Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Η Γη είχε τον πιο ζεστό καταγεγραμμένο Ιούνιο!

Η Γη είχε τον πιο ζεστό καταγεγραμμένο Ιούνιο μήνα της ζωής της, αλλά ενδεχομένως και το πιο θερμό καταγεγραμμένο έτος της ζωής της!

Τρεις από τους μεγαλύτερους κλιματικούς διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων του JapanMeteorological Agency, της NASA and του NationalOceanic and Atmospheric Administration(NOAA), συμφωνούν πως ο Ιούνιος που πέρασε ήταν ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί.


Τα δεδομένα της ΝASA και του JMA δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα αλλά μόλις προ τεσσάρων ημερών εκείνα του NOAA.

Επιπλέον ο NOAA θεωρεί πως οι πρώτοι έξι μήνες του έτους είναι και οι πιο ζεστοί που έχουν καταγραφεί ποτέ και πως το 2015 θα ξεπεράσει συνολικά το 2014 ως το πιο «θερμό έτος».


Ο Ιούνιος ήταν ο τρίτος μήνας του έτους που έσπασε αυτό το ρεκόρ, μαζί με τον Μάρτιο και τον Μάιο. Αλλά και οι υπόλοιποι μήνες του 2015 ήταν μεταξύ των πέντε πιο θερμών. Αν πάρουμε όμως και την περίοδο 12 μηνών με λήξη των Ιούνιο του 2015 (Ιούλιος 2014-Ιούνιος 2015) έχουμε ένα ακόμα ρεκόρ γι αυτή την περίοδο αφού είναι η πιο θερμή που έχει καταγραφεί. 

Η μέση θερμοκρασία πάνω στην επιφάνεια του εδάφους τον Ιούνιο του 2015 ήταν 1,26 βαθμοί Κελσίου ανώτερη από το μέσο όρο του 20ου αιώνα. Πρόκειται για την πιο υψηλή θερμοκρασία Ιουνίου, καταρρίπτοντας και την προηγούμενη υψηλότερη που έχει καταγραφεί και την κατείχε ο Ιούνιος του 2012 με μόλις 0,06 βαθμό Κελσίου πιο πάνω από το μέσο όρο.

Οι θερμές θερμοκρασίες σημειώθηκαν κυρίως στις Δυτικές ΗΠΑ, στη Νότια Αμερική, στην Κεντρική και τη Δυτική Αφρική, την Κεντρική Ασία και σε περιοχές της Νοτιανατολικής Ασίας.

Αντίθετα, η Δυτική Γροιλανδία όπως και μερικές περιοχές της Ινδίας και της Κίνας ήταν πιο «δροσερές», ή καλύτερα κάτω από το μέσο όρο και το Βόρειο Πακιστάν πολύ πιο δροσερό από το μέσο όρο.

Όσον αφορά στους Ωκεανούς, η θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας ήταν 0,74 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο.




Πηγή : enallaktikos.gr