Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Γιώργος Ζαντιώτης : Στο Παρίσι βρίσκεται από σήμερα ο προπονητής, για να παρακολουθήσει, ως παρατηρητής, την διαδικασία για την επιλογή της γαλλικής εθνικής ομάδας ερασιτεχνικού mixed martial arts (M.M.A.)...

Ο γνωστός Κυθήριος δάσκαλος και προπονητής Γιώργος Ζαντιώτης , με εξειδίκευση σε αρκετές μαχητικές τέχνες, είναι προσκεκλημένος του Bertrand Amoussou, προέδρου της παγκόσμιας Ομοσπονδίας (International M.M.A. Federation), άλλοτε παγκόσμιου πρωταθλητή στο ju-jitsu και όχι μόνο. Στη Γαλλία ο Έλληνας τεχνικός θα αναζητήσει διευκρινήσεις για το λειτουργικό σύστημα (κανονισμούς, διαιτησία, κλπ), που εφαρμόζει η IMMAF στους ερασιτεχνικούς αγώνες.   


O κ. Ζαντιώτης διατηρεί πολλά χρόνια φιλική σχέση με τον Bertrand Amoussou και όπως είπε στο samurai24: «Είμαστε συνοδοιπόροι πολλά χρόνια στις πολεμικές τέχνες και από πέρυσι συνεργάτες για την προώθηση και διάδοση διεθνώς του ερασιτεχνικού ΜΜΑ. Δηλαδή του “προθάλαμου” για να γίνει κάποιος επαγγελματίας».
Ο ιδρυτής του «Α.Σ. Λεύκαρος Βούλας» και των Geobukan Budo Academy εκτός από συνεργάτης είναι πλέον εκπρόσωπος του «Amoussou M.M.A. System», το οποίο ξεκίνησε στη χώρα μας στα τέλη της περυσινής χρονιάς.
«Η IMMAF είναι η πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη ομοσπονδία ερασιτεχνικού Μ.Μ.Α. και η μόνη που έχει επίσημο memorandum συνεργασίας με την UFC», προσθέτει ο κ. Ζαντιώτης.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης (ΕΟΦΠ) είναι ο φορέας που διαχειρίζεται το ελληνικό ερασιτεχνικό Μ.Μ.Α. και έχει επίσημη αναγνώριση από την ΓΓΑ (από τον Ιούλιο του 2014), ως αναγνωρισμένος κλάδος άθλησης.
Πρόσφατα η ΕΟΦΠ ξεκίνησε συνεργασία με την IMMAF, και η χώρα μας θα εκπροσωπείται διεθνώς.
Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί αναπτυξιακό πρόγραμμα για το ελληνικό ερασιτεχνικό Μ.Μ.Α.

Πηγή : samurai24.gr, Geobukan Budoclub G. Zantiotis (facebook)