Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Στράτος Χαρχαλάκης : Δήμαρχος Κυθήρων : Θα προλάβει να είναι παρόν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 8/10/2014 ;


Την Τετάρτη 8/10/2014 και ώρα 10:30 π.μ. στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (αίθουσα ΕΥΡΩΠΗ, ημιόροφος), Πανεπιστημίου 52, στην Αθήνα θα γίνει η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.

Τα Θέματα ημερησίας διάταξης (σύμφωνα με τη α.π 372319/25-9-2014 πρόσκληση) θα είναι:






1. Διαπίστωση απαρτίας
2. Εκλογή Τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής
3. Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ.Α., καθώς και εκπροσώπων της Π.Ε.Δ.Α στην Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε.
4. Εκλογή Εποπτικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ.Α.

Το Δήμο Κυθήρων θα εκπροσωπήσει, ο Δήμαρχος κ. Στράτος Χαρχαλάκης



Με βάση πληθυσμιακά κριτήρια, στο Δήμο αναλογεί μόνο ένας εκπρόσωπος. 

Ωστόσο για την Τετάρτη 8/10/2014, έχει προγραμματιστεί Δημοτικό Συμβούλιο για τις 17.00 μ.μ. (Δείτε την πρόσκληση και τα θέματα). 

Δεδομένου ότι την Τετάρτη οι δυνατότητες πρόσβασης στα Κύθηρα είναι με το αεροπλάνο στις 15:35, ή με το πλοίο Βιτσέντζος Κορνάρος από Γύθειο στις 15:30, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες ο Δήμαρχος να μην προλάβει το Δημοτικό Συμβούλιο, επειδή δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογικές διαδικασίες στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ.

Το γεγονός αυτό, αν συμβεί, δε δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι σύμφωνα με την παρ. 6, του  άρθρου 67 (Σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου),   ".....Στις συνεδριάσεις του συμβουλίου προσκαλείται ο δήμαρχος, αλλιώς η συνεδρίαση είναι άκυρη. Ο δήμαρχος μετέχει στις συζητήσεις του συμβουλίου χωρίς ψήφο. Έχει το δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του κατά προτεραιότητα. Όταν ο δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, αναπληρώνεται νομίμως. Στην περίπτωση όμως αυτή ο αναπληρωτής δεν στερείται του δικαιώματος της ψήφου κατά τη λήψη αποφάσεων από το συμβούλιο...."

Βέβαια δεν αποκλείεται ο Δήμαρχος, εφόσον δεν προλάβει το Δ.Σ της Τετάρτης, να επιστρέψει στα Κύθηρα  μέσω Αντικυθήρων, όπου η ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων των ερευνών αναμένεται και μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή.
Για τις παρατάξεις και τα εκλογικά αποτελέσματα της ΠΕΔΑ, θα επανέλθουμε με νέα ανάρτηση.

Kythiranews.blogspot.com