Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Υποδοχή του Αγίου Φωτός στο Νησί των Κυθήρων 11-04-2015



Aφίχθει και φέτος Μεγάλο Σάββατο, 11-04-15 ώρα 10.00 μ.μ περίπου στο Αεροδρόμιο Κυθήρων το Άγιο Φως. 












Με τιμές Αρχηγού Κράτους έγινε η υποδοχή του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Κυθήρων <<Αλέξανδρος Ωνάσης>> και το παρέλαβε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ.Χαρχαλάκης.

Στη συνέχεια με συγκίνηση και ευλάβεια το παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ στον ιερό κλήρο, στους εκπροσώπους των Στρατιωτικών,Αστυνομικών ,Πυροσβεστικών και Λιμενικών αρχών και φορέων. 

Μετά την Κυβερνητική απόφαση να μην γίνει μεταφορά του Αγίου Φωτός στα νησιά με ειδικές πτήσεις όπως γινόταν μέχρι τώρα( Η μεταφορά του Αγίου Φωτός έγινε μόνον σε ορισμένες πόλεις και με πληθυσμιακά κριτήρια.) η Δημοτική Αρχή κατόπιν αυτού αναζήτησε άλλη λύση και με την αποτελεσματική συμβολή του συμπατριώτη μας κ. Ζαχαρία Σουρή, ο οποίος ήρθε σε επαφή με την Operation Coordinator Aviareps Hellas S.A. στον ΚΑΚ, η οποία διέθεσε αεροσκάφος για την μεταφορά του Αγ. Φωτός στα Κύθηρα.
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης μας και οι αρχές κατευθύνθηκαν στην αίθουσα αφίξεων όπου το συγκεντρωμένο πλήθος του κόσμου ανέμενε με ανυπομονησία να λάβει το Άγιο Φώς, όπου και τελέσθη ευχαριστήριος δέηση. Το Ανέσπερο Φως μεταφέρθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα και σε όλες τις ενορίες του νησιού για την θεία λειτουργία της Ανάστασης.
Το Αναστάσιμο Φως ας είναι ευλογία να φωτίσει της καρδιές όλων μας και να χαρίσει αγάπη και υγεία !! 
Ρεπορτάζ Παναγιώτης Πολίτης 
Πηγή : AdelinFM Kythira