Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Κώστας Λουράντος : Πρόεδρος Π.Φ.Σ. "Οι διοικούντες .... ζουν σε άλλο κόσμο" !

Χθες ο Π.Φ.Σ. εξέδωσε Δελτίο Τύπου για τις ελλείψεις φαρμάκων στην Ελληνική επικράτεια δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι "... το φάρμακο είναι αποτελεσματικό όταν ο ασθενής το λαμβάνει την ώρα που υπαγορεύει η αγωγή του. ο δε ελλειπής ή ο καθυστερημένος εφοδιασμός της αγοράς, σημαίνει κατ΄ ουσίαν έλλειψη".
Πριν εκδώσουμε το Δελτίο Τύπου, ζήτησα τηλεφωνικά από τον πρόεδρο του ΕΟΦ να μου εξηγήσει τι συμβαίνει ώς αρμόδιος για την ΠΛΗΡΗ κάλυψη των αναγκών των Ελλήνων πολιτών σε φάρμακα..


Καμία απάντηση...
Πριν μερικές μέρες ζητήσαμε επίσης από τον πρόεδρο του ΕΟΦ να μας ενημερώσει σχετικά με αυτό το θέμα δίνοντάς μας τα στοιχεία που ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει για τις παράλληλες εξαγωγές και για την υποχρέωση της φαρμακοβιομηχανίας να έχει απόθεμα τριών μηνών ώστε να μην υπάρχουν ελλέιψεις.
Καμία επίσης απάντηση...
Ιδού λοιπόν η σημερινή απάντησή του προέδρου του ΕΟΦ κου Λιντζέρη στο ygeia360.gr:, στο χθεσινό δελτίο τύου του ΠΦΣ.
"Δεν υπάρχει καμία έκτακτου ή συστηματικού χαρακτήρα έλλειψη φαρμακευτικών σκευασμάτων στην χώρα μας", δηλώνει με κατηγορηματικότητα την Τρίτη 11 Νοεμβρίου στο ygeia360.gr ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Δημήτρης Λιντζέρης, απαντώντας σε ερώτηση του ygeia360.gr σχετικά με τις αιτιάσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). 
Σύμφωνα με όσα αναφέρει επίσης ο Δημήτρης Λιντζέρης στο ygeia360.gr, "στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΟΦ αποφασίσαμε να ανακαλέσουμε την άδεια μίας φαρμακαποθήκης, στην οποία επιβάλλαμε επίσης πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ, γιατί διαπιστώσαμε ότι έχει προχωρήσει παρανόμως σε παράλληλες εξαγωγές".
Ο κος Λιτζέρης λοιπόν ή ζει σε άλλο κράτος ή διοικεί άλλον οργανισμό από αυτόν που είναι υπεύθυνος για τον απρόσκοπτο εφοδιασμό των Ελλήνων πολιτών σε φάρμακα... Από την άλλη μεριά παραδέχεται ότι υπάρχουν παράνομες παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων ... επιβάλλοντας σε ...ΜΙΑ από τις φαρμακαποθήκες (!) πρόστιμα και άλλες ποινές!
Και έπεται η συνέχεια ... στον εισαγγελέα!!!
Πηγή : Κώστας Λουράντος  (facebook)