Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

UNICEF Greece : Καθαρό νερό και βελτιωμένες εγκαταστάσεις υγιεινής για όλους!

Καθαρό πόσιμο νερό και επαρκές αποχετευτικό σύστημα: Μπορεί να φαίνεται ένα ασήμαντο δικαίωμα για την ανθρωπότητα, την ώρα που διανύει την τρίτη της χιλιετία. Όμως, σχεδόν 900 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον πλανήτη, αντλούν νερό από πηγές αμφιβόλου καθαρότητας, ενώ περίπου 2,6 δισεκατομμύρια (4 στους 10), ζουν σε συνθήκες υγιεινής που είναι ασυμβίβαστες με την υγεία και την ασφάλεια.
Η UNICEF προσπαθεί να εξασφαλίσει πως όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα θα έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό και σε βελτιωμένες εγκαταστάσεις υγιεινής με απλές,
οικονομικές και εφικτές παρεμβάσεις. Τα προγράμματα της UNICEF για το νερό και την υγιεινή υλοποιούνται σε πάνω από 100 χώρες και νέες πρωτοβουλίες όπως οικονομικά αποδοτικές γεωτρήσεις και κοινοτικής βάσης σχεδιασμός για την ασφάλεια του νερού, φέρνουν πόσιμο νερό σε οικογένειες που ζουν σε μερικές από τις πιο απομονωμένες περιοχές. Προγράμματα που υποστηρίζει η UNICEF για νερό και υγιεινή στα σχολεία έχουν προσφέρει ασφαλές νερό και εγκαταστάσεις υγιεινής και αποχέτευσης σε εκατομμύρια παιδιά σχολικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο.
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε: http://www.unicef.gr/support


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ©UNICEFMLWB2006-00055PirozziMALAWI, 2006

Πηγή : UNICEF Greece