Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Εύη Τετζαλίδου - πολίστρια στον Ολυμπιακό με καταγωγή από τα Κύθηρα

Ανάμεσα στα κορίτσια της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού που κατέκτησαν επάξια την πρώτη θέση και το Κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης για το 2015, είναι και η Εύη Τετζαλίδου με καταγωγή από τα Σκουλιάνικα Κυθήρων κόρη της Ιωάννας Κασιμάτη (Λινού).










Η Εύη Τετζαλίδου (γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1990 στην Αθήνα) είναι διεθνής Ελληνίδα υδατοσφαιρίστρια που αγωνίζεται ως αμυντικός στον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Καριέρα

Η Εύη Τετζαλίδου έκανε τα πρώτα της βήματα στο χώρο της υδατοσφαίρισης από πολύ μικρή ηλικία στις ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς, ωστόσο το 2006 και σε ηλικία μόλις 16 ετών, μεταπήδησε στην έταιρη ομάδα του Πειραιά, τον Εθνικό.
Το 2012 αποφάσισε να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Με την ομάδα του Πειραιά κατάφερε να κατακτήσει δύο χρόνια αργότερα το πρωτάθλημα Ελλάδος αλλά και το Κύπελλο Κυπελλούχων LEN Trophy για το 2014. Η κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων ήταν ιδιαίτερα ιστορική στιγμή για τον ερυθρόλευκο σύλλογο καθώς αποτέλεσε τον πρώτο διεθνή τίτλο που κατακτάει η ομάδα από την ίδρυσή του και μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Η Εύη Τετζαλίδου παραμένει στην ομάδα του Πειραιά μέχρι και σήμερα.

Διεθνείς συμμετοχές


Η Εύη Τετζαλίδου είναι διεθνής με την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών της Ελλάδας με την οποία έχει πραγματοποιήσει αρκετές συμμετοχές.

 Τίτλοι

  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας: 2014
  • 2 Κύπελλα Κυπελλούχων LEN Trophy: 2010, 2014, 
  •  Κύπελο Πρωταθλητριών Ευρώπης 2015

Πηγή: wikipaidia.gr