Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Από τον Γκρέκο στον Καντίνσκι

Αν έπρεπε να χαρακτηρίσουμε με μια λέξη τη Μαρία Σχινά, θα χρησιμοποιούσαμε αναγκαστικά δύο: σεμνή και θετική. Ιδού πώς μας παρουσίασε την Έκθεση ζωγραφικής των μαθητών της στο εργαστήριο εικαστικών που έλαβε χώρα όλο τον χειμώνα στο Π.Κ. Ποταμού:
«Το Εργαστήριο Εικαστικών πραγματοποιήθηκε, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, μια φορά την εβδομάδα από τον Οκτώβριο έως το Μάιο. Υπάρχουν 3 τμήματα με βάση την ηλικία των παιδιών.
Στις συναντήσεις μας τα παιδιά ζωγραφίζουν χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές και ποικίλα υλικά. Έρχονται σε επαφή με τη γλυπτική με φυσικό πηλό, χαρτοπολτό ακόμα και ανακυκλώσιμα υλικά. Παράλληλα γίνεται παρουσίαση της καλλιτεχνικής κληρονομιά μας, με αναφορές σε μεγάλους ζωγράφους και σημαντικά εικαστικά ρεύματα. Τα μαθήματα ολοκληρώνονται με μια έκθεση όλων των έργων των παιδιών.»
Αν πρωταρχικός στόχος ήταν να εκπαιδευτεί το μάτι των παιδιών, όχι κατ’ ανάγκην το χέρι, παρατηρώντας έκπληκτοι την εξαιρετική επίδοσή τους στην ζωγραφική δεξιοτεχνία μπορούμε να υποθέσουμε την βαθύτερη εκπαίδευση και εξοικείωση των μικρών δημιουργών με το εικαστικό φαινόμενο!
ΣΗΜ.: Τα εικονιζόμενα έργα είναι δημιουργήματα, με διαφορετικές τεχνικές, των παιδιών (ηλικίας κυρίως δημοτικού σχολείου) εμπνευσμένα από αντίστοιχους πίνακες μεγάλων δασκάλων. Η έκθεση διαρκεί ακόμα στο Πνευματικό Κέντρο στον Ποταμό.

Πηγή : Kythera Library (facebook)