Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος :Συνέντευξη του Βουλευτή στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5

Σήμερα Πέμπτη 23-10-2014 ο Βουλευτής Α Πειραιά και Νήσων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έδωσε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Μειοψηφία οι θύλακες αντίστασης σε κάθε αλλαγή στα πανεπιστήμια»

«Ο πρωθυπουργός είναι το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης»

Για την κατάσταση στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας
«Δεν είναι κάτι καινούργιο. Το ζήσαμε και κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Υπάρχουν θύλακες αντίστασης σε κάθε αλλαγή στα πανεπιστήμια. Είναι θύλακες ανομίας, οι οποίοι αντιστέκονται στη βελτίωση και την πρόοδο και κρατάνε κάτω τα πανεπιστήμιά μας. Είναι θέμα νοοτροπίας, διότι όσα και αν νομοθετήσουμε, δεν θα αλλάξουμε χωρίς νοοτροπία σ’ αυτή τη χώρα. Αυτή η νοοτροπία λοιπόν πρέπει σιγά-σιγά να αλλάξει. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε σε τέτοιες μειοψηφίες να κρατάνε τα πανεπιστήμια σ’ αυτό το χάλι.
Είναι θέμα ιδεοληψίας από τη μία και από την άλλη κομματικής σκοπιμότητας. Αλλά πρέπει να δούμε όχι την απομάκρυνση της πολιτικής από τα πανεπιστήμια, αλλά την απομάκρυνση της κομματοκρατίας.»

Για το κυβερνητικό έργο και τον πρωθυπουργό
«Ο πρωθυπουργός συντονίζει, επιβλέπει αυστηρά όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου και αυτό είναι αναγκαίο στην Ελλάδα. Αυτό κάνει ο πρωθυπουργός και γι’ αυτό είναι το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης. Και νομίζω ότι με τη δική του αποφασιστική παρέμβαση λύνονται τα προβλήματα, διότι ένας συντονιστής σε μια κρίσιμη περίοδο οι αποφάσεις είναι πολύ πιο γρήγορες από κάθε άλλη περίοδο πολιτικής ομαλότητας και είναι αναγκαίος. Ο πρωθυπουργός σήμερα έχει αυστηρή επίβλεψη του καθημερινού κυβερνητικού έργου, σε κάθε τομέα. Είναι απαραίτητο αυτό. Υπάρχει μια κόπωση, αναμφισβήτητα, παρά το γεγονός ότι υπάρχει σχέδιο. Υπάρχει κόπωση και στους πολίτες, αλλά αναγνωρίζουν και δεν θα ακούσουν τις σειρήνες του λαϊκισμού και δεν θα τις εμπιστευθούν, γιατί στο τέλος δεν θέλουν και οι ίδιοι στο τέλος της ημέρας να διασπαθίσουν αυτά που και οι ίδιοι με τις θυσίες τους πέτυχαν.»
Για τις φήμες που τον θέλουν διάδοχο του Δ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο Άμυνας
«Ρωτάτε τον λάθος άνθρωπο… Αυτά τα χειρίζεται αποκλειστικά ο πρωθυπουργός και είναι στην απόλυτη και διακριτική του ευχέρεια και κανενός άλλου.»

Πηγή:  Πολιτικό γραφείο Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου