Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Περιφέρεια Αττικής : Έκτακτη σύσκεψη σχεδιασμού επειγόντων μέτρων λόγω της κακοκαιρίας

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά για τον συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών στην λήψη προληπτικών μέτρων μετά από τις προβλέψεις της ΕΜΥ για έκτακτα καιρικά φαινόμενα.
Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, πήραν μέρος ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Κώστας Αλεξίου, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πειραιά Παναγιώτης Χονδροκούκηςεκπρόσωπος της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στελέχη των υπηρεσιών της Π.Ε Πειραιά.
Στην διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκαν οι δρόμοι και οι γειτονιές που θεωρούνται επικίνδυνα για να δημιουργηθούν προβλήματα, συμφωνήθηκε κατανομή ανάμεσα στις υπηρεισίες της Π.Ε Πειραιά και στους εκπροσώπους των Δήμων για τα σημεία επιτήρησης και επισημάνθηκαν οι άμεσες ενέργειες, που θα πρέπει να γίνουν, σε συνεργασία με την Τροχαία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία εφόσον υπάρξουν προβλήματα.
Παράλληλα, έγινε η καταγραφή διαθέσιμων οχημάτων των Δήμων και ιδιωτικών συνεργείων για την άμεση αποκατάσταση ζημιών σε δρόμους.
Τέλος, οι Δήμοι ανέλαβαν να ενημερώσουν τους πολίτες -όπου χρειάζεται- για να απομακρύνουν σταθμευμένα οχήματα και επειδή μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στην κυκλοφορία παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν τις υποδείξεις των εντεταλμένων οργάνων για την αποφυγή ατυχημάτων.

Πηγή : Περιφέρεια Αττικής