Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Περιφέρεια Αττικής : 4η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής



Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πρόκειται να συνεδριάσει την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).


Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

  1. Επικύρωση πρακτικών 21ης, 22ης & 23ης συνεδρίασης Περιφερειακού  Συμβουλίου Αττικής έτους 2014.
  2. Τροποποίηση - συμπλήρωση της υπ’ αριθμ. 2/2015 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με θέμα «Έγκριση σύναψης και όρων Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περάματος για την υλοποίηση του έργου «Δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής στην περιοχή του Δήμου Περάματος», προϋπολογισμού 320.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)».
      (Εισηγήτρια  η Αντιπεριφερειάρχης κα Α. Θανοπούλου)
  1. Έγκριση όρων σχεδίου τροποποίησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την εκπόνηση έρευνας με τίτλο: «Έρευνα και καταγραφή μεθόδων για τη μείωση του κόστους ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής (ειδική μελέτη)».
      (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κα Β. Λάσκαρη - Κρασοπούλου)
  1. Έγκριση σκοπιμότητας δαπάνης προϋπολογισμού ποσού έως 20.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) για τη σύναψη σύμβασης παροχής συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής για την περίοδο 2015 - 2020.
      (Εισηγήτρια η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ε. Δημοπούλου)

5.    Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Αποπεράτωση και εκσυγχρονισμός των κτιριακών υποδομών καθώς και ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του Ωδείου Αθηνών με στόχο την αναβάθμιση του συνόλου των λειτουργιών που θα στεγαστούν σε αυτό».
      (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

6.    Έγκριση δράσεων και υποχρεώσεων και ορισμός Νομίμου Εκπροσώπου της Περιφέρειας Αττικής για την πράξη «Δημιουργία και λειτουργία Κεντρικού Μηχανισμού Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν. Σ. Επ.) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας»
      (Εισηγήτρια η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Κ. Σταυροπούλου)

  1. Έγκριση σκοπιμότητας δαπάνης ποσού 15.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) για την προμήθεια καυσίμων κίνησης και θέρμανσης των  Π.Ε. Ανατολικής Αττικής και Νοτίου Τομέα. Έγκριση σκοπιμότητας δαπάνης ποσού 15.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) για την ασφαλιστική κάλυψη των οχημάτων της  Π.Ε. Ανατολικής Αττικής και τροποποίηση της σύμβασης ασφαλιστικής κάλυψης των οχημάτων της ως προς το χρόνο διάρκειάς της με την παράταση ισχύος της μέχρι τις 30.05.2015.
      (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Καραμάνος)


 Πηγή : Περιφέρεια Αττικής