Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Πρόγραμμα ΟΓΑ για παροχή χρηματικών βοηθημάτων και επαίνων

Στις 18/11/2014 δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ του  Υπουργού Αναπληρωτή Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα  και του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Αντώνη Μπέζα  για την υλοποίηση του Προγράμματος  Παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε  πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον ΟΓΑ.

Το Πρόγραμμα αφορά 450 αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες, προς τις οποίες ο ΟΓΑ προσφέρει σε κάθε μια 1.000 € και προσωπικό έπαινο. To ανωτέρω Πρόγραμμα εφαρμόζεται σε όλους τους νομούς της χώρας και για τη συμμετοχή σε αυτό απαιτείται η υποβολή αίτησης στα ΚΕΠ από 24 -11-2014 μέχρι και  3-12-2014. 
Η υλοποίηση του  περιλαμβάνει την καταβολή χρηματικού βοηθήματος συνολικού ύψους 1.000€ και επίδοση τιμητικού επαίνου σε κάθε μια από  τις τετρακόσιες πενήντα (450)  πολύτεκνες μητέρες που έχει καθοριστεί  να συμμετέχουν σε αυτό. Η κλήρωση θα  πραγματοποιηθεί την  5-12-2014 από  την  οποία  θα προκύψει το αρχείο των 450 κληρωθέντων δικαιούχων. 
Το πρόγραμμα  υλοποιείται  από τον Κλάδο Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ . Δικαιούχοι  του  προγράμματος  είναι  οι  ασφαλιστικά  ενήμερες   πολύτεκνες μητέρες που  έχουν γεννήσει τουλάχιστον τέσσερα  (4) τέκνα τα οποία κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής  είναι άγαμα, κάτοχοι βιβλιάριου υγείας του ΟΓΑ και  ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι  24  ετών,  εφόσον  σπουδάζουν  στην  Ελλάδα  σε  δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα ή ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας. Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου ή  24ου έτους ηλικίας, θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2014. Τέκνα τα οποία έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους  και φοιτούν  σε Δημόσια/Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού ή σε Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα ή εξακολουθούν να σπουδάζουν στη  Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΕΠΑΛ, ΤΕΕ) δεν  γίνονται δεκτά.  Οι πολύτεκνες μητέρες που δεν είναι ασφαλιστικά ενήμερες  και επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα πρέπει προηγουμένως να τακτοποιήσουν  τις  οικονομικές  τους  εκκρεμότητες,  εντός  του  χρόνου υποβολής των αιτήσεων, ώστε να είναι δυνατή η υποβολή αίτησης. Τηλέφωνα επικοινωνίας Αγροτικής Εστίας 213 1519 233. Για περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι ενδιαφερόμενες να ανατρέξουν στη διαδρομή: http://www.oga.gr/index.php?pg=new&id=530
Πηγή : ermis.gov.gr