Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Δημήτρης Λουράντος : Μεταφορές Μαθητών, o κόμπος έφθασε στο χτένι.

Πριν από λίγα λεπτά πληροφορήθηκα ότι ο σημερινός μειοδοτικός διαγωνισμός στην περιφέρεια για τη μεταφορά των μαθητών απέβη άκαρπος. 

Ο κόμπος έφθασε στο χτένι.

Καλώ τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσει άμεσα συνεδρίαση έκτακτη με την παρουσία των συλλόγων γονέων όλων των σχολείων με μοναδικό θέμα την ανάληψη πρωτοβουλίας κινητοποιήσεων .

Η κοροϊδία δε μπορεί να συνεχισθεί.

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 27/9/2014 - Επιστολή Δημάρχου στην Περιφερειάρχη για το θέμα της Μεταφοράς των Μαθητών των Κυθήρων

Με αφορμή την παραμένουσα αβεβαιότητα στο ζήτημα των μεταφορών των μαθητών των Κυθήρων ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης έστειλε σήμερα (27/9) την παρακάτω κατεπείγουσα επιστολή στην Περιφερειάρχη Αττικής κα. Ρένα Δούρου. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Χαρχαλάκης βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγ. Χατζηπέρο, ωστόσο όπως είναι γνωστό ο Δήμος δεν έχει καμία ουσιαστική αρμοδιότητα πάνω στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, που εμπίπτει ξεκάθαρα στις αρμοδιότητες των Περιφερειών. 

Ο καιρός στα Κύθηρα σήμερα


Πηγή: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Επιστολή Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ προς την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία




Ἐν Κυθήροις τῇ 22ᾳ Σεπτεμβρίου 2014
Ἀριθ. Πρωτ.: 738                                  
Ἀξιότιμον Κυρίαν Ρέναν Δούρου
Περιφερειάρχην Ἀττικῆς

Λεωφ. Συγγροῦ 15-17

εἰς Ἀθήνας 117 43 

Ἀξιότιμη κ.Περιφερειάρχα,
Κατ' ἀρχήν θά ἤθελα νά σᾶς εὐχηθῶ γιά τήν καλή ἐπιτυχία καί τήν εὐόδωσι τῶν νέων σας καθηκόντων.
Στήν συνέχεια θέλω νά σᾶς παρακαλέσω θερμά νά ἐπιλύσετε τό ταχύτερο τό ὀξύτατο πρόβλημα τῆς μεταφορᾶς τῶν μαθητῶν καί μαθητριῶν τῶν Κυθήρων μέ αὐτοκίνητα στά Σχολεῖα τους. Πέρασαν ἤδη 10 ἡμέρες καί τό θέμα αὐτό παραμένει ἄλυτο, γιατί ἡ προκάτοχη Διοίκησις τῆς Περιφέρειας δέν ἐτακτοποίησε τό ζήτημα αὐτό ἔγκαιρα. Ἔτσι, γιά τρίτη χρονιά ταλαιπωροῦνται γονεῖς καί παιδιά καί τά Σχολεῖα μας δυσλειτουργοῦν. Σήμερα στό Λύκειο Κυθήρων πῆγαν μόνον ὀκτώ (8) μαθητές -τριες.
Παρακαλοῦμε πάρα πολύ, κ.Περιφερειάρχα, νά ἀναβληθῆ μέ τήν παρέμβασή σας 


Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Η 21η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη 2/10/2014

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη 02/10/2014 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

Μεταξύ των άλλων θα συζητηθεί το θέμα της μεταφορά των μαθητών της Περιφέρειας. Η συνεδρίαση αυτή και οι αποφάσεις αφορούν ιδιαίτερα τα Κύθηρα, όπου δεν έχει διευθετηθεί ακόμη το θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

Σκάφανδρο για... ανασκαφές θα φορέσουν επιστήμονες στα Αντικύθηρα

Το κέντρο του παγκόσμιου επιστημονικού ενδιαφέροντος θα γίνουν τα Αντικύθηρα από τις 15 Σεπτεμβρίου και για συνολικά έναν μήνα, καθώς σύγχρονοι ερευνητές από τις ΗΠΑ μέχρι την Ελβετία, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας -μια διαστημικού τύπου καταδυτική στολή-, θα επιστρέψουν φέτος στον τόπο του ναυαγίου των Αντικυθήρων που χάθηκε το 60-50 π.Χ.

Θα ξαναβρεθούν δηλαδή στο σημείο όπου εντοπίστηκε αυτό που σήμερα θεωρούμε τον πρώτο γνωστό υπολογιστή της ανθρωπότητας: 

Ο καιρός στα Κύθηρα Παρασκευή 26 και 27-9-2014



Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Απόκτηση και ανανέωση άδειας Αγροτικού Ελκυστήρα

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ
ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ                                                               
ΤΚ 80200
ΤΗΛ. 27360-33476                                               
FAX. 27360-3404                                                     e-mail agrosynpotamou@yahoo.gr                                       
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :ΡΕΝΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
                          

  
                                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  
        ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ :

Πρόσκληση του Αντιδήμαρχου κ. Γιώργου Κομηνού για συζήτηση με τους επαγγελματίες της Αγίας Πελαγίας




Πηγή : Δήμος Κυθήρων


Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Εορτασμός Παναγίας Μυρτιδιώτισσας

Ιερός ναός Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στο Νέο Φάληρο
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στο Νέο Φάληρο εσπερινός για τον εορτασμό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας .  Στην λειτουργία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, ο πρώην υπουργός παιδείας κ.Κ. Αρβανιτόπουλος, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μόραλης και φυσικά πολλοί Τσιριγώτες  . Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία του κ. Β. Κυπριώτη, του κ. Μ. Στάθη, του κ. Δ. Καλαιτζάκη , του κ. Δ. Παρίση και της κ. Κ. Μιχαλακάκη μέλη του Δ.Σ της Κυθηραικής αδελφότητας Πειραιά  οι οποίοι μοίρασαν άρτο στο τέλος της δοξολογίας. 

Επετειακή ημερίδα για τα 150 έτη από την ενσωμάτωση των Επτανήσων στη μητέρα Ελλάδα

Στο πλαίσιο του 10ου Διεπιστημονικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων «Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Νησιωτικότητα και Μπλε Οικονομία» το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 στην Αίθουσα Κυθηραϊκού Συνδέσμου στη Χώρα Κυθήρων.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ


ΕΝΑΡΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ:

18:15 – 18:30 Εγγραφές
18:30 – 19:15 Χαιρετισμοί:

  • Στράτος Χαρχαλάκης, Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων
  • Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ
  • Ιωάννης Βέζος, Πρόεδρος Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων

Καθηγητής Γρηγόρης Τσάλτας, Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου, Διευθυντής ΕΚεΠΕΚ

19:15 – 19:45 

  • Εναρκτήρια Ομιλία: Κασιμάτης Γεώργιος, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

          «Η σύγχρονη νομοθετική αποτύπωση της Εγχώριας Περιουσίας»

Ο καιρός στα Κύθηρα τετάρτη 24 και 25-9-2014


Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πρόκειται να συνεδριάσει την Τρίτη 23/09/2014 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργού).

Συνεδρίαση 19η - Θέματα Ημερήσιας  Διάταξης

1. Συζήτηση για τη διαδικασία της αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων
υπηρεσιών με βάση τις διατάξεις του Ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74/τ.Α’/26-3-2014),
όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4281/2014 (άρθρο 250,ΦΕΚ 160/τ.Α΄/8-8-
2014) και ισχύει.

Ο καιρός στα Κύθηρα Δευτέρα 22 και 23-9-2014


Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Λαχειοφόρος αγορά του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ποταμού Κυθήρων




















Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ποταμού Κυθήρων διοργανώνει λαχειοφόρο αγορά για την ενίσχυση της ήδη πλούσιας δραστηριότητάς του. Το ΔΣ και ο  Πρόεδρός του Παναγιώτης Σουρής, εργάζονται ακούραστα. Τα αποτελέσματα είναι ήδη απτά και σε επόμενο δημοσίευμα θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε. Στον νικητή της κλήρωσης θα δοθεί ένα ηλεκτρικό ελαιοραβδιστικό.  Αξίζει τον κόπο να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή !!!

Λοβέρδος: Ενδεχόμενες αλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών

Λοβέρδος: Ενδεχόμενες αλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών Ενδεχόμενες αλλαγές, και αφού ζητηθεί η γνώμη της Αρχής της Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), θα υπάρξουν στον νόμο για τις μετεγγραφές εάν διαπιστωθούν προβλήματα κατά τη φετινή πρώτη εφαρμογή του. Το γεγονός αυτό ενδιαφέρει τους καταγόμενους από τα Κύθηρα φοιτητές, όπου κατά βάση η πρώτη τους προτίμηση είναι τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αθήνας, εκεί όπου πιθανόν διαθέτουν κάποιο ιδιόκτητο σπίτι να διαμείνουν. Πέραν αυτού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Περιφέρειας στην οποία ανήκουν διοικητικά τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. 

Συνέντευξη Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ για το αντιρατσιστικό και άλλα θέματα

Συνέντευξη στη Στέλλα Μεϊμάρη
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ένας από τους λίγους εναπομείναντες ιεράρχες-ομολογητές, γνωστός για τον πύρινο λόγο και την προσήλωση του στην ορθόδοξη παράδοση της Εκκλησίας μας, μιλάει σήμερα αποκλειστικά στο pentapostagma.gr.