν την προσπάθεια ήταν πολύ σημαντική και ελπίζω να μου φανεί χρήσιμη στο μέλλον.

Τι αλλάζει η Κυβέρνηση στο Δημόσιο – Οι πρώτες πέντε προτεραιότητες του νέου υπουργού

Την εφαρμογή του προγράμματος που είχε εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά προχωράει βήμα-βήμα ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος. Σύμφωνα με τα όσα έχει πει δημοσίως, τα όσα ανέφερε στην ΑΔΕΔΥ αλλά και τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr οι πέντε πρώτες προτεραιότητες του νέου υπουργού όπως θα αποτυπωθούν και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είναι:


Βαλέριος Καλοκαιρινός: Η αγάπη που χάθηκε στη σκόνη....

Η αγάπη για τα Κύθηρα δεν μπορεί να χαθεί όμως με καμιά σκόνη.....












φωτογραφίες PHOTO CERIGO Βαλέριος Καλοκαιρνός

Σαν Σήμερα : Γεώργιος Σουρής 1853 – 1919

Γεώργιος Σουρής
Έλληνας σατιρικός ποιητής, δημοσιογράφος και εκδότης, πολύ δημοφιλής στο κοινό της εποχής του, κυρίως χάρη στην εβδομαδιαία εφημερίδα Ο Ρωμηός, την οποία εξέδιδε από το 1883 έως το 1918.

Ο Γεώργιος Σουρής γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου στις 2 Φεβρουαρίου 1853. Ο πατέρας του με καταγωγή από τα Κύθηρα ήταν έμπορος (η μητέρα του καταγόταν από τη Χίο) και τον προόριζε για κληρικό, αλλά για οικονομικούς λόγους αναγκάστηκε να τον στείλει υπάλληλο στο κατάστημα ενός Έλληνα σιτεμπόρου στο Ταϊγάνιο (Ταγκανρόγκ) της Ρωσίας. Ήταν πάντα αφηρημένος γιατί δεν του άρεσε το εμπόριο και γέμιζε τα κατάστιχα με στίχους που έγραφε κρυφά.

Επιστρέφουν στη δουλειά 3.475 υπάλληλοι

Επιστρέφουν στη δουλειά 3.475 υπάλληλοι
Συνολικά 3.475 υπάλληλοι που απολύθηκαν λόγω της λήξης του καθεστώτος διαθεσιμότητας, στο οποίο είχαν υπαχθεί, θα επαναπροσληφθούν τον ερχόμενο μήνα, σύμφωνα με δηλώσεις του αν. υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλου.










2η εθελοντική καθαριότητα Καλάμου το Σάββατο 31 Γενάρη

Εμφάνιση WP_20150131_013.jpg
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η 2η εθελοντική καθαριότητα Καλάμου το Σάββατο 31 Γενάρη, στο δρόμο προς "Μπουκιάνικα" αλλά και στην περιοχή "Βρυσάκι"... Αυτή τη φορά εντεκα Καλαμίτες συνεργάστηκαν ομαδικά και με ορχήστρα από έξι πριόνια και την μπουλντόζα του "Εφηβου" Γιάννη Κατσάνεβάκη του έδωσαν και κατάλαβε για πάνω απο 4 ώρες!!! 

Πρόγνωση καιρού : Δευτέρα 02 -02-2015




Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα/άνεμος επιφανείας στα 10μ.
Πρόγνωση καιρού θάλασσας Κυθήρων 6 ημερών