Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Πόσοι είναι οι φοιτητές που δικαιούνται μετεγγραφή;;

Έως απόψε το βράδυ θα έχουν αποσταλεί στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ από το υπουργείο Παιδείας, οι πίνακες με τις αιτήσεις των φοιτητών που ζητούν μετεγγραφή, ενώ οι σχολές υποδοχής υποχρεούνται μέσα στις επόμενες πέντε εργάσιμες ημέρες, δηλαδή έως την ερχόμενη Πέμπτη, να ανακοινώσουν τις ημερομηνίες εντός των οποίων θα δεχθούν τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων.Η διάρκεια υποβολής των δικαιολογητικών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις οκτώ ημέρες.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι από τους συνολικά 12.848 φoιτητές που ζήτησαν μετεγγραφή, περίπου 3.500 επικαλέστηκαν την οικονομική τους κατάσταση. Από αυτούς, όμως, θα πάρουν μετεγγραφή οι 500 δεδομένου ότι ο σχετικός νόμος θέτει το όριο του 10% για κάθε τμήμα.
«Άρα, από τις περίπου 13.000 αφαιρέστε 3.000, πάμε στις 10.000. Είναι αντιμετωπίσιμος ο αριθμός», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας και ζήτησε από τις πανεπιστημιακές Αρχές να προχωρήσουν τάχιστα τις διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθούν οι μετεγγραφές το συντομότερο δυνατό.
«Γι' αυτά τα παιδιά που είναι σε τμήματα που έχουν λίγους, μπορεί η διαδικασία να γίνει πάρα πολύ γρήγορα και μέσα στο Νοέμβριο τα παιδιά να πάνε στο τμήμα τους, να βρουν τους καθηγητές τους, να πάρουν τα βιβλία τους, να μπουν στις αίθουσές τους και να μην έχουμε το φαινόμενο αυτά να γίνονται το Φλεβάρη, ενώ μια οικογένεια έχει καταξοδευτεί. Κάναμε που κάναμε τη ρύθμιση αυτή τη γενναιόδωρη, ας την εφαρμόσουμε και σωστά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.
Με ανακοίνωσή του, εξάλλου, το υπουργείο Παιδείας καλεί όσους αιτήθηκαν μετεγγραφή να εισέρχονται από σήμερα, Πέμπτη, στο «Ηλεκτρονικό Σύστημα Μεταφοράς Θέσεων Εισαγωγής 2014» (https://solon.it.minedu.gov.gr/) προκειμένου να ενημερώνονται για το Τμήμα/Εισαγωγική Κατεύθυνση/Σχολή/Πρόγραμμα Σπουδών υποδοχής στο οποίο οφείλουν να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά βάσει της ηλεκτρονικής τους αίτησης.
Πηγή: enikos.gr