Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Μανόλης Στάθης : Η Διαπραγμάτευση και Διεκδίκηση σα στάση Ζωής !!!

ΣΤΑΘΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣΣίγουρα όλοι οι άνθρωποι δεν είμαστε ίδιοι. Έχουμε, το λιγότερο, διαφορετική κοινωνική καταγωγή που σε μεγάλο βαθμό διαμορφώνει τις εμπειρίες, τις γνώσεις, τελικά τη στάση και τη συμπεριφορά που δείχνουμε απέναντι στη ζωή και στις δυσκολίες της. 
Αυτό το πλέγμα καθορίζει και τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για να πετύχουμε τους ατομικούς, αλλά και συλλογικούς μας στόχους, να αποκτήσουμε μια θέση στον ήλιο όπως λέει και ο σοφός λαός.


Προφανώς δε χρειάστηκε στη ζωή να προσπαθήσουμε, να διεκδικήσουμε να διαπραγματευτούμε όλοι το ίδιο. 

Κάποιοι τα βρήκαν όλα έτοιμα, όλες οι πόρτες ήταν ανοιχτές, κάποιοι τους τα έδωσαν στο πιάτο. Κάποιοι άλλοι πάλεψαν και παλεύουν μοχθώντας, διεκδικώντας, να πετύχουν πολλές φορές ακόμη και τα αυτονόητα.

Όταν δε χρειάστηκε να διεκδικήσεις και να διαπραγματευτείς ποτέ στη ζωής σου, πιθανόν να θεωρείς αυτούς που το κάνουν επαναστάτες, τρελούς και επικινδύνους. 

Οι πολιτικοί μας δεν είναι τίποτα άλλο από χαρακτηριστικά δείγματα της κοινωνίας μας και των παραπάνω συμπεριφορών. 

Δεν τους αδικώ γιατί αυτοί οι πολιτικοί που να το μάθουν?
Μήπως κατά την ανύπαρκτη επαγγελματική τους διαδρομή ή μήπως στα σαλόνια της διαπλοκής με την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα που τους τα είχε όλα έτοιμα τόσα χρόνια?

Εμείς οι Έλληνες, σα λαός, έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε, να διεκδικούμε, να διαπραγματευόμαστε και συνήθως να κερδίζουμε. Το δείχνει άλλωστε η καταγραφή της ιστορίας. 

Ας απελευθερώσουμε λοιπόν, ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί, τα χαρακτηριστικά που διέπουν διαχρονικά τον Ελληνισμό, μεταξύ των οποίων είναι ο αγώνας και η διεκδίκηση και ας μην επιτρέψουμε στο «ραγιαδισμό» και τις αιτίες του να μολύνει περισσότερο το μυαλό και τη δράση μας.

Πηγή :ΣΤΑΘΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ (facebook)