Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ανδρέας Παπαδόπουλος : Στιλιστικά και αντι-δραστικά!!!!

Με αφορμή το στυλ και την…. Ενδυματική  επιλογή των Κ.Τσίπρα, του Κ. Βαρουφάκη, αλλά και σχεδόν στο σύνολο, του ανθρώπινου δυναμικού της νέας κυβέρνησης.
Αλλά και  με την ..καθημερινή αναφορά στην ..στιλιστική εμφάνιση τους, την οποία και αντιμετωπίζουν με ειρωνεία και ίσως και με ..χλευασμό,  παρά πολλά ΜΜΕ εντός και εκτός συνόρων, Έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις που αφορούν την προσωπική μου γνώμη.


Πολύ θα ήθελαν οι  (συν)εταίροι μας,  η νέα ¨ κάστα¨ από πολιτικούς, να ‘φορούσαν και αυτοί το ίδιο παλιομοδίτικο στυλ, με κοστούμια Αρμάνι, και γραβάτες Βερσάντζε.

Να είναι το ίδιο ‘ευγενικοί’ (yes main) ,στις απαιτήσεις της τρόικας , του ΔΝΤ ,και της ηγέτιδος του (4ου) ράιχ ,και «ευγενικά πεσμένους στα ..τέσσερα »να υπομένουν, με την ιδία στωικότητα και καρτερία, τις ¨θωπεύσεις¨ των οπισθίων τους ,από τους εμπνευστές της ‘λιτότητας’.

Μια λιτότητα που κατ’επιταγή των ετ(έ)ρων μας, εκτίναξε σε αστρονομικά επίπεδα το χρέος της χώρας μας, καθιστώντας το ¨ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ¨
Αλλά και τον ¨βιασμό¨της εθνικής μας υπερηφάνειας ,αποκαλώντας μας τεμπέληδες, λαμόγια ,και άλλα υβριστικά προσωνύμια.

Εγώ πάντως ένα έχω να πώ. ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ. μας …ΚΑΝΑΤΕ!!
Ο Έλληνας βρήκε για άλλη μια φορά τη δύναμη , να δώσει την ευκαιρία στον εαυτό του, να προσπαθήσει να ανάκτηση τη χαμένη του υπερήφανα, εξουσιοδοτώντας αυτούς που εως τώρα δεν είχαν ‘ΕΠΑΦΗ’ με την εξουσία, (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), και την  δια(φθορά)

Ένα παράδειγμα που έχω από τον συχωρεμένο τον αδελφό μου, για την διάφορα ενδυμασίας ανάμεσα στους ¨απατεώνες και στους τίμιους.¨ {Χωρίς όμως αυτό το παράδειγμα να συμπαρασύρει και όλο το υπόλοιπο σύνολο, ανάλογα με τα ..ρούχα που φορά!}
Μου είχε πει λοιπών ότι σε μια μεγάλη δεξίωση, παρουσιάστηκε χωρίς πρόσκληση ένας απατεωνίσκος ντυμένος με πανάκριβο κοστούμι, και γραβάτα.(επίκαιρο!!) Τελευταία λέξη της μόδας ,παπούτσι, από γνωστό οίκο, και ρολόι ¨ρόλεξ.¨

 Το άψογο παρουσιαστικό του, συμπλήρωνε η κολόνια του,  και η ..άψογη συμπεριφορά του, που ζητώντας ευγενικά συγγνώμη από τον ¨πορτιέρη ¨,για την ..απερισκεψία του, και την …αφηρημάδα του, να..ξεχάσει την πρόσκληση στο σπίτι , κατάφερε χωρίς κόπο να «εισχωρήσει», στο «κλαμπ» των διανοουμένων, και των πλουσίων, χωρίς να προξενήσει την παραμικρή υποψία.

Στην ιδία δεξίωση, είχε προσκαλεστεί και ένας άλλος κύριος, που ήταν πραγματικά τίμιος, και αληθινός.
Όμως ώσπου να διασχίσει  το πεζοδρόμιο ως την είσοδο της έπαυλης, έπεσε, και εκτός που «τσαλάκωσε» τα ρούχα του ,  σκονίστηκε, και έσκισε λίγο το μανίκι του, και το παντελόνι του.
Επειδή όμως είχε αργοπορήσει, θεώρησε ότι δεν θα ήταν και μεγάλο πρόβλημα η εξωτερική του εμφάνιση, καθώς είχε ατομική πρόσκληση.
Πραγματικά, ο ¨πορτιέρης¨αν και ¨ξύνισε¨τον άφησε να εισέρθει, αφού πρώτα εκτός από την ονομαστική πρόσκληση, του ζήτησε και ταυτότητα.

Οι καλεσμένοι, αμέσως όταν αντιλήφθησαν την παρουσία του… κακοντυμένου,( και απρεπή στιλιστικά, κυρίου, για μια τόσο μεγάλη εκδήλωση), σταμάτησαν να συζητούν και έστρεψαν όλοι το πρόσωπο τους, προς το μέρος του .
Ο ιδιοκτήτης, αμέσως κατάλαβε ότι  ¨ενοχλούνται οι καλεσμένοι με την ..παρουσία του, διέταξε την ασφάλεια και τον «έβγαλαν έξω σηκωτό »,αφού πρώτα τον έψαξαν, μήπως και είχε κλέψει τίποτα .

Εν τω μεταξύ ο καμουφλαρισμένος απατεώνας, είχε εκμεταλλευτή την ευπρεπή εμφάνιση του, και τους καλούς του τρόπους,  είχε περάσει απαρατήρητος, ¨σουφρώνοντας, ¨ότι πολύτιμο έβρισκε μπροστά του, σε σημείο που δεν γλύτωσαν ούτε τα κρυστάλλινα τασάκια.

Δεν γνωρίζω εάν η νέα κυβέρνηση καταφέρει και πολλά πράγματα.
Ένα όμως γνωρίζω .Οτι  μόνο και μόνο, από την προσπάθεια τους με έκαναν να αισθάνομαι λίγο, πιο υπερήφανος.

Και κατά την λαϊκή σοφία μας, μια παροιμία λέει πως – ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΡΑΣΑ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ-


Ευχαριστώ πολύ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ.