Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση Προεδρείου Κ.Ε.Δ.Ε. και Π.Ε.Δ. με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ενόψει της ψήφισης του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών που κάνει το Προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε. με τους Αρχηγούς όλων των Κομμάτων της Βουλής, προκειμένου να τους ενημερώσει για το ζήτημα της χρηματοδότησης των Δήμων, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2015, καθώς και μια σειρά ακόμη οικονομικά ζητήματα που αφορούν τους Δήμους.


Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης παρουσίασε με στοιχεία, τη θετική συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην επίτευξη του εθνικού στόχου για δημιουργία οικονομικών πλεονασμάτων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μην υπάρξει πλέον καμία νέα περικοπή πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Επιπλέον, ζήτησε εκ μέρους της Κ.Ε.Δ.Ε. τη στήριξη για την προώθηση λύσεων σε μια σειρά από σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση, όπως η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού, η δημιουργία ειδικού προγράμματος από το Ε.Σ.Π.Α. με το οποίο θα χρηματοδοτηθούν έργα Δήμων.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. τόνισε ότι η χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης αφορά τη βιωσιμότητα των Δήμων και για αυτό η κεντρική εξουσία πρέπει να υλοποιήσει το σύνολο των διεκδικήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .
Πηγή: facebook Αιρετών ΣΤΗΡΙΞΙΣ