Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Τι περιλαμβάνει το έργο «Ψηφιακή πύλη ενημέρωσης του Πολίτη Δήμου Κυθήρων», που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ, με απόφαση του ΥΠΕΣ (α.π 3194/12 – 08 – 2014) ;

 Ο Δήμος Κυθήρων με το α.π 548/ 11- 2 - 2014 έγγραφό του είχε υποβάλλει πρόταση (σε συνέχεια σχετικής πρόσκλησης του ΥΠ.ΕΣ με α.π 59/ 24 – 12 - 2013 ), για τη χρηματοδότηση της δράσης με τίτλο «Ψηφιακή πύλη ενημέρωσης του Πολίτη Δήμου Κυθήρων» από το Ε.Π «Ψηφιακή Σύγκλιση», με προϋπολογισμό 61.500,00 €.

Η πρόσκληση έδινε στο Δήμο τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορες δράσεις όπως:




  1. ∆ιαχείριση ευπαθών κοινωνικών ομάδων
  2. Απεικόνιση χωροταξικών και πολεοδομικών δεδομένων
  3. Οδηγός πόλης
  4. ∆ιαδικτυακή πύλη ανάπτυξης επιχειρηματικότητας / απασχόλησης
  5. ∆ιαχείριση αιτημάτων καθημερινότητας του πολίτη
  6. ∆ιαχείριση σήμανσης και οδικού δικτύου
  7. Ψηφιακή πύλη ενημέρωσης του Πολίτη
  8. Αγροτική παραγωγή-Τουρισμός (ανάδειξη ευκαιριών)
  9. Αθλητικές ∆ραστηριότητες
  10. Προώθηση τοπικού εμπορίου
  11. Τηλεματική ∆ιαχείριση απορριμματοφόρων
Επελέγη τελικά τη δράση «Ψηφιακή πύλη ενημέρωσης του Πολίτη», η οποία και εντάχθηκε για χρηματοδότηση.

Τι περιλαμβάνει η δράση : Έχει σαν αντικείμενο την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος ενημέρωσης κοινού με διασπορά μηνυμάτων γενικότερου ενδιαφέροντος ( εκδηλώσεις, ανακοινώσεις, κτλ), προς τους Πολίτες σε πραγματικό χρόνο από ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων ενημέρωσης (VMS) αυτοματοποιημένα μέσω του κέντρου διαχείρισης.

Τα μηνύματα αυτά θα αφορούν εκδηλώσεις, ανακοινώσεις, κτλ σχετικά με την ευρύτερη περιοχή αρμοδιότητας του Δήμου, τα οποία θα καλύπτουν θεματικές ικανές να αποτελέσουν ένα πλήρες σύστημα ενημέρωσης του Δήμου σε πραγματικό χρόνο.

Ο Δήμος μέσω του προς υλοποίηση συστήματος θα αποκτήσει ένα διαχειριστικό εργαλείο άμεσης και έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών .

Μέσω του εξειδικευμένου συστήματος ενημέρωσης κοινού οι χειριστές του συστήματος θα μπορούν να εισάγουν στο σύστημα έκτακτες εκδηλώσεις και συμβάντα (π.χ. διαδηλώσεις, έργα και έκτακτα συμβάντα) που επηρεάζουν τη λειτουργία και τη καθημερινότητα των πολιτών.

Οι πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων ενημέρωσης (VMS) που θα εγκατασταθούν σε στρατηγικά επιλεγμένες θέσεις εντός των ορίων του Δήμου.

Στόχος της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι αφενός η άμεση και έγκυρη ενημέρωση του πολίτη και αφετέρου ο έλεγχος και προγραμματισμός των πληροφοριών από το Δήμο μέσω των εξουσιοδοτημένων χειριστών των συστημάτων.

Η συγκεκριμένη πληροφορία θα μπορεί να εξαχθεί και σε άλλα κανάλια επικοινωνίας με το κοινό όπως ο διαδικτυακός τόπος πληροφόρησης, infokiosk κλπ.

Με τον τρόπο αυτό, οι πολίτες θα διαθέτουν μία πληθώρα πηγών ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα του Δήμου.

Ο χρόνος υλοποίησης της δράσης εκτιμάται σε τρεις (3) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης ανάθεσης σε ανάδοχο.

kythiranews.blogspot.gr