Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ιωάννης Σπηλιόπουλος " Ο Κυθήριος" : Έκθεση με δύο ιστορικά έργα της περιόδου της Κατοχής και των Κυθήρων.


Στην σημαντική αυτή έκθεση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος συμμετέχει και ο Ιωάννης Σπηλιόπουλος με δύο ιστορικά έργα της περιόδου της Κατοχής και των Κυθήρων.


Εγκαίνια Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014, και ώρα 19:30,στο Κέντρο Τεχνών-Πάρκο Ελευθερίας. ( Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής). Διάρκεια έως 30 Νοεμβρίου.




Μίνα Σπηλιοπούλου Μπούτση















Ποταμός Κυθήρων, προσχέδιο του 2012. Τέλειωσε σήμερα το πρωί. Μελάνι, Πενάκι.






Νεράιδα Κυθήρων. Ο καταρακτης στον Μυλοπόταμο. Το προσχέδιο είναι απο φωτογραφία σε χαρτόνι πρόσκλησης του Δήμου Κυθήρων,και το ζωγράφισα στην αίθουσα του Κυθηραικου Συνδέσμου, κατα την διάρκεια της τότε έκθεσης. Τώρα αναπαράχθηκε σε χαρτί με τα ίδια μελάνια.














Κύθηρα. Ή καμάρα που οδηγει στο Κάστρο των Κυθήρων. Το προσχέδιο του έργο έγινε το 2013 και τώρα τελειοποιήθηκε σε μέγεθος Α4. Μελάνι σε χαρτί.






















Έργο του Ιωάννη Σπηλιοπούλου 1906-1975 το οποίο ανήκει στην συνταξιούχο Γυμνασιάρχη και Ελένη Τριαρχη, αγαπημένη μαθήτρια του καθηγητή από την περίοδο των Κυθήρων. Το έργο όπως μας είπε η κ.Τριαρχη το κληρονόμησε από τον πατέρα της ο οποίος το είχε κερδίσει στην κλήρωση του Γυμνασίου Κυθήρων όπου το είχε δωρίσει ο καλλιτέχνης, για να βοηθήσει τα οικονομικά του.Ευχαριστουμε την κ.Τριαρχη για την ευγένειά της, και την κ Δήμητρα Μιχαλαρου διότι χωρίς την βοήθειά της δεν θα είχε επιτευχθεί η φωτογράφηση.




Τα Κύθηρα από ψηλά. Ακριλικα σε καμβά .Είναι ζωγραφισμένο το 2010.Με αγάπη στο νησί μου. Στο απανεμι της ψυχής μου.