Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Κων/νος Αρβανιτόπουλος : O Βουλευτής Α Πειραιά και Νήσων μιλάει για την ψήφο εμπιστοσύνης, για την εκλογολογία,για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τις κατηγορίες περί παρεμβάσεων

Συνέντευξη έδωσε χθες ο Βουλευτής Α Πειραιά και Νήσων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89. 









Ο κ. Αρβανιτόπουλος  δήλωσε μεταξύ των άλλων:

Για την ψήφο εμπιστοσύνης

Είναι μια αναγκαία πολιτική κίνηση απέναντι στην εκλογολογία που έσπερνε ο ΣΥΡΙΖΑ και μια ευκαιρία να αναδείξουμε το έργο της κυβέρνησης και τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει. Χωρίς να σημαίνει πως δεν έχουν γίνει λάθη και παραλείψεις, σε κάθε περίπτωση πρέπει να τονίσουμε πως τα πράγματα στην πολιτική οφείλουμε να τα βλέπουμε συγκριτικά και με προοπτική. Η σύγκριση αφορά το 2012 με το σήμερα που η χώρα έχει ανακτήσει το κύρος και την αξιοπιστία της και η προοπτική είναι πως το 2015 έρχονται θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης και φοροελαφρύνσεις.
                 
Για την εκλογολογία

Θα είναι ολέθριο αυτό που έχουν πετύχει οι πολίτες με τις θυσίες τους, να τεθεί σε κίνδυνο. Η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει εκλογές απορρέει από την ανασφάλειά του, καθώς δεν διαθέτει πολιτική πρόταση. Αλίμονο εάν σε κάθε χώρα η απόφαση για εκλογές λαμβανόταν με βάση τις δημοσκοπήσεις. Δηλαδή στην Γαλλία που ο Ολάντ βρίσκεται με βάση τις δημοσκοπήσεις τρίτος, γιατί δεν πιέζουν για εκλογές; Υπάρχει μια κρίσιμη διαπραγμάτευση μπροστά μας που θα καθορίσει έναν νέο κύκλο ανάπτυξης.
               
Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Μόνο ως μικροψυχία μπορεί να ληφθεί η κατηγορία του ΣΥΡΙΖΑ για την απουσία του Πρωθυπουργού, εξαιτίας της παρουσίας του στη σύνοδο κορυφής. Λες και ο Πρωθυπουργός ήταν σε ταξίδι αναψυχής. Ας μείνουμε στην ουσία.
                 
Για τις κατηγορίες περί παρεμβάσεων

Είναι σαφές πως όταν ο καθένας λέει ότι θέλει, χωρίς να προσκομίζει στοιχεία, τότε απαξιώνεται το πολιτικό σύστημα. Οι έωλες κατηγορίες δεν βοηθούν στην ανάκτηση του κύρους του πολιτικού συστήματος. Η κυβέρνηση έχει πραγματικά δείξει μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους ζητήματα. Για αυτό και η απάντηση του Υπουργού Επικρατείας κ. Σταμάτη, ήταν απολύτως εύστοχη.

Πηγή : Πολιτικό γραφείο Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου