Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Η Λίμνη στο Διακόφτι

Όταν η φύση θέλει αναδεικνύει τις ατέλειες των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και δημιουργημάτων. Απτή απόδειξη η Σαββατιάτικη καταιγίδα που έπληξε τα Κύθηρα. Στο μέσον περίπου του προβλήτα στο Διακόφτι είχε δημιουργηθεί μια μεγάλου μήκους λίμνη (άνω των 50 μέτρων μήκους και άνω των 4 μέτρων πλάτους) έχοντας αρκετούς πόντους βάθος νερού. Προφανώς η ασφαλτόστρωση στις όχθες της "λίμνης" δεν είχε τη σωστή κλίση(ή πάχος) με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής αντί να παροχετεύονται ομαλά προς τη θάλασσα ή σωστότερα προς τα φρεάτια απορροής, εγκλωβίζονταν στο μέσον του λιμανιού. 


Φρεάτιο, ποιος ξέρει ;
Επίσης πολύ πιθανόν οι ασφαλτοστρώσεις αυτές να έγιναν αποσπασματικά, αλλά σίγουρα χωρίς να ληφθεί υπόψη η αποχέτευση του χώρου

Σε λίγο καιρό θα αρχίσει να φθείρεται ο υφιστάμενος τάπητας και θα απαιτηθούν πάλι εργασίες συντήρησης και έξοδα από το Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο.

Οι επιβάτες αν δεν ήθελαν να κολυμπήσουν έπρεπε να κάνουν ολόκληρο γύρο, για να φτάσουν στο πλοίο. 

Είναι λοιπόν καιρός να σταματήσει η ανατιμετώπιση των ασφαλτοστρώσων σαν το χαλί που στρώνουμε καλύπτοντας από κάτω τα σκουπίδια. 

Οι ασφαλτοστρώσεις είναι ιδιαίτερα σοβαρές τεχνικές εργασίες που δεν εξαντλούνται στην προμήθεια ασφάλτου, αλλά απαιτούν κατάλληλη προετοιμασία του υποβάθρου σωστή διάστρωση με σωστές κλίσεις ώστε να διασφαλίζεται η λειτουργικότητα του έργου, η ασφάλεια των πολιτών (πχ στην οδοποιία), αλλά και η αντοχή τους στο χρόνο τηρώντας τις τεχνικές προδιαγραφές.