Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ανδρέας Λοβέρδος : 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, Κύθηρα: Τι έχει επενδύσει το Κράτος για τα γήπεδα ;


Ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι "...σήμερα, για πρώτη φορά καθιερώσαμε την Πανελλήνια μέρα Σχολικού Αθλητισμού. Όλα τα σχολεία θα έχουν αθλητικές δραστηριότητες. Θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου, του Σχολείου δηλαδή, που κάνει πολίτες, όχι μόνο καλούς μαθητές. 
Το μήνυμα είναι ότι χρειάζονται και άλλα πράγματα, πέρα από τη γνώση και τις πληροφορίες,  όπως είναι η άθληση, η καλή διατροφή, που προστατεύουν την υγεία των παιδιών και την αυτοεκτίμησή τους, όπως είναι η μάχη που πρέπει να δοθεί κατά του ρατσισμού, υπέρ της διαφορετικότητας, όλοι διαφορετικοί αλλά και όλοι ίσοι, και η ενημέρωση των παιδιών για θέματα μολυσματικών ασθενειών, για θέματα σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων και για άλλα τέτοια θέματα.

Πιστεύουμε ότι σήμερα με την καθιέρωση αυτής της μέρας του Σχολικού Αθλητισμού, ένα μήνυμα πιο έντονο θα περάσει στα παιδιά...." 

Στα Κύθηρα ωστόσο, οι περισσότερες αθλητικές υποδομές (κυρίως ποδοσφαίρου) έχουν γίνει από εθελοντικές ή ευεργετικές δράσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σύγχρονο γήπεδο "Παναγιώτης Ιερέως Μάγειρος" στο Λιβάδι. 

Το κράτος τα τελευταία χρόνια έχει συνεισφέρει ελάχιστα με εξαίρεση τα κτίρια αποδυτηρίων που παραχωρήθηκαν επί Υπουργίας του κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.


Το γήπεδο "Παναγιώτης Ιερέως Μάγειρος"



Το γήπεδο των Πιτσινιανίκων - Τρούλος με τάπητα από χώμα 
(είναι ασφαλές και κατάλληλο?)
.

Το γήπεδο του Ποταμού με τάπητα από χώμα.
(είναι ασφαλές και κατάλληλο?)

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας