Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

O κ. Γιώργος Ζησιμάτος απαντά στα Ερωτήματα του Kythiranews

Εμφάνιση DSC_0028.JPGΟ κ. Γιώργος Ζησιμάτος υποψήφιος Βουλευτής στην Α Περιφέρεια Πειραιά και Νήσων, μέσα από ο kythiranews απαντάει στους Κυθηρίους και Αντικυθηρίους εν όψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.

Κύριε Ζησιμάτο ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου για τη χώρα ;


Η Ελλάδα βρίσκεται μετά από τρομερές θυσίες των πολιτών σε ένα κομβικό αλλά επικίνδυνα στάσιμο σημείο. Πέρασαν 5 χρόνια μνημονίων και 2μιση χρόνια αποτυχημένης διακυβέρνησης για να θέτονται τα ίδια διλλήματα από τους ανεπάγγελτους και επιβεβαιωμένα αποτυχημένους συγκυβερνήτες αυτού του τόπου.
Στις 25 Ιανουαρίου θα γυρίσουμε σελίδα και θα ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα παρά μόνο αυτή, αν θέλουμε να μείνουμε οι υποδομές μας, δηλαδή τα σπίτια μας και τα μαγαζιά μας, σε χέρια ελληνικά σε χέρια παραγωγικά.

Τι μπορεί να προσδοκούν τα νησιά του Αργοσαρωνικού και ειδικότερα τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα από τη νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές ;


Τα πανέμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού και το σύμπλεγμα των Κυθήρων – Αντικυθήρων θα έπρεπε να είναι η πιο κοντινή τουριστική πρόταση για όλους όσους έρχονται στην Αθήνα και στον Πειραιά για ένα σύντομο ταξίδι (short breakweekend must). Η διασύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά (Κρουαζιέρα) και η συνδυασμένη παραμονή στα νησιά μας θα ήταν μια υπέροχη πρόταση για χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο που επιθυμούν κάτι νέο , κάτι διαφορετικό.
Άρα είναι κατεπείγον να διαμορφωθούν βελτιωμένες υποδομές μεταφοράς για τα κοντινά νησιά (Αργοσαρωνικός) και άμεση βελτίωση των υποδομών στα Κύθηρα (Αεροδρόμιο – Λιμάνι) για απευθείας σύνδεση ακόμα περισσότερων πτήσεων charter. Επίσης με ανάδειξη των πολλών πλεονεκτημάτων και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος θεμάτων θα επιχειρήσουμε  να το βάλουν στο πρόγραμμά τους και μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας. Στο κάτω κάτω ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, έχει προσελκύσει εκ νέου παγκόσμιο ενδιαφέρον και το σωστό timing είναι πάντα κρίσιμο για την υπεραξία και επιτυχία τέτοιων ενεργειών.
Επίσης θα πρέπει άμεσα να λυθούν σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση όλα τα θέματα που αφορούν την πλήρη αυτονομία των νησιών μας σε νερό, ρεύμα και παροχές υγείας.


Ποια είναι η άποψή σας για την επίλυση του συγκοινωνιακού θέματος των νησιών σε μόνιμη βάση ;

Σε πρώτη φάση, θα πρέπει η συγκοινωνία να γίνει πιο σταθερή και εξυπηρετική για όλους, μια και πολύ συχνά υπάρχει ένα αλαλούμ δρομολογίων που δεν βοηθά τον προγραμματισμό της επίσκεψης στα νησιά. Τελευταία μάλιστα , και λόγω της οικονομικής κρίσης,  τα μέσα (Καράβια, Ιπτάμενα Δελφίνια) «χαλάνε» αν δεν έχουν πολλούς επιβάτες με αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα και αναξιοπιστία. Θα πρέπει να μειώσουμε τους δεκάδες φόρους και επιβαρύνσεις στα εισιτήρια και να μειωθεί η τιμή τους (Αλήθεια γιατί δεν μειώθηκε η τιμή τώρα που έπεσε το πετρέλαιο στο μισό?). Επίσης ο στόλος, ειδικά των ταχύπλοων θα πρέπει σύντομα να αντικατασταθεί με οικονομικά κίνητρα προς τις κοινοπραξίες και τους πλοιοκτήτες με καινούργια, πιο άνετα και πιο αποδοτικά στην κατανάλωσή τους. Πρέπει οπωσδήποτε να δημιουργηθούν εταιρείες λαϊκής βάσης που θα εξυπηρετούν τα νησιά.

Δεδομένου ότι τα τελευταία 5 χρόνια το Κεντρικό Κράτος δεν έχει κάνει καμιά σημαντική δημόσια επένδυση στα νησιά (εκτός από έργο του νέου Νοσοκομείου που ξεκίνησε το Υπουργείο Υγείας και ολοκλήρωσε η Περιφέρεια), ποιες πιστεύετε ότι πρέπει να είναι οι επενδυτικές προτεραιότητες σε έργα υποδομής τα επόμενα χρόνια που θα στηρίξουν την τοπική ανάπτυξη ;


 Δυστυχώς με πτωχευμένη οικονομία δεν είναι εύκολο να γίνουν δημόσιες επενδύσεις. Πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα από τις 26/1 την εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδίου ανασυγκρότησης και ανάπτυξης (www.anexartitoiellines.gr ) ώστε να μπει μπροστά η μηχανή της ιδιωτικής οικονομίας. Έτσι θα δημιουργήσουμε ένα νοικοκυρεμένο κράτος που θα επιτρέπει και στην τοπική αυτοδιοίκηση να εφαρμόζει πρόγραμμα επενδύσεων για το καλό των νησιών μας. Δεν θα πατήσουμε κάποιο κουμπί, αλλά με σχέδιο, πολύ δουλειά και νοικοκυροσύνη θα ξαναβάλουμε τα πράγματα στην σωστή σειρά και θα απολαύσουν τα παιδιά μας ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό περιβάλλον στον τόπο τους.

  
Γιατί οι κάτοικοι των Κυθήρων και Αντικυθήρων μπορούν να εμπιστευτούν την ψήφο τους στο πρόσωπό σας;

Η ψήφος στους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι η πιο σίγουρη, σταθερή πατριωτική επιλογή.
Η ψήφος σας στο πρόσωπό μου είναι η τιμή να συνεχίζω να δουλεύω και να καταθέτω τις εμπειρίες μου και το όραμά μου για ένα σύγχρονο Πειραιά, για προσβάσιμα, ελκυστικά και ανταγωνιστικά νησιά, για όλα όσα πιστεύουμε ότι αξίζουμε και σαν περιφέρεια αλλά και σαν λαός. Ούτως η άλλως εγώ είμαι εδώ γιατί αποφάσισα να μην μας διοικούν άνθρωποι χωρίς «ένσημα», αλλά άνθρωποι βγαλμένοι μέσα από τα σπλάχνα της αγοράς και της κοινωνίας. Ας δοκιμαστούμε και εμείς με την δική σας δύναμη και ψήφο.


Σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Σημείωση :Εν όψει της προεκλογικής εκστρατείας, το Kythiranews έχει αποστείλει σε  υποψηφίους Βουλευτές (όσων τουλάχιστον βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας) ένα ερωτηματολόγιο με 5 ερωτήσεις, το οποίο εφόσον επιθυμούν μπορούν να επιστρέψουν προκειμένου να δημοσιευτεί με τις απόψεις τους. Το ίδιο μπορεί να γίνει και από όσους δεν κατάφερε να επικοινωνήσει ακόμη.