Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Γεωργία Γεννιά : Μία νέα γυναικεία, δυναμική υποψηφιότητα με το ΣΥΡΙΖΑ στην Α Πειραιά.

Υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ στην Α Περιφέρεια Πειραιά και Νήσων είναι η κ. Γεωργία Γεννιά. Γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας το 1974 με προσφυγικές ρίζες από τη Σμύρνη της Μικρασίας και καταγωγή από τον Πειραιά. Από τα μαθητικά της χρόνια είχε ενεργή συμμετοχή στα 15μελή μαθητικά Συμβούλια έχοντας τη θέση της Προέδρου με έντονη δράση παράλληλα στις μαθητικές κινητοποιήσεις των καταλήψεων του 1990-91. Αθλήτρια στίβου του Γυμναστικού Συλλόγου Αρκαδίας επέλεξε τελικά να σπουδάσει στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Συλλόγου φοιτητών «Αλέξανδρος Δελμούζος». Παράλληλα, ήταν μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών ως εκπρόσωπος των φοιτητών. Το 1995 εκλέχτηκε στο Γραφείο Πόλης της Σπουδάζουσας Α.Ε.Ι. Αθηνών της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το 1998 στο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας με αρμοδιότητες στο Γραφείο Σπουδάζουσας.


Ως εκπρόσωπος της Ε.Φ.Ε.Ε. ήταν μέλος του Δ.Σ. του Κ.Ε.Γ.Μ.Ε. (Κέντρο Ερευνών για τη Γυναίκα της Μεσογείου) και του τομέα Γυναικών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. 




Το 2010 ήταν Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» με επικεφαλής τον Αλέξη Μητρόπουλο.

Το 2011- 12 ήταν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών.

Ζει και εργάζεται ως δασκάλα στον Πειραιά στα Ράλλεια Πρότυπα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία του Πανεπιστημίου Αθηνών με δράση στις κινητοποιήσεις του κλάδου της. Είναι παντρεμένη με τον γυμναστή και πρώην καλοθοσφαιριστή του Πειραϊκού Στράτο Βαφεία ενώ έχει ένα γιο τον Στέφανο - Σωκράτη.

Το 2012 ήταν υποψήφια Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων με το «ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ»

Πηγή : Γεωργία Γεννιά