Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Δήμαρχος Κυθήρων : Επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για την επικείμενη διακοπή δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ/ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ


Την έντονη ανησυχία του για την επικείμενη διακοπή δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ/ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ εξέφρασε με επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης.
Ο Δήμαρχος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης των νησιών μας και για κάθε εξέλιξη θα υπάρχει δημόσια ενημέρωση των πολιτών.

Η επιστολή του Δημάρχου έχει ως εξής :

ΠΡΟΣ: Υπουργό Ναυτιλίας κ. Μ. Βαρβιτσιώτη

Θέμα: Ακινησία Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ.

Κύριε Υπουργέ, 
Όπως πληροφορούμεθα ανεπισήμως, από τη Δευτέρα 03/11/2014 θα διακοπεί προσωρινά η τακτική σύνδεση των Κυθήρων και Αντικυθήρων προς/από Πειραιά, Γύθειο και Κίσσαμο λόγω της ετήσιας ακινησίας – συντήρησης του Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ. Είναι προφανές ότι η ετήσια συντήρηση του πλοίου αποτελεί ουσιαστική ανάγκη και πρέπει να πραγματοποιηθεί με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο. 
Ωστόσο, σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε, ώστε να μην υπάρξει υπέρβαση της ακινησίας πέραν των νομίμων ημερών, καθώς ενθυμούμαστε όλοι την ακτοπλοϊκή αναταραχή που υπέστησαν τα νησιά μας τον περυσινό χειμώνα, αναταραχή που επουδενί θέλουμε να βιώσουμε ξανά. 
Είμαι βέβαιος ότι θα μεριμνήσετε σχετικά με την άμεση επαναφορά του πλοίου στα κανονικά του δρομολόγια αμέσως μετά τη λήξη της νομίμου ετήσιας ακινησίας, καθώς και την πλήρη εφαρμογή των όρων της ισχυούσης συμβάσεως δημόσιας υπηρεσίας που το εν λόγω πλοίο έχει αναλάβει μέχρι το 2016. 
Τέλος, σας παρακαλούμε, εκφράζοντας και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αντικυθήρων, να εγκρίνετε την πραγματοποίηση δεύτερου επιδοτούμενου δρομολογίου στη γραμμή Νεάπολη – Κύθηρα – Αντικύθηρα με το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ για όλο το χρονικό διάστημα ακινητοποίησης του Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ, δεδομένου ότι το νησί των Αντικυθήρων και οι ακρίτες κάτοικοί του έχουν μεγάλη – ΖΩΤΙΚΗ – ανάγκη την τακτική ακτοπλοϊκή τους σύνδεση και δεν μπορούν να παραμείνουν μόνο με ένα δρομολόγιο την εβδομάδα από/προς Κύθηρα και Νεάπολη για όσο χρονικό διάστημα το Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ θα βρίσκεται σε ακινησία.

Με Τιμή,          
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΑΘ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Δήμος Κυθήρων