Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Συνέντευξη της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου στο Spiegel «Δούρου, η έμπιστη του Τσίπρα: ‘Ένα κούρεμα του χρέους είναι η μόνη μας ευκαιρία’»


 Συνέντευξη της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ με τίτλο «Δούρου, η έμπιστη του Τσίπρα: ‘Ένα κούρεμα του χρέους είναι η μόνη μας ευκαιρία’» Βασικά σημεία:



  • Πέντε χρόνια μετά την επιβολή του πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα και των προγραμμάτων λιτότητας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τα πρώτα θύματα είναι οι πολίτες. Η πολιτική της λιτότητας δεν κατέστησε το ευρώ ισχυρότερο. Αντιθέτως, έγινε βάσανο τις κοινωνίες.
  • Είχαμε μια ευρωπαϊκή ηγεσία η οποία ήταν υπερβολικά προσανατολισμένη στα εθνικά συμφέροντα και όχι σε μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική. Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε ένα νέο δρόμο ο οποίος θα βοηθήσει τους πολίτες μας να επιβιώσουν της κρίσης και ταυτόχρονα θα ανοίξει νέες πολιτικές προοπτικές για την Ε.Ε.
  • Χρειαζόμαστε μια δραστική μείωση του χρέους. Αυτή είναι η μόνη ευκαιρία για να μπορέσει η οικονομία μας να απαλλαγεί από τα βάρη και να μπει και πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης.
  • Οι προκλήσεις για μια εθνική κυβέρνηση είναι σίγουρα μεγαλύτερες, ωστόσο έχουμε κοινά προβλήματα, για παράδειγμα, τον αγώνα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που αποτελεί απόρροια των μέτρων λιτότητας.
Πηγή : Περιφέρεια Αττικής