Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Κώστας Λουράντος : " ΑΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΦΛΥΑΡΙΕΣ ..."

Για μιά ακόμη φορά η κυρία Ξαφά, ως οικονομολόγος, βρήκε την λύση : για όλα φταίνε οι φαρμακοποιοί.

Μιλώντας λοιπόν σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ αφού ανερυθρίαστα δήλωσε πως καμιά χαμηλή σύνταξη δεν έχει περικοπεί , μίλησε και για τις πελατειακές σχέσεις του κράτους με τους φαρμακοποιούς και ούτε λίγο ούτε πολύ , είπε πως " η κυβέρνηση δεν ήθελε να μειώσει το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών από το 35% για να πέσουν οι τιμές των φαρμάκων".



Προφανώς διαφεύγει της πολύπειρης οικονομολόγου πως η φαρμακευτική δαπάνη έχει μειωθεί απο τα 5,2 δις στα 2 δις μετά απο συνεχείς περικοπές και αλλεπάλληλες μειώσεις των τιμών των φαρμάκων. Αλλωστε για τον λόγο αυτό όπως έχουμε καταγγείλει, υπάρχουν πλέον ελλείψεις στην αγορά, γιατί λογω των χαμηλότερων τιμών της Ευρώπης , τα φάρμακα εξάγονται.
Διαφεύγει της κυρίας Ξαφά ότι μεγάλο μέρος από την μείωση αυτή της φαρμακευτικής δαπάνης μεταφέρθηκε στις τσέπες των ασφαλισμένων αυξάνοντας με διάφορα λογιστικά κόλπα την συμμετοχή τους.
Διαφεύγει επίσης της κυρίας Ξαφά, πως οι φαρμακοποιοί έχουν πληγεί περισσότερο απο άλλον κλάδο στα πέντε αυτά χρόνια του μνημονίου και το ποσοστό κέρδους , σύμφωνα και με τις επίσημες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων έχει μειωθεί και μέσω του rebate.
Τέλος δεν μας έχει ενημερώσει η κυρία Ξαφά ποιό θα ήταν το δημοσιονομικό όφελος απο μία ενδεχόμενη περαιτέρω μείωση του κέρδους μας , γιατί όταν μια αναφορά δεν ενέχει και οικονομικούς όρους , τότε εύκολα ανάγεται σε αστήρικτη φλυαρία χωρίς καμία απολύτως αξία...
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ